Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wingush

Tag Heuer Formula 1 Calibre 16 - legit?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Od dłuższego czasu chodzi za mną zakup TH F1 Cal. 16. Nowy to koszt ok. 12 tyś zł, a używkę znaleźć u nas graniczy cudem. Trafiłem na ogłoszenie w UK, gość nie wysyła poza kraj, ale miałbym może kogoś kto mógłby mi go kupić i sprowadzić do Polski.

Niestety, nie wiem na ile uda mi się zweryfikować autentyczność na odległość, dlatego chciałem poradzić się co myślicie na ten temat.

Link do ogłoszenia chrono24:

https://www.chrono24.pl/tagheuer/tag-heuer-formula-1-f1-calibre-16-caz2012-0-automatic-chronograph--id22796336.htm

Z góry dziękuje za podpowiedź, lub sugestię!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na te zdjęcia ciężko się do czegoś przyczepić, wszystko wygląda w porządku. Może być oryginalny. Przy okazji  zakupu może dałoby się sprawdzić autentyczność na miejscu w UK?

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, souls_hunter napisał(-a):

Patrząc na te zdjęcia ciężko się do czegoś przyczepić, wszystko wygląda w porządku. Może być oryginalny. Przy okazji  zakupu może dałoby się sprawdzić autentyczność na miejscu w UK?

Dzięki za odpowiedź!

Ze sprawdzeniem autentyczności na miejscu może być problem, kupowałaby go osoba zupełnie w tym zielona. A jak oceniasz stan zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

dolicz do tej ceny 25% kosztów na vat i cło , jeżeli oczywiście ma przyjechać do PL

korekta  - nie doczytałem sposobu dostawy

Edytowane przez Rezi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Rezi napisał(-a):

dolicz do tej ceny 25% kosztów na vat i cło , jeżeli oczywiście ma przyjechać do PL

korekta  - nie doczytałem sposobu dostawy

Właśnie, jak najlepiej to rozegrać, aby nie narażać się na problemy celne na lotnisku? Przewieść go na łapie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, wingush napisał(-a):

Dzięki za odpowiedź!

Ze sprawdzeniem autentyczności na miejscu może być problem, kupowałaby go osoba zupełnie w tym zielona. A jak oceniasz stan zegarka?

Najważniejszy w zegarku jest stan mechanizmu - o nim nic nie wiemy. Patrząc na powiększone zdjęcia da się zauważyć brud w szczelinie pomiędzy bezelem a szkłem. Krawędzie koperty i dekla od spodu ostre więc nie był polerowany (może zapięcie ktoś przetarł bo nie ma na nim żadnych śladów pochodzących od noszenia. Są jakieś mikrorysy na powierzchni bocznej bezela. Strona koperty po przeciwnej stronie koronki ma mikroryski i to jest dobrze (polerowany by ich nie miał). Generalnie wygląda jakby ktoś ponosił "chwilę" i odłożył.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi