Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Sosnowiec/Katowice naprawa złotego zegarka Poljot 29 Jewels z automatycznym naciągiem
dodany przez
Marcinm9mm, w ZEGARKI ROSYJSKIE I RADZIECKIE
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez piotreek
Dzień dobry,
Mamy w rodzinie zegarek Sicura po moim dziadku, jest to niewątpliwie rodzinna pamiątka. Zegarek został przywieziony z Libii w latach 70-tych. Przeszedł serwis w lokalnym zakładzie (chciałem, aby mechanizm był w dobrej kondycji), ale chwilę później przestał działać prawidłowo, tzn. wskazówka sekundowa pracuje, ale minutowa i godzinowa stoi w miejscu. Wróciłem do zakładu, gdzie go serwisowałem i zegarmistrz stwierdził, że to tani mechanizm i po prostu się zużył po tylu latach (mówił coś o sprzęgle).
Z racji sentymentu chciałbym, aby ten zegarek pracował poprawnie. Czy ktoś może mi poradzić co z tym zrobić? Najchętniej oddałbym go w ręce fachowca, który go będzie w stanie naprawić.
W załączniku zdjęcie mechanizmu.
Mieszkam w Opolu, więc najchętniej na miejscu bym chciał temat ogarnąć, ale nie widzę problemu z wysyłką, czy też podjechaniem gdzieś dalej.
-
Przez Radmir
Szukam fachowca który podjął by się naprawy Orienta widocznego na zdjęciach. Zegarek nie posiada szkiełka oraz obrotowej tarczy numerycznej (być może jeszcze jakiś części ale tego nie jestem w stanie stwierdzić), jedno z pokręteł nie oryginalne, mechanizm nakręca się i chodzi, ale prawdopodobnie też wymagałby regulacji i sprawdzenia.
Czy moglibyście również pomóc w identyfikacji tego modelu ?
Zegarek jak widać jest dość mocno sfatygowany i zdaje sobie sprawę że reanimacja tego zegarka może być nieopłacalna, jednak ma on dla mnie dużą wartość sentymentalną i zależy mi żeby "dać mu drugie życie" .
PS. przepraszam za jakość zdjęć, ale są to jedyne jakimi dysponuje na tę chwilę.
-
Przez Magistr
Witam!
Dziś stałem się posiadaczem mojego szóstego zegara firmy Junghans - jednakże jako pierwszy potrzebuje gruntownego przeczyszczenia oraz naoliwienia i oraz renowacji tarczy - jednakże chcę to zrobić sam - domowymi sposobami...
A oto pytania :
- Z którego roku może pochodzić,
- Czy kolor tej tarczy jest oryginalny (mosiądz), czy (jak większość zegarów Junghans Wurttemberg) miał tarczę bieloną (wiecie o co mi chodzi)
- Jeśli miał tarczę bieloną, to czym można odnowić jej kolor - charakterystyczny dla wurttembergów (WSZYSTKO OCZYWIŚCIE DOMOWYMI SPOSOBAMI),
- Co najpierw - odnawianie cyfr, czy malowanie tarczy,
- W czym czyścić ten mechanizm (czy moczyć w jakiejś cieczy - jeśli tak - to przez jak długi okres i czy później trzeba go wypłukać?)
- Czy z czyszczeniem będzie się wiązała rozbiórka mechanizmu na części pierwsze,
- Czy powiecie jak można do niego dobrać wahadło (jaka powinna być jego odp. długość),
- Czy można uzyskać jakoś kalkę ( wzór tarczy),
- Smary - jakie i do czego oraz ilości ( w przybliżeniu ),
- co jest odpowiednim ,,aplikatorem'' smary,
Proszę o szybką i dokładną odpowiedź
Dziękuję i pozdrawiam
Magistr
-
Przez albaj
Witam Szanowne Grono,
Jak w tytule powstał problem.
Jestem szcześliwym użytkownikiem kilku poljotów de luxe 29 jewels automatic.
Zakupiłem tarczę do wymiany w jednym z nich i co się okazało? że wszystkie tarcze są delikatnie zaokrąglone na brzegach a tarcza którą kupiłem jest po prostu płaska.
Więc pada pytanie. Czy jest wiadomo do jakiego jakich zegarków Poljot 29 kamieni dodawano tarcze płaskie ?
Może ktoś wie jak to było z tymi tarczami? to obecna podróbka? A może tylko renowacja? A moze to faktycznie tarcza z jakiegoś specyficznego typu?
Pozdrawiam i czekam na podpowiedź.
-