Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
jimmibaton

Breitling Avenger 43 GMT A3239011.BC34.170A - recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

Do czterech Breitlingów sztuka

Właśnie przed kilkoma chwilami zadałem sam sobie pytanie, na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Dlaczego pomysł na napisanie recenzji zegarka Breitling zrodził się w mojej głowie dopiero teraz, a nie za każdym razem, kiedy kupowałem zegarek tej marki? Nie mam zielonego pojęcia, a przecież Breitling jest jednym z moich ulubionych producentów. Nie wszystkie swoje recenzje pamiętam, dlatego postanowiłem sprawdzić naszego bloga w poszukiwaniu starszych wpisów dotyczących jednego z Breitlingów, które miałem i… nic. Wydaje mi się to co najmniej dziwne, a zarazem fakt ten stał się dla mnie dodatkowym bodźcem, by takową recenzję popełnić, tym bardziej, że kilka tygodni temu stałem się właścicielem bardzo ciekawego modelu wyprodukowanego przez słynną firmę z Grenchen.

Panerai Luminor, którego opisałem w poprzedniej recenzji znalazł nowego właściciela, a ponieważ życie nie znosi próżni, postanowiłem kupić model zegarka, o którego istnieniu dowiedziałem się całkiem niedawno. Poszukiwania były intensywne, choć nie tak długie jak się obawiałem. Po raz kolejny z pomocą w zegarkowych rozterkach przyszło największe w Polsce forum KMZiZ, które jest nie tylko olbrzymią skarbnicą wiedzy horologicznej, lecz także można poznać tam fascynujących ludzi oraz kupić zegarek często w atrakcyjnej cenie. I tak natrafiłem na ogłoszenie Bogusia, który wystawił bardzo ciekawego Breitlinga.

Tarcze modeli Avenger podobały mi się od zawsze. Ma ona w sobie coś takiego dziarskiego, rockandrollowego. Niestety rozmiar koperty, a mówiąc dokładniej grubość wynosząca 18,5 mm, skutecznie mnie odstraszała. Dlatego, kiedy zobaczyłem zdjęcie w ogłoszeniu, które zostało zrobione z boku koperty, mimowolnie wydobyłem z siebie dźwięk symbolizujący zdziwienie, a brzmiał on „łoooooo!”

Połączenie tego rodzaju tarczy ze smukłą kopertą zrobiło na mnie niemałe wrażenie, a wręcz spowodowało szybsze bicie serca. Postanowiłem, że koniecznie muszę mieć ten zegarek w swojej kolekcji, dlatego błyskawicznie napisałem do Bogusia, że chętnie spotkam się z nim w celu finalizacji transakcji. Jako że Boguś od kilkunastu lat mieszka w okolicach Berlina, umówiliśmy się Świebodzinie. Wyjazd po zegarek w zimną, ciemną niedzielę był miłym akcentem. Zegarek na żywo zrobił na mnie świetne wrażenie, to też szybko wymieniłem banknoty NBP na rzeczonego Breitlinga.

Muszę wspomnieć jeszcze o koledze z forum, który okazał się niezwykle ciekawą i sympatyczną osobą i myślę, że nasze ścieżki jeszcze się zejdą

Jak z perspektywy czasu oceniam ten zakup? Tego dowiesz się, czytając moją krótką recenzję.

https://2gwatchblog.com/pl/breitling-avenger-ii-gmt-a3239011-bc34-170a-recenzja/

6198be1e1a33a43dd9f33a8de2f8dfe8.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez jimmibaton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo, bardzo konkretna i dobrze napisana recenzja, ze świetnymi zdjęciami (ta niebieska poświata w połączeniu z niuansami tarczy - wow!). Sam zegarek natomiast jawi się jako esencja Breitlinga w najlepszym wydaniu. Niesamowite są te indeksy połączone ze klasycznym logo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.12.2022 o 13:27, jimmibaton napisał(-a):

Świetnie napisane, przeczytałem z przyjemnością. Zdjęcia naprawdę udane. Proszę o więcej 👍😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne zdjęcia!  👍

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Brawo, bardzo konkretna i dobrze napisana recenzja, ze świetnymi zdjęciami (ta niebieska poświata w połączeniu z niuansami tarczy - wow!). Sam zegarek natomiast jawi się jako esencja Breitlinga w najlepszym wydaniu. Niesamowite są te indeksy połączone ze klasycznym logo.

20 godzin temu, paul221 napisał(-a):

Świetnie napisane, przeczytałem z przyjemnością. Zdjęcia naprawdę udane. Proszę o więcej 👍😊

17 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Świetne zdjęcia!  👍

Ależ miło jest mi czytać Wasze komentarze! Ogromne dzięki i wiedzcie, że jesteście paliwem, jeśli chodzi o pisanie recenzji :D Jeszcze raz dziękuję, chłopaki! ❤️ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi