pmwas 聽聽 8899 #2251 Napisano 5 Czerwca (edytowane) Ka艂u偶a pod autem 馃槖 Ma艂a, ale jednak.聽 Musia艂em naprawia膰 w trasie, bo jecha膰 si臋 tak nie da艂o.聽 聽 Okaza艂o si臋, 偶e gruszka nie wytrzyma艂a majtania si臋 w t臋 i nazad na w臋偶yku i si臋 od w臋偶yka po prostu od艂ama艂a.聽 Dokupi艂em drugi w臋偶yk, wyprowadzi艂em do kabiny, nakr臋ci艂em na to resztk臋 gruszki (po prostu z dziur膮 u g贸ry) i dojecha艂 elegancko. Gruszka wysoko i praktycznie bez oleju w 艣rodku, natomiast jak j膮 odkr臋ci艂em, to pojedyncze kropelki z ko艅c贸wki w臋偶yka jednak wylatywa艂y...聽 聽 Tak偶e jak zast膮pi臋 gruszk臋 czym艣 lepszym, to problem b臋dzie w ko艅cu rozwi膮zany.聽 Edytowane 5 Czerwca przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2252 Napisano 6 Czerwca P贸ki co styl贸wa sredniacka 聽 1 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
TomcioMiki 聽聽 57669 #2253 Napisano 6 Czerwca 46 minut temu, pmwas napisa艂(-a): P贸ki co styl贸wa sredniacka 聽 Wygl膮da jak jajko od du偶ej Kinder niespodzianki 馃槈馃槈馃槈 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2254 Napisano 6 Czerwca (edytowane) 2 minuty temu, TomcioMiki napisa艂(-a): Wygl膮da jak jajko od du偶ej Kinder niespodzianki 馃槈馃槈馃槈 聽 Ten UAZ to jedna wielka Kinder niespodzianka 馃槖 Wiec nawet pasuje...聽 Edytowane 6 Czerwca przez pmwas 1 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2255 Napisano 6 Czerwca A swoj膮 drog膮 to takie auto warto mie膰. Mo偶e nie A呕 takie, ale tzw gruza.聽 Wczoraj wjecha艂em w tak膮 burz臋, 偶e Alf膮 to bym chyba szuka艂 schronienia, a tym - bez znaczenia. B臋dzie grad to b臋dzie, zala艂o drog臋, to i tak przejedzie.聽 Ba艂em si臋 tylko lec膮cych drzew i s艂usznie, bo jedno ju偶 le偶a艂o, przewr贸ci艂o si臋 chwil臋 wcze艣niej...聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1769 #2256 Napisano 7 Czerwca W dniu 5.06.2025 o 22:22, pmwas napisa艂(-a): Ka艂u偶a pod autem 馃槖 Ma艂a, ale jednak.聽 Musia艂em naprawia膰 w trasie, bo jecha膰 si臋 tak nie da艂o.聽 聽 Okaza艂o si臋, 偶e gruszka nie wytrzyma艂a majtania si臋 w t臋 i nazad na w臋偶yku i si臋 od w臋偶yka po prostu od艂ama艂a.聽 Dokupi艂em drugi w臋偶yk, wyprowadzi艂em do kabiny, nakr臋ci艂em na to resztk臋 gruszki (po prostu z dziur膮 u g贸ry) i dojecha艂 elegancko. Gruszka wysoko i praktycznie bez oleju w 艣rodku, natomiast jak j膮 odkr臋ci艂em, to pojedyncze kropelki z ko艅c贸wki w臋偶yka jednak wylatywa艂y...聽 聽 Tak偶e jak zast膮pi臋 gruszk臋 czym艣 lepszym, to problem b臋dzie w ko艅cu rozwi膮zany.聽 聽 Znalaz艂em co艣 dla Ciebie. Oczywi艣cie, mo偶e poszukasz taniej ale zbiornik w sam raz:聽 https://allegro.pl/oferta/zbiornik-zbiorniczek-olej-oliwiarka-z-dozownikiem-9064153481?fromVariant=14249834543聽 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2257 Napisano 7 Czerwca Dzieki 聽 Poki co zam贸wi艂em ju偶 zbiornik pompy sprz臋g艂a z wolgi, 偶eby by艂 zgodny genowo, ale jak go rozpieprz臋 przy monta偶u w臋偶yka to to by艂oby dobre 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2258 Napisano 9 Czerwca Prawie gotowe...聽 聽 聽 Tylko ten gwint ma wrednie rozmiar 21mm.聽 Musz臋 ogarn膮膰 nakr臋tk臋.聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2259 Napisano 10 Czerwca (edytowane) Olej dop艂ywa i odp艂ywa...聽 聽 聽 Co niestety pokazuje, 偶e zbiorniczek jest potrzebny. Swoj膮 drog膮 to ta skrzynia ma niesamowity potencja艂 plucia olejem, 偶e mo偶na by to na dach wyprowadzi膰, a i tak pewnie by kapa艂o 聽 Wszystko zam贸wione, jak dobrze p贸jdzie to w tym tygodniu ogarn臋.聽 Tylko martwi mnie, 偶e najwygodniej by艂oby jednak zrobi膰 dziur臋 w pod艂odze i tamt臋dy pu艣ci膰 ten w臋偶yk, bo tedy jest zbyt do ty艂u. Nic, najwy偶ej zrobi臋 dziur臋 z przodu w pokrywie. Nic wielkiego...聽 聽 Cho膰 wrodzone lenistwo sk艂ania mnie do zamontowania tego za przednim siedzeniem i ju偶. Nawet je艣li w臋偶yk wyprowadzony przez dziur臋 w os艂onie lewarka to totalnie nieprofesjonalne...聽 Edytowane 10 Czerwca przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2260 Napisano 10 Czerwca Urocza niespodzianka w 馃崐 Kto艣 wida膰 usi艂owa艂 uszczelni膰 lampy w zderzaku. B艂膮d...聽 聽 Lampa wstecznego dziwnie wygl膮dala, mia艂a taki zielony kolor na dole.聽 Rozkr臋ci艂em, 偶eby wymy膰 ten nalot i... Wyla艂a si臋 z niej poka藕na ilo艣膰 wody.聽 Takie to uszczelnienie - do 艣rodka si臋 wleje i zostanie 馃う Chyba ju偶 ogarn膮艂em, ale niespodzianka cudna...聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1769 #2261 Napisano 10 Czerwca (edytowane) Chyba ktore艣 z peugeot'贸w mia艂y r贸wnie偶 akwaria zamiast lamp tylnych.聽 Cz臋sto widywa艂em - woda do po艂owy lampy..聽 聽 Samara przednie lampy mia艂y otwarte wzgl臋dem atmosfery. By艂y cienkie kr贸膰ce i w臋偶yki odprowadzaj膮ce wilgo膰 ze 艣rodka. 聽 W zasadzie to ciekawa kwestia z lampami. 艢wiec膮ca 偶ar贸wka w lampie rozgrzewa j膮 w 艣rodku a rozrzedzone powietrze ma zwi臋kszone ci艣nienie i pr贸buje uciec ze 艣rodka. Podczas wych艂adzania po zgaszeniu powstaje deficyt i idzie w tron臋 pr贸偶ni a przez wszelkie nieszczelno艣ci zasysa powietrze z zewn膮trz, w ktorym potrafi by膰 znaczna ilo艣膰 wilgoci. S艂abo zabezpieczone lampy mocno trac膮 na jasno艣ci i jako艣ci 艣wiecenia ale w lampach takich jak Twoje, trocj臋 wody nie szkodzi. Wymywa roskie buble pozostawione w czasie produkcji..聽 Edytowane 10 Czerwca przez zadra 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2262 Napisano 11 Czerwca (edytowane) Nakr臋tk臋 znalaz艂em na traktor.com.pl Jak adekwatnie 馃榾 聽 聽 聽 聽 Fajnie, 偶e jest taka os艂ona, to nawet jakby jakie艣 kropelki lata艂y, to w odpowietrznik i tak nie trafi...聽 聽 聽 聽 I tak. My艣l臋, 偶e nie zawiedzie...聽 Edytowane 11 Czerwca przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2263 Napisano 12 Czerwca (edytowane) Dzia艂a. Tzn troszk臋 poc膮 si臋 艂膮czenia, wi臋c jeszcze jakie艣 uszczelnienie na gwinty trzeba da膰, ale jest git.聽 聽 聽 Stylowo...聽 聽 Edytowane 12 Czerwca przez pmwas 1 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2264 Napisano 17 Czerwca W kabinie chyba w ko艅cu szczelne. Pod pod艂og膮 jeszcze si臋 poci, ale nie mam chwilowo weny, 偶eby t膮 pod艂og臋 zn贸w 艣ci膮ga膰. Takie zapocenie to w sumie nic. Nie leje, nie kapie, og贸lnie jeszcze niedawno bra艂bym taki efekt w ciemno聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2265 Napisano 20 Czerwca Ciekawe rzeczy...聽 Na otomoto.pl jest bli藕niak mojego UAZa. Ten sam rocznik, kolor, ta sama skrzynia. Przejechane 78000km wg og艂oszenia. Ok. Czyli wida膰 nie wszystkie s膮 tak makabryczne jak m贸j - skoro zrobi艂 78kkm to musi by膰 bardziej udany.聽 聽 Jedna rzecz mnie jednak zastanawia. Wygl膮da z zewn膮trz jak nowy...聽 To naprawd臋 da si臋 tak odpiciwa膰?聽 Ja wiem, 偶e ja o t膮 blach臋 dbam tak sobie, ale ja go ju偶 kupi艂em z b膮blami i nie wierz臋, 偶e da艂o si臋 o niego tak dba膰, 偶eby nie zardzewia艂...聽 聽 Chyba 偶e to 7800 i kto艣 wpisa艂 o jedno zero za du偶o???聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1769 #2266 Napisano 20 Czerwca Ruska blacha to jak wszystko -聽 wielka loteria. 聽 Ja mia艂em kiedy艣 Samar臋, to u mnie nie by艂o rdzy gdy inne podobne rocznikowo ju偶 na piance budowlanej w progach je藕dzi艂y. 聽 Jak trafi艂e艣 na blach臋 hutniczo po przetopie t-64 to by艂o ok, jak trafi艂e艣 po przetopie szpadli to ju偶 gorzej.聽 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2267 Napisano 25 Czerwca (edytowane) Trzeba b臋dzie poszuka膰 nieszczelno艣ci w wydechu, bo wali spalinami w aucie 馃槨. W czarnym oczywi艣cie.聽 M贸wi艂em 偶eby to wymienili, to par臋 miesi臋cy temu pospawali i chyba w艂asnie si臋 odmeldowuje, cho膰 z drugiej strony troch臋 niepokoi mnie zapach tych spalin, bo tak 艣mierdzia艂o w Subaru tu偶 przed tym, jak kolektor strzeli艂... Takie spaliny sprzed katalizatora, zapach jak z rury du偶ego Fiata...聽 聽 A no i... Min臋艂o ju偶 ponad 10000km od remontu skrzyni i... Dw贸jka powoli zaczyna zgrzyta膰.聽 聽 Niestety zn贸w potwierdza si臋 moje stare spostrze偶enie - najwi臋kszym problemem badziewnego podzespo艂u s膮 badziewne cz臋艣ci zamienne.聽 Mo偶esz to sobie naprawia膰, i tak zaraz zn贸w zdechnie...聽 Fakt, 偶e p贸ki co nie jest 藕le, ale by艂o ca艂kiem dobrze, a ewidentnie pomalutku wraca stare...聽 聽 Edytowane 25 Czerwca przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1769 #2268 Napisano 25 Czerwca 20 minut temu, pmwas napisa艂(-a): Trzeba b臋dzie poszuka膰 nieszczelno艣ci w wydechu, bo wali spalinami w aucie Szukaj pocz膮wszy od 艂膮czenia g艂owicy z kolektorem wydechowym. 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2269 Napisano 25 Czerwca 18 minut temu, zadra napisa艂(-a): Szukaj pocz膮wszy od 艂膮czenia g艂owicy z kolektorem wydechowym. 聽 Tak zamierzam. Bo t艂umik 艣rodkowy wygl膮da fatalnie i pewnie jakbym go pukn膮艂 m艂otkiem, to wpadn臋 do 艣rodka, zatem g艂owy nie dam, czy nie ma ju偶 dziury, ale spaliny wpadaj膮 do kabiny tak偶e przy sporych pr臋dko艣ciach (艣mierdzi jak "depn膮膰) , a t艂umik jest wyra藕nie za dziuraw膮 os艂on膮 lewarka, przez kt贸r膮 mog艂oby to zasysa膰.聽 Przy 90km/h chyba nie ma opcji, 偶eby zassa艂o stamt膮d.聽 My艣l臋, 偶e to bardziej z przodu i trzeba b臋dzie tam poszuka膰...聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2270 Napisano 26 Czerwca Dzi艣 nie 艣mierdzi. Obejrza艂em, pos艂ucha艂em i obstawiam, 偶e jednak 艣rodkowy si臋 w ko艅cu odmeldowa艂.聽 聽 Tak 艂adnie basowo buczy.聽 聽 Wczoraj jednak mocno wia艂o i mo偶e jednak dawa艂o rad臋 podwia膰 spaliny z t艂umika srodkowego do dziury przy lewarku reduktora... 聽 Bo dzi艣 jecha艂o si臋 ju偶 bez wra偶enia komory gazowej, za to z mi艂ym basowym buczeniem...聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2271 Napisano 30 Czerwca (edytowane) Zapomnia艂em zrobi膰 zdj臋cia, ale dzi艣 pod domem 馃崐 mia艂a na wy艣wietlaczu 9999km. Do 10000 brak艂o mi ok 700m... Edytowane 30 Czerwca przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
jacek_63 聽聽 347 #2272 Napisano 30 Czerwca Zapomnia艂em zrobi膰 zdj臋cia, ale dzi艣 pod domem mia艂a na wy艣wietlaczu 9999km. Do 10000 brak艂o mi ok 700m...Ja bym podni贸s艂 na podno艣niku i r臋cznie dokr臋ci艂 do tych 10 tysi臋cy, bo tak bez fotki do albumu to si臋 nie liczy Wiem, sporo wysi艂ku, ale czeg贸偶 si臋 nie robi dla potomno艣ci... I chwa艂y 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8899 #2273 Napisano 30 Czerwca Pi臋knie. Tu o takich powa偶nych sprawach jest mowa, a Pan szanowny si臋 艣mieje 馃槖 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1769 #2274 Napisano 30 Czerwca (edytowane) 3 godziny temu, jacek_63 napisa艂(-a): Ja bym podni贸s艂 na podno艣niku i r臋cznie dokr臋ci艂 do tych 10 tysi臋cy, bo tak bez fotki do albumu to si臋 nie liczy Wiem, sporo wysi艂ku, ale czeg贸偶 si臋 nie robi dla potomno艣ci... I chwa艂y 聽 Ja r贸wnie偶 popieram idee臋. Jak kr臋ci膰 to z zapi臋tym reduktorem 4x4 i na jedynce 聽 聽 Przecie偶 na silniku jad膮c mo偶e tych 700m nie osi膮gn膮膰 z powodu awarii..聽 Edytowane 30 Czerwca przez zadra 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
jacek_63 聽聽 347 #2275 Napisano 1 Lipca Pi臋knie. Tu o takich powa偶nych sprawach jest mowa, a Pan szanowny si臋 艣mieje 聽 Ale to z czystej 偶yczliwo艣ci! I po trosze z zazdro艣ci - nie o UAZ'a,聽o pasj臋!聽Co prawda je艣li chodzi o autko, to te偶 Ci "zazdraszczam".Tej pi臋knej zielonej! 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach