Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Emess

Omega Tresor Jumbo OT2684

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Witam wszystkich forumowiczów, chciałbym prosić was o radę. Rozważam zakup Omegii, link poniżej. 

Zobacz ofertę:

https://allegro.pl/oferta/omega-duza-linia-xl-unikat-zloty-zegarek-14k-1954r-11589107573

Mam pewne wątpliwości, mianowicie nr refernecyjny z werka wskazuje, że jest to model z 1954, jest to cal.266 i to by się zgadzało. 

Ale już nr z dekielka mówi, że to model z 1947 roku a numer OT na stronie producenta wskazuje, że jest to Omega Tresor z 1954 ale w kopercie z 18k złota a nie 14k jak jest napisane na deklu. Kompletnie zgłupiałem. Może robie coś nie tak? Proszę o pomoc i rozwianie moich wątpliwość. 

Co do samego zegarka nie mam większych zastrzeżeń, sprawdziłem tarcze, wskazówki z tego roku i wszystko wydaje się w porządku. Jedynie pasek jest nieoryginalny. 

W załączeniu zdjęcia.spacer.pngspacer.png

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Michał 

Screenshot_20211226-221639_Allegro.jpg

Screenshot_20211226-222001_Allegro.jpg

Screenshot_20211226-222037_Allegro.jpg

Screenshot_20211226-221949_Allegro.jpg

Edytowane przez Emess

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek(tarcza) jest po nie najlepszej renowacji, koperta i dekiel mocno wypolerowane i to powinno wystarczyć aby dać sobie z nim spokój. Możesz zapytać sprzedającego jak zegarek prezentował się przed tymi zabiegami i czy być może nie jest to składak. Generalnie poszukaj czegoś oryginalnego, może na naszym bazarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega @hil2 wystawia na bazarku złote omegi i inne marki , zapytaj moze cos doradzi albo zaproponuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi