Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Muharras

Cartier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś mógłby zweryfikować oryginalność tego zegarka? 

2BDE0E36-20CD-48B8-9D98-D9F5E2FE67F2.jpeg

7FCA9DC1-1D9D-4A42-B222-1D6126B0E228.jpeg

DCB0BF7D-F927-4073-B4FA-772ACD3FF1E4.jpeg

9943F5B2-85EE-4C3C-9BDA-AA079A6D3EFF.jpeg

D6F56027-ACE9-4D02-973E-B3C35ABEEB72.jpeg

Edytowane przez Muharras

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Muharras napisał(-a):

Witam,

Czy ktoś mógłby zweryfikować oryginalność tego zegarka? 

Którego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będzie trudno zweryfikować oryginalność na podstawie tych zdjęć.

Poproszę o użycie śrubokręta precyzyjnego, odrkęcenie dekla i zdjęcie mechanizmu - kwarcowej ety sygnowanej napisem Cartier.

Sobota po południu, dobry czas na tekie ćwiczenie :)

Edytowane przez jakubos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, jakubos napisał(-a):

Poproszę o użycie śrubokręta precyzyjnego, odrkęcenie dekla i zdjęcie mechanizmu - kwarcowej ety sygnowanej napisem Cartier.

Chciałbym dopiero kupić ten zegarek. Nie wiem czy obecny właściciel, będzie skory do odkręcenia dekla i zaprezentowania wnętrza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niech pofatyguje się do zegarmistrza który to w 5 minut otworzy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, jakubos napisał(-a):

To niech pofatyguje się do zegarmistrza który to w 5 minut otworzy. 

Mam nadzieję, że go otworzy. Cena jest bardzo atrakcyjna, ale muszę mieć 100% pewność. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, jakubos napisał(-a):

Oryginalność można stwierdzić po powyższych zdjęciach - oryginalny Cartier Must, wymaga nowej koronki, koperta zjechana, szkło do wymiany, tarcza zajechana, mechanizm do serwisu prawie na pewno, jak to w tych modelach w takim stanie. 

Ety te zegarki nie posiadały, mechanizm to konstrukcja dedykowana do tego modelu, łożyskowany, serwisowalny i ładnie zdobiony. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

Oryginalność można stwierdzić po powyższych zdjęciach - oryginalny Cartier Must, wymaga nowej koronki, koperta zjechana, szkło do wymiany, tarcza zajechana, mechanizm do serwisu prawie na pewno, jak to w tych modelach w takim stanie. 

Ety te zegarki nie posiadały, mechanizm to konstrukcja dedykowana do tego modelu, łożyskowany, serwisowalny i ładnie zdobiony. 

Mam możliwość zakupu za ok. 2000pln. Opłaca się? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli doda się do tej ceny koszty koniecznego serwisu i części do wymiany, może się okazać, że bardziej opłacalny będzie zakup podobnego modelu w lepszym stanie pomimo wyższej ceny takiegoż.

P.S. Kolega doliczy jeszcze koszt zakupu paska i zapięcia.

Edytowane przez souls_hunter

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na chrono24.com Kolega sobie popatrzy co oferują i w jakich cenach.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eye_lip

Bądź ostrżny. Widziałem tanka ident jak ori. Dopiero mechanizm okazał się jakimś chińskim kwarcem. Po odkręceniu dekla. Może to był składak nie wiem ale wyrokowanie o mechaniźmie bez zabaczenia owego jest trochę na wyrost. Co nie zmienia faktu że nawet jeśli to ori to jest w stanie przynajmniej do remontu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, jakubos napisał(-a):

Eye_lip

Bądź ostrżny. Widziałem tanka ident jak ori. Dopiero mechanizm okazał się jakimś chińskim kwarcem. Po odkręceniu dekla. Może to był składak nie wiem ale wyrokowanie o mechaniźmie bez zabaczenia owego jest trochę na wyrost. Co nie zmienia faktu że nawet jeśli to ori to jest w stanie przynajmniej do remontu. 

Zegarek nie jest z Polskiego rynku. Sprzedaje go dość zamożny koleś, więc raczej obstawiam, że jest oryginalny. Za namową kolegów, wsłuchując się w argumenty o drogim remoncie, postanowiłem odpuścić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, jakubos napisał(-a):

Eye_lip

Nie jest na wyrost;) - to płaski mechanizm, widoczna oś wskazówek jak i one są ok, tak naprawdę to cie ciężko byłoby tam wsadzić coś nieoryginalnego, historie o zamienionych mechanizmach pomijam z doświadczenia, ja kupuję takie zegarki bez otwierania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Nie jest na wyrost;) - to płaski mechanizm, widoczna oś wskazówek jak i one są ok, tak naprawdę to cie ciężko byłoby tam wsadzić coś nieoryginalnego, historie o zamienionych mechanizmach pomijam z doświadczenia, ja kupuję takie zegarki bez otwierania. 

Ale ten konkretny model mi odradziłeś 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Muharras napisał(-a):

Ale ten konkretny model mi odradziłeś 😉

Filip odpowiedział Ci tylko na pytanie, czy za 2 k warto. Więc o co Ci właściwie chodzi? Uważasz, że nie ma racji, to kup. Ja tam z Filipek bym się nie sprzeczał w kwestii zegarków Cartier🤷🏻‍♂️😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat do zamknięcia. Kurtyna. 

Edytowane przez Muharras

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi