L3g10n 26 #1 Napisano 9 Maja 2023 (edytowane) Witajcie, Od niedawna posiadam GBD-H2000 i mam kilka pytań/zagadnień: 1. Zauważyłem, że np. gdy poruszam się po opcjach to zostaje mi poświata po poprzednim ekranie. W świetle dnia tego nie widać ale w nocy bardzo jest to irytyjujące. Czy to normalne zachowanie ekranu? (w GBD-H1000 to nie występuje ale tam ekran się nie podświetla przy kazdym kliknięciu). 2. Gdy otrzymuję powiadomienie na zegarku, to ono samo nie znika i muszę je "odklikać". Byłem zmuszony wyłączć powiadomienia całkowiecie bo gdy dzwonił telefon to nawet w trakcie połączenia jeszcze zegarek mi pikał i wibrował. To normalne? 3. Czy w tym modelu jest tryb serwisowy by sprawdzić np. ładowanie solarne czy inne parametry? Edytowane 9 Maja 2023 przez L3g10n Dodatkowe pytanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheQ1 903 #2 Napisano 10 Maja 2023 1. U mnie żadnej poświaty nie widać. Swoją drogą, też używałem H1000 i wolałem jednak wersję bez podświetlania przy każdym kliknięciu - szkoda, że nie można tego wyłączyć. Może kiedyś dodadzą taką opcję - oby😉 2. Wibracje wyłączają mi się w momencie odebrania telefonu. 3. Nie wiem😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L3g10n 26 #3 Napisano 10 Maja 2023 Dzięki za odpowiedź. U mnie wygląda to tak: VID20230509221033.mp4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheQ1 903 #4 Napisano 10 Maja 2023 No fakt - też by mnie irytowało. Gwarancja? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L3g10n 26 #5 Napisano 10 Maja 2023 No jasne - zaraz zgłoszę reklamację. Zegarek ma nieco ponad miesiąc. Trochę liczyłem, że to normalne. Najgorsze, że to występuje tylko w ciemnościach i nie wiem czy było od początku czy od wczoraj, gdy zauważyłem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheQ1 903 #6 Napisano 10 Maja 2023 (edytowane) No ja specjalnie przed chwilą sprawdziłem w kompletnych ciemnościach i przeleciałem całe menu od góry do dołu - brak jakiejkolwiek poświaty, wiec podstawę do reklamacji z pewnością masz. Edytowane 10 Maja 2023 przez TheQ1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L3g10n 26 #7 Napisano 10 Maja 2023 Dzięki raz jeszcze. Juz napisałem maila. Jutro będę działał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheQ1 903 #8 Napisano 10 Maja 2023 Nie ma sprawy - owocnego załatwiania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just.wojtek 0 #9 Napisano 16 Maja 2023 witam wszytkich gbd h2000 ownerow mam 2 pytania- jak sparowac z tel galaxy note20oltra jakich apk uzywacie do obslugi? czy tylko menu z tel? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L3g10n 26 #10 Napisano 16 Maja 2023 Jedyna aplikacja obsługująca ten zegarek to CASIO WATCHES - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.casio.wac_app Postępuj według informacji na ekranie i zegarek błyskawicznie się sparuje z telefonem. Chociaż chwilę zajmie konfiguracja 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just.wojtek 0 #11 Napisano 17 Maja 2023 dzieki, dziala 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grandmaster 45 #12 Napisano 22 Czerwca 2024 W dniu 10.05.2023 o 21:41, L3g10n napisał(-a): Dzięki raz jeszcze. Juz napisałem maila. Jutro będę działał. Jak skończyła się sytuacja z gwarancją? Dali nowy? Jestem przed zakupem i wille być przygotowany na niespodzianki. Chciałem olać gwarancję jednak jak widzę warto ją mieć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4099 #13 Napisano 2 Sierpnia 2024 Cześć Panowie, zastanawiałem się nad pierwszym G-Shock smart i tak ten model wszędzie się pojawia. Czy ktoś może podzielić się opinią jak po jakimś czasie obłsuguje się ten zegarek ? Jak jesteście zadowoleni ? Czy polecicie go czy raczej nie ? dziękuje za wszelkie opinie 0 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 524 #14 Napisano 5 Sierpnia 2024 (edytowane) W dniu 2.08.2024 o 09:53, G-szok napisał(-a): Cześć Panowie, zastanawiałem się nad pierwszym G-Shock smart i tak ten model wszędzie się pojawia. Czy ktoś może podzielić się opinią jak po jakimś czasie obłsuguje się ten zegarek ? Jak jesteście zadowoleni ? Czy polecicie go czy raczej nie ? dziękuje za wszelkie opinie To zależy co chcesz od tego smart zegarka. Jak chcesz żeby policzył kroki, czasem policzył kilometry na rowerku czy spacerowe lub sprawdzić ciśnienie atmosferyczne a przy tym fajnie wyglądał to jest dobry wybór. Ale jak chcesz wykorzystać go jako zegarek nie wiem jak to nazwać do uprawiania sportów na poważnie to chyba są lepsze innych producentów. Poza tym aplikacja jakaś taka mało intuicyjna jak dla mnie przynajmniej. Powiadomień nie używam to się nie wypowiem. Ale z wyglądu zegarek petarda😁 Już z pół roku prawie na łapie i tylko w pracy zmieniam na inny bo mi go szkoda. Takie moje zdanie. Ostatnio pokazała się w aplikacji nowa aktualizacja zegarka robił już ktoś?? Nic nie popsuli ?? Edytowane 5 Sierpnia 2024 przez Shuriken 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4099 #15 Napisano 5 Sierpnia 2024 (edytowane) 2 hours ago, Shuriken said: To zależy co chcesz od tego smart zegarka. Jak chcesz żeby policzył kroki, czasem policzył kilometry na rowerku czy spacerowe lub sprawdzić ciśnienie atmosferyczne a przy tym fajnie wyglądał to jest dobry wybór. Ale jak chcesz wykorzystać go jako zegarek nie wiem jak to nazwać do uprawiania sportów na poważnie to chyba są lepsze innych producentów. Poza tym aplikacja jakaś taka mało intuicyjna jak dla mnie przynajmniej. Powiadomień nie używam to się nie wypowiem. Ale z wyglądu zegarek petarda😁 Już z pół roku prawie na łapie i tylko w pracy zmieniam na inny bo mi go szkoda. Takie moje zdanie. Ostatnio pokazała się w aplikacji nowa aktualizacja zegarka robił już ktoś?? Nic nie popsuli ?? Bardzo ci dziękuję za opinię myślę że jest to wyczerpujące do tego co chciałem wiedzieć. Zastanawiałem się po prostu czy te zegarki z wyświetlaczem i Smart opcjami nie są trochę już za bardzo Smart a za mało g-shock 🙂 ale z tego co piszesz to wydaje mi się że udało mi się połączyć te dwie rzeczy ze sobą Edytowane 5 Sierpnia 2024 przez G-szok 1 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 524 #16 Napisano 5 Sierpnia 2024 23 minuty temu, G-szok napisał(-a): Bardzo ci dziękuję za opinię myślę że jest to wyczerpujące do tego co chciałem wiedzieć. Zastanawiałem się po prostu czy te zegarki z wyświetlaczem i Smart opcjami nie są trochę już za bardzo Smart a za mało g-shock 🙂 ale z tego co piszesz to wydaje mi się że udało mi się połączyć te dwie rzeczy ze sobą No niestety g-shocka też troszkę ubyło moim zdaniem, jak na zegarek dedykowany, że tak powiem do sportów i np stoper jest z dokładnością do sekundy gdzie w starych g-shokach był nawet do 1/1000 sekundy a taki timer max 60 minut z ustawianiem co minutę. No i włączysz taki timer czy stoper i już nie zmienisz "ekranu" na coś innego żeby w tle leciało tylko zostanie na pierwszym planie, co prawda godzinę wyświetla ale ... troszkę to biednie wygląda na tle starszych 🤣. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 524 #17 Napisano 7 Sierpnia 2024 Aktualizacja weszła za drugim razem ale czego dotyczyła to nie wiem nie widać żadnych zmian. Na szczęście wszystko działa. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 524 #18 Napisano 15 Sierpnia 2024 Wrzucę i tu żeby było wiadomo że i takie powiadomienia też są 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 524 #19 Napisano 18 Sierpnia 2024 Mały eksperyment. Sytuacja wygląda tak, w sobotę wskaźnik akumulatora spadł na jedną kreskę. W niedzielę rano zostawiłem zegarek na parapecie w jasnym miejscu ale w cieniu. Co jakiś czas starałem się go wystawiać do słońca na jakiś czas bo jak dłużej poleżał to się przegrzewał. W środę wskaźnik podskoczył na dwie kreski i dopiero w sobotę popołudniu podskoczył na 3 kreski. Zegarek cały czas w trybie PS nie klikany. Tydzień był bardzo słoneczny. Może w dwa tygodnie się doładuje sam. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom1111 76 #20 Napisano 9 Września 2024 W dniu 18.08.2024 o 10:34, Shuriken napisał(-a): Mały eksperyment. Sytuacja wygląda tak, w sobotę wskaźnik akumulatora spadł na jedną kreskę. W niedzielę rano zostawiłem zegarek na parapecie w jasnym miejscu ale w cieniu. Co jakiś czas starałem się go wystawiać do słońca na jakiś czas bo jak dłużej poleżał to się przegrzewał. W środę wskaźnik podskoczył na dwie kreski i dopiero w sobotę popołudniu podskoczył na 3 kreski. Zegarek cały czas w trybie PS nie klikany. Tydzień był bardzo słoneczny. Może w dwa tygodnie się doładuje sam. Fajne inf ,bo myślałem ze coś nie tak z moim ,bo trzymałem go kila godz i nic nie naładował ,widocznie za krotko . dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach