Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pawel88

Które Seiko wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, postanowiłem zakupić kolejny zegarek ( choroba postępuje :D), ale waham się nad tymi dwoma modelami.

1.https://www.zegarek.net/zegarki-seiko/zegarek-spb127j1

2.https://www.zegarek.net/zegarki-seiko/zegarek-srpg03j1

Czy w przypadku tego drugiego bezel jest obrotowy ? oraz, który mechanizm jest lepszy, bo jeśli ona są zbliżone do siebie to nie warto dopłacać 1600 zł, a oba mi się podobają.

Zapraszam, do dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, satanic napisał(-a):

W tym drugim bezel się nie obraca.

Tego właśnie się obawiałem, bo na filmach nie był obracany, zatem ten odpad, myślę jeszcze nad Orientem Mako III ( Kamasu ), bo od zawsze mi się on podobał, przymierzałem w sklepie i leżał idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to decyzja do ciebie należy, bo między Orientem a Seiko różnica ceny już duża.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompletnie nie trafia do mnie połączenie czarnego bezela i jasnej tarczy. Chyba Rolex Daytona to zapoczątkował.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pawel88

Różnica 1600 PLN nie wynika z samego bezela:

• szkło hardlex vs szafir
  • WR50 vs WR100
  • 4R35 vs 6R35
  • zupełnie inny kształt szkła - tutaj akurat o wiele bardziej podoba mi się rozwiązanie w tańszym zegarku, ale to zapewne wymuszone względami konstrukcyjnymi/materiałowymi (hardlex vs szafir)

Moim zdaniem, jak Cię stać na droższy, to się nie zastanawiaj i bierz ten, który Ci się bardziej podoba - zakładam, że gdyby bardziej podobał Ci się tańszy, to nie zastanawiałbyś się, czy warto dopłacić. Z zegarkami jest tak, że jak coś sobie upatrzysz, a potem idziesz w półśrodki, to albo jesteś niezadowolony z zakupu, albo docelowo i tak kończysz z tym wymarzonym na nadgarstku. No chyba, że w międzyczasie coś innego Ci wpadnie w oko ;)

BTW, oba jesteś w stanie znaleźć taniej w necie, chociażby w Zegarowni z kodem N10 będzie 10% taniej, a na Chrono24 widziałem SPB127J1 za 3k nówkę.

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi