Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kadarius

chronograf

Rekomendowane odpowiedzi

Striela, zdecydowanie bardziej gustowna ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie tylko Szturmańskie Gagarin.. ;):):P

DSC09744.jpg

DSC09742.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stare przysłowie pszczół mówi: jeśli wszyscy mówią jedno, zrób inaczej :twisted: pewnie sami mają ochotę na tego Poljota i nie chcą żebyś zwiększał popyt.

Kurcze niedawno go licytowałem w Germanii, ale cena osiągnęła polską detaliczną :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Krvavy

Masz kupić striele i już! EOT ;-) Ale tylko taką:

post-0-0-01742500-1330789977.jpg

Ta wersja jest po prostu kosmicznie piękna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Krvavy
Prawdę mówiąc noszę go od pół roku. Jakośc wykonania pierwsza klasa, wskazówki pięknie świecą w nocy, punktualność wzorcowa. Absolutnie nic nie mogę zarzucić temu zegarkowi - kupiłem w sklepie.

A jak z tym szkiełkiem, nie rysuje się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A jak z tym szkiełkiem, nie rysuje się?

A dlaczego miałoby się rysować. Wbrew pozorom szkło kryształowe wcale nie jest takie miękkie - takie właśnie szkiełko jest w Strele.

O ile nie ocieramy sie o ściany, nie pracujemy z zegarkiem na budowie, nie rzucamy zegarem po betonie, nie grzebiemy z założonym zegarkiem w silniku samochodu to rysy nie mają prawa sie pojawić.

Przy normalnym użytkowaniu czasomierza szkiełko będzie czyste i klarowne oraz bez żadnej rysy.

To nie jest zegarek na biwak czy wycieczkę w las. To nie jest zegar do zabaw w survival. Nie jest też dobrym sprzętem dla osób przewracających się po pijaku. Do powyższych celów służy Komandir.

Strela to zegar garniturowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-11313-0-96474900-1330789986.jpg

oookey,

ta wersja akurat JEST kosmicznie piękna! :shock:

z fajnym paskiem! ciekawe po ile chodzą..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Krvavy
oookey,

ta wersja akurat JEST kosmicznie piękna! :shock:

z fajnym paskiem! ciekawe po ile chodzą..

Rozmawiałem (mailowo) ze sprzedawcą Strieł z allegro i twierdził że może mi taką sprowadzić w cenie w jakiej sprzedaje inne, czyli bodajże 940 zł.

Cholera, nie powiem że żałuję że kupiłem Archimeda bo jest rewelacyjny, ale ta Striela mnie męczy ;) Niech tylko zrobią wersję 42 mm to biorę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka wrażeń z testu nadgarstkowego Strzały.

1. Niech szlag trafi ruskich za limitowane serie - zmienią jeden detal i już nowa seria i nowa limitacja - znalezienie modelu z taką tarczą, indeksami, wskazówkami jakie się chce graniczy z niemożliwością.

2. Zegarek 38 mm. odpowiada mi jak najbardziej - mój Epos ma 42 i choć się nosi dobrze jest chyba ciut za duży dla mnie - natura nie obdarzyła mnie łapą Pudziana i nadgarstek mam 18,5 cm w obwodzie.

3. Pasek bardzo przyjemny z grubej, dość miękkiej, brązowej skóry jak dla mnie nie wymaga wymiany. Prezentuje się dużo lepiej niż te widoczne np. na RUSSTIME.COM. Ale klamerka DRAMAT - choć całkiem przyzwoita to stoi na niej jak byk SZTURMANSKIJE i to we wszystkich modelach dostępnych w sklepie.

4. Cena w sklepie 1.400 PLN więc o ponad 20% drożej niż u sprzedawców internetowych co przy takich samych warunkach gwarancji powoduje, że sklep można sobie odpuścić.

Teraz szukam możliwości przymiarki POLJOTA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale klamerka DRAMAT - choć całkiem przyzwoita to stoi na niej jak byk SZTURMANSKIJE i to we wszystkich modelach dostępnych w sklepie.

A to ciekawe, widocznie dystrybutor coś miesza w paskach.

W mojej Strele pasek gruby jak koń a przy tym miękki. Na klamerce dumnie błyszczy znaczek firmowy Poljota a na odwrocie klamerki napis S.Steel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A to ciekawe, widocznie dystrybutor coś miesza w paskach.

Nie mam pojęcia - sprzedawca sam był zdziwiony i stwierdził, że zakładają jak podleci ;) .

A przy okazji jak możesz to wrzuć fotkę swojej Strzały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gato

A może buran chronograph skylark. Piękny model rosyjskiego chronografa z czytelną tarczą. Wygląda wspaniale. Niestety nie umiem wkleić zdjęcia. Ale można go znależć w wyszukiwarce na www.russtime.pl . Co do ceny to można się zapytać jeszcze u Irka z naszego forum, który sprzedaje na allegro, zdaje sie prowadzi też stronę www.vostok.pl. Może u niego będzie taniej. Wysyłka z Rosji - jeszcze będzie ciepły rosyjskim klimatem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-12656-0-20797200-1330790102.jpg

A gdzie ją można kupić??? Przejrzałem wszystkie znane mi sklepy (real + net) i tej wersji nie ma. Są tylko ze zwykłymi prostymi wskazówkami. Z takimi widziałem czarną (odpada).

Oczekiwane pieniądze wpłynęły więc już tylko zamawiać - póki co bliżej mi do poljota niż strzały ale gdybym znalazł taką jak na fotce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Krvavy

Napisz jeszcze do gościa, który sprzedaje je na allegro i prześlij mu po prostu ten obrazek, niech się zorientuje czy są dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisz jeszcze do gościa, który sprzedaje je na allegro i prześlij mu po prostu ten obrazek, niech się zorientuje czy są dostępne.

napisałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta strela to wierna kopia starego chrongraphe suisse na znakomitym landeronie 48.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałem :lol:

no i...?

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez jestem zainteresowany strela z biala tarcza - taka jak na jednym ze zdjec - podaj mi namiar do tego kolesia co je sprowadza, jakie pieniadze chceza strzale?

ps

slyszalem, ze strzale robi buran, jak to w koncu jest?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tez jestem zainteresowany strela z biala tarcza - taka jak na jednym ze zdjec - podaj mi namiar do tego kolesia co je sprowadza, jakie pieniadze chceza strzale?

ps

slyszalem, ze strzale robi buran, jak to w koncu jest?

Buran nie jest producentem lecz marką.

Co do strzały zacząłem dogadywać się z gościem ale kontakt się urwał, jest jeszcze jeden gość na e-bay, który ma dokładnie takie strzały jakich szukam:

strela2061023aad1.jpg

ale żadna okazja, ze wszystkimi kosztami wychodzi ok. 1200 PLN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on ma numer: 3133/2121108? ja takiego szukam:] hm...w sklepie: poljoteuro - za strzalke chca 1400 -wiec jest na ebay'u taniej:] hm... z tym buranem to ok, myslalem, ze cos jest nie tak;):]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że 3133/2121108 ma osobne tarcze sekundową i chronografu w trochę innym kolorze od tarczy, ten z mojej fotografii nie ma osobnych tarczy - są one namalowany na tarczy głównej i takiego właśnie szukam!

Jeśli nie znajdę w krótkim czasie zamawiam Poljota a Strzała będzie musiała poczekać :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm... skolei jak ja sie przygladam temu "mojemu" to wydaje sie identyczny jak ten "twoj" za wyjatkiem wskazowek i indeksow-sa lekko inne oraz inny kolor tarczy - bardziej srebrny

jak bys chcial strzalke uzywana made in zsrr to znajdziesz je tutaj:

http://www.tinyurl.pl?SphIE2Ad

albo tutaj:

http://www.tinyurl.pl?c1OGRJxc

i co ty na to? :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem jeszcze takiego:

strela-3133-2121108.jpg

i wydaje mi się że tarczki są w kolorze srebrnym, a ja chcę mieć śnieżnobiałego. A te używane - porażka za taką cenę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.