Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
DawidM86

Underdøg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Wklejam jeden z obiecujący nowych micro który używa mechanizmów ST19 w swoich projektach (czyli najlepszy mechanizm chrono jaki znajdziemy w tego typie zegarkach do 4K). Trzeba im oddać że zegarki mają ciekawy projekt, minus taki że wszystko wyprzedane. Wcale się nie dziwię.  :P

Nowa dostawa w Kwietniu. 

IMG_20220115_063354.jpg

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, DawidM86 napisał(-a):

Witam, 

Wklejam jeden z obiecujący nowych micro który używa mechanizmów ST19 w swoich projektach (czyli najlepszy mechanizm chrono jaki znajdziemy w tego typie zegarkach do 4K). Trzeba im oddać że zegarki mają ciekawy projekt, minus taki że wszystko wyprzedane. Wcale się nie dziwię.  :P

Nowa dostawa w Kwietniu. 

Masz na myśli dowolny mechaniczny chronograf, czy manualny? I jakie kryteria oceny przyjąłeś? 

Projekt tarczy ciekawy, idea na asymetryczne totalizatory wydaje się zaczerpnięta z longines big eye. 

Podobny pomysł wykorzystał np. Merkur za 250 usd:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@StaryWilk

Mam na myśli każdy chronograf. Te szwajcarskie zaczynają się od 5k. Dlatego przyjąłem kryteria do 4K. Za nim jest Seiko VK63/64, kwestia gustu, a za nimi szwajcarskie kwarcowe, potem cała reszta. 

Należy wspomnieć o koszcie serwisowania chronografu, który jest dość spory. W przypadku ST19, można nawet pokusić się po prostu o zmianę mechanizmu (wyjdzie nawet taniej). 

Mam ten sam mechanizm w swojej Geckocie W-02. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mówimy tylko o mechanicznych chrono (bo vk63/64 to genarlnie kwarc z modułem mechanicznym), to porządne valjoux 775x można spokojnie kupić poniżej 4000 zł, a nawet 3000 zł od ręki. Kilka przykładów wkleiłem tutaj:

Nie wspominam o eta c01.211i i kilku innych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DawidM86 Dublujesz wątek - już jest od marca 2021

Moda proszę o scalenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi