Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Maciejo

GBD-H1000 zły pomiar km

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, podczas biegania zegarek źle wylicza przebiegniętą trasę. Biegam wcześniej sprawdzone trasy ( 8km) i zegarek pokazuje wynik (6,7km). Porównałem odległości mierzone zegarkiem i aplikacją runkeeper i za każdym razem zegarek pokazuje mniejszą odległość. Jest to zazwyczaj różnica ok 1km. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją?? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdze u siebie ale jedyne co mi przychodzi do glowy to moze jakas kalibracja?

wpierw myslalem ze to moze mile <>km ale to by bylo z 10 km

te 8 km czym mierzyles? Gps czy krokomierzem? Moze 6,7 jest realne a te 8 nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odległość była mierzona przez aplikacje runkeeper oraz mapsgoogle, no i na konieć jako że była to trasa przy drodze to jeszcze autem przejechałem dla pewności. I jest bite 8km, więc sprawdziłem historię biegów z aplikacją runkeeper i porównałem z gshock move te trasy które zazwyczaj biegam i wychodzi mi różnica ok 1km.

zmierzyłem jeszcze ostatnio jazdę na rowerze, zegarek kontra runkeeper i runkeeper pokazał mi 21 km w jedą stronę i 21 km w drugą a zegarek 20,3 km w jedą i 20,7km w drugą. 

Edytowane przez Maciejo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300m rozrzutu to nie jest tragedia, pewnie w granicach błędu GPS. Sprawdź ślad na kompie czy są zbieżne na mapie. Sprawdź ślad czy zegarek nie gubi sygnału i nie dorysowuje prostej linii między utratą sygnału a jego pojawieniem się czyli nie pokrywa się to z rzeczywistym śladem po którym biegałeś, jechałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może czułość GPS (interwał) w zegarku ustaw na czulszy ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi