Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Web1337

Zatrzymujący się Lorus RM323FX9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
posiadam zegarek Lorus RM323FX9, zegarek jest względnie nowy, kupiłem go w Lipcu. Ostatnimi czasy zauważyłem że losowo, raz na kilka/kilkanaście dni zegarek spóźnią się o parę godzin, co jest o tyle dziwne że potrafi działać przez tydzień lub dwa, punktualnie, bez żadnego problemu. Wydaje mi się że zegarek może się zatrzymywać (mechanizm się blokuje?) przy specyficznym ułożeniu. Stąd moje pierwsze pytanie, czy jest to w ogóle możliwe? Czy mimo wszystko wskazywało by to na baterię?

Druga kwestia jest taka że przypadkowo wrzuciłem jakiś czas temu zegarek do torby z kluczami i pojawiło się parę, dobrze widocznych, rys na spodzie koperty. Czy takie rysy mogą być podstawą odmowy gwarancji jeśli wysłałbym zegarek do serwisu?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Web1337 napisał(-a):

Wydaje mi się że zegarek może się zatrzymywać (mechanizm się blokuje?) przy specyficznym ułożeniu. Stąd moje pierwsze pytanie, czy jest to w ogóle możliwe? Czy mimo wszystko wskazywało by to na baterię?

Albo oddaj do naprawy na gwarancji, albo zacznij od wymiany baterii. To, że kupiłeś go w lipcu tego roku, nie gwarantuje, że nie cykał sobie gdzieś na wystawie od trzech lat.

45 minut temu, Web1337 napisał(-a):

Druga kwestia jest taka że przypadkowo wrzuciłem jakiś czas temu zegarek do torby z kluczami i pojawiło się parę, dobrze widocznych, rys na spodzie koperty. Czy takie rysy mogą być podstawą odmowy gwarancji jeśli wysłałbym zegarek do serwisu?

To jest problem estetyczny. Nie ma wpływu na funkcjonowanie mechanizmu i nie może być podstawą odmowy naprawy gwarancyjnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi