Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gp1gc

G-shock GA 100 problem ze wskazówkami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Od 6 lat posiadam G-Shock GA 100, kupiony od Zibiego, na pewno jest oryginalny. W zeszłym roku wymieniłem baterię w autoryzowanym punkcie serwisowym. Od kilku dni mam problem ze wskazówkami - spóźnianą się w stosunku do elektronicznego wyświetlacza. Pierwszy raz było to jakieś 15 min, od razu skalibrowałem ustawienie wskazówek i wszystko wróciło do normy. Ale kolejnego dnia znowu było kilka minut spóźnienia. Znowu kalibracja w ustawieniach i znowu bylo okej przez jeden dzień. Co się stało z tym zegarkiem? Czy jest coś co mogę zrobić sam, czy tylko serwis? Ile to może kosztować?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

16483691768732992525001569449214.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę dwie możliwości: wadliwy moduł lub słaba bateria. Bardziej skłaniałbym się ku tej drugiej, bo słyszałem o przypadkach, że bateria działała w zegarku rok lub krócej. Zacząłbym od wymiany baterii na nową, a jak problem będzie się powtarzał, to trzeba będzie poważnie zastanowić na dalszymi krokami, gdyż wymiana wadliwego modułu na nowy w tym konkretnym modelu może okazać się nieopłacalna ze względu na niską wartość zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej, dziękuję za odpowiedź. Będę jeszcze obserwował i wymienię baterię. Zobaczymy co to da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście nie wymieniam baterii u "bateryjkarzy" ostatnio teściowa miala idealny przykład by ich unikać. Wymieniła baterie w jakimś tam chińskim zegarku, miesiąc i zegarek się późni. Ja wymieniłem jej baterie na nową Renate i wszystko hula. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi