Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sowwhat001

Roamer vs Orient

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam nad zakupem zegarka na prezent i mam aktualnie dylemat między dwoma: Roamer lub Orient (niżej linki do obu modeli). Po małym rozeznaniu w temacie mam wrażenie, że obie marki oceniane są dosyć podobnie. Pytanie więc do Was, czy któryś model/markę uważacie za bardziej godną polecenia? :) 

https://www.swiss.com.pl/pl/zegarek-meski/509902-41-44-02

https://www.swiss.com.pl/pl/zegarek-meski/ra-ac0j05l10b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, sowwhat001 napisał(-a):

Witam, zastanawiam nad zakupem zegarka na prezent i mam aktualnie dylemat między dwoma: Roamer lub Orient (niżej linki do obu modeli). Po małym rozeznaniu w temacie mam wrażenie, że obie marki oceniane są dosyć podobnie. Pytanie więc do Was, czy któryś model/markę uważacie za bardziej godną polecenia? :)

https://www.swiss.com.pl/pl/zegarek-meski/509902-41-44-02

https://www.swiss.com.pl/pl/zegarek-meski/ra-ac0j05l10b

Jeden to kwarc a drugi to automat. Tarcze też znacząco inne. Osoba obdarowana (w przyszłości) ma już jakiś zegarek? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Jeden to kwarc a drugi to automat. Tarcze też znacząco inne. Osoba obdarowana (w przyszłości) ma już jakiś zegarek? 

Nie, klasycznego zegarka nie, tylko smartwatch udający zegarek :) Po małej analizie na forum wiem, że automaty cieszą się większym szacunkiem ale osoba dla której miałby być zegarek przede wszystkim chyba najbardziej się ucieszy z czegoś 'porządnego' i z fajną marką, stąd tutaj mój dylemat między tymi dwoma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, sowwhat001 napisał(-a):

Nie, klasycznego zegarka nie, tylko smartwatch udający zegarek :) Po małej analizie na forum wiem, że automaty cieszą się większym szacunkiem ale osoba dla której miałby być zegarek przede wszystkim chyba najbardziej się ucieszy z czegoś 'porządnego' i z fajną marką, stąd tutaj mój dylemat między tymi dwoma. 

Myślę, że w takim razie lepszym wyborem będzie automat. Coś dla kontrastu do smartwatcha. Orient to szanowana japońska firma. Roamer ma za sobą swoje najlepsze lata, choć wiadomo "szwajcar". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrałbym orient.

Nie dość, że szkło szafirowe to jeszcze  data biała na czarnym polu - czyli bardziej elegancko niż zazwyczaj w orientach.

Tylko pewnie pasek będzie słaby. Ale może również zaskoczy pozytywnie.

Orient jest bardzie klasyczny.

Roamer ma być do wszystkiego i dlatego jakoś mnie nie przekonuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, AspirantS napisał(-a):

Wybrałbym orient.

Nie dość, że szkło szafirowe to jeszcze  data biała na czarnym polu - czyli bardziej elegancko niż zazwyczaj w orientach.

Tylko pewnie pasek będzie słaby. Ale może również zaskoczy pozytywnie.

Orient jest bardzie klasyczny.

Roamer ma być do wszystkiego i dlatego jakoś mnie nie przekonuje.

Ostatni mój zakup z Orienta, co do paska pozytywnie mnie zaskoczył. Pasek jakiś super miękki nie jest, ale dobrze się układa na ręce. 

IMG_20220329_084946.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie za podpowiedzi, tak jak sugerujecie pewnie zdecyduję się na Orienta. Ewentualnie popatrzę jeszcze na Tissota, bo też zaciekawiła mnie ta marka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie "na dzielni" wiekszy szacunek będzie miał Szwajcar. Wiadomo. Jednak wśród maniaków zegarków Orient jest jest wyżej ceniony od Roamera, który lata świetność ma za sobą.  :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Wg. mnie "na dzielni" wiekszy szacunek będzie miał Szwajcar

Dlatego po cichu "przemyciłem" Tissota;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi