Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Renes

Gdzie jest Orient FFP01002B7 ?

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy post na forum, dlatego witam wszystkich miłośników zegarków.

Wraz z pogorszeniem wzroku mój stary mały zegarek Sector przestał mi służyć, więc przez ostanie kilka dni szukałem w sieci odpowiedniego zegarka, czyli takiego, który by mi się podobał i nie będzie sprawiał kłopotu z odczytaniem czasu, daty i dnia tygodnia.... i taki znalazłem, jak mi się wydaje, czarny Orient FFP01002B7. Nie wiem, czy jest to tak rzadki model, czy mam pecha, aby namierzyć nawet używany na sprzedaż, ale niestety nie trafiłem na żaden. Może ktoś z forumowiczów zna/ma ten model i może powiedzieć jak się on sprawuje, czy jest dokładny, świeci też w miarę wieczorem... i gdzie go ewentualnie kupić bo naprawdę nie udało mi się go namierzyć (poglądowe zdjęcie z sieci).

Szukam po prostu zegarka z czytelnymi wskazówkami, datownikiem i dniem tygodnia.

Jak się nie uda, to będę musiał szukać czegoś innego, choć ten podoba mi się najbardziej, inny to  Orient Sun & Moon Ver 3 AK00004B tylko nie ma chyba podświetlanych wskazówek.

Będę wdzięczny za uwagi i sugestie.

Orient FFP01002B7.JPG

Edytowane przez Renes
wstawienie zdjęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Występował chyba jeszcze pod numerem: CFP01002-B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem tę ofertę, ale uznałem ją za nie aktualną - gdzieś mignął mi chyba napis "obecnie niedostępny", ale sprawdzę jeszcze raz bo nie znam dobrze hiszpańskiego. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak brak: "Fuera de stock", czyli Out of stock.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, chyba on nie dla mnie, nigdzie go nie ma, miał to być mój pierwszy Orient, ale nie mogę  za długo chodzić bez zegarka, więc rozejrzę się za czymś innym choć dużo już ich obejrzałem (podoba mi się też FFN02005WH, ale biały). Na koniec wstawiam go sobie dla przyjemności w kolorze jaki chciałem ;)  

orient-ffp01002b7.jpg

Edytowane przez Renes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mają chyba jedną sztukę, bo jak dodam do koszyka i się cofnę na stronę produktu, wtedy pokazuje, że nie ma na stanie. Mając zegarek w koszyku przeszedłem całą ścieżkę zamówienia do samej płatności bez problemu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem do nich, aby się upewnić, bo u mnie wyświetlało się od początku, że nie ma go na stanie i ta informacja się nie zmienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po moich pytaniach zamiast odpowiedzieć usunęli możliwość zakupu zegarka. 

Zatem moje próby zakupu dla siebie pierwszego Orienta wciąż bez powodzenia.  Znalazłem inne modele Orientów, które wpadły mi w oko, ale poszukiwania też nie zakończyły się sukcesem, choć szperam wszędzie. Jeszcze się nie poddaję :) 

Orient Classic FEV0M002BT

Orient Classic FN02005W / FFN02005WH

Orient CFN01002EH /HH/LH

Orient FFP01002B7 / CFP01002-B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.03.2023 o 18:59, Renes napisał(-a):

To mój pierwszy post na forum, dlatego witam wszystkich miłośników zegarków.

Wraz z pogorszeniem wzroku mój stary mały zegarek Sector przestał mi służyć, więc przez ostanie kilka dni szukałem w sieci odpowiedniego zegarka, czyli takiego, który by mi się podobał i nie będzie sprawiał kłopotu z odczytaniem czasu, daty i dnia tygodnia.... i taki znalazłem, jak mi się wydaje, czarny Orient FFP01002B7. Nie wiem, czy jest to tak rzadki model, czy mam pecha, aby namierzyć nawet używany na sprzedaż, ale niestety nie trafiłem na żaden. Może ktoś z forumowiczów zna/ma ten model i może powiedzieć jak się on sprawuje, czy jest dokładny, świeci też w miarę wieczorem... i gdzie go ewentualnie kupić bo naprawdę nie udało mi się go namierzyć (poglądowe zdjęcie z sieci).

Szukam po prostu zegarka z czytelnymi wskazówkami, datownikiem i dniem tygodnia.

Jak się nie uda, to będę musiał szukać czegoś innego, choć ten podoba mi się najbardziej, inny to  Orient Sun & Moon Ver 3 AK00004B tylko nie ma chyba podświetlanych wskazówek.

Będę wdzięczny za uwagi i sugestie.

Orient FFP01002B7.JPG

Zegarki Orient | TIMESTORE.PL

szara strefa bo gwarancja "sklepowa" a nie oficjalna ale sklep legitny. Sam od nich brałem kamasu i seiko i było cacy. 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłbym i od nich gdyby mieli któregoś Orienta z tych czterech powyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi