Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
peerki

Tudor 1926? Royal czy może Style ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś wie gdzie w rozsądnych pieniądzach dostanę Tudora w Polsce poza Krukiem? Interesuje mnie model 1926 w rozmiarze 41. Niestety w kruku jest dostępny jeden z tych modeli. Widziałem na Allegro kilka z yourwatches Warszawa. Ktoś miał z tą firmą styczność ? Druga strona to vintagezegarki.pl z Katowic. I następne pytanie czy to dobry wybór. Bardzo podoba mi się również kolekcja Royal i Style. Jednak 1926 jest bardzo czytelny i ma fajną bransoletę. Może ktoś ma na sprzedaż któryś z tych ? 

W kruku dostępny jest tylko biały z złotym bezelem. Po rabacie to jakieś 12900 zł. Czy to dobra cena ? 

powiem szczerze ze wyzbywam się tańszych zegarków i chciałbym mieć jeden który w pewnym stopniu zaspokoi moją fantazje zegarkową. 

D9E5EEE9-AE7C-4486-86BA-9C01929C4F39.jpeg

F7899795-AA95-4A5F-A279-31D4738523B7.jpeg

7FC86B43-7E72-416B-A01B-32BE3BAEC2C6.jpeg

066768DA-ED9F-42B4-84AD-66A2CBB1EBA6.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też zastanawiałem się nad tym tudorem tylko biała tarcza i niebieskie indeksy, ale później zwróciłem się w stronę linii Record od longinesa. Według mnie bardzo podobne zegarki. Longines też ma fajną bransoletę  dodatkowo przeszklony dekiel i certyfikowany chronometr , polecam sprawdzić :)

c13d980946f8e47d79137ca5cf14febb.jpg

Edytowane przez Jxxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Jxxer napisał(-a):

Też zastanawiałem się nad tym tudorem tylko biała tarcza i niebieskie indeksy, ale później zwróciłem się w stronę linii Record od longinesa. Według mnie bardzo podobne zegarki. Longines też ma fajną bransoletę  dodatkowo przeszklony dekiel i certyfikowany chronometr , polecam sprawdzić :)

c13d980946f8e47d79137ca5cf14febb.jpg

Rzeczywiście łudząco podobne linie zegarków 😉

1 minutę temu, peerki napisał(-a):

Rzeczywiście łudząco podobne linie zegarków 😉

Tego białego z niebieskimi tez biorę pod uwagę ale prawie nigdzie nie jest dostępny. Ma fajny czytelny kontrast. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc, W Gdańsku w Galerii Bałtyckiej w Kruku są dostępne. L Record bardzo ładny na zdjęciach, wygodna bransoletka lecz na żywo efekt wow znika. Tarcza słabo wygląda.

DSC_1150.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Leocord napisał(-a):

Czesc, W Gdańsku w Galerii Bałtyckiej w Kruku są dostępne. L Record bardzo ładny na zdjęciach, wygodna bransoletka lecz na żywo efekt wow znika. Tarcza słabo wygląda.

DSC_1150.JPG

A z kiedy to info o dostępności ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W listopadzie jeszcze był na wystawie w gablotce, myślę że trzeba pisać na meila zapytania. Recordow niebieskich np w Toruniu nie było, a Gd był jeden. Natomiast szarych było sporo.

Edytowane przez Leocord

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podoba Royal, 1926 też fajny chociaż ciężko mi coś powiedzieć, bo żadnego z nich na żywo nie widziałem. Czy warto? Jak zawsze ile osób tyle opinii, pewnie sporo osób powie, że w tej cenie można coś lepszego kupić, ale jak się podoba to brać i nie patrzeć na innych.

Edytowane przez TRobert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi