Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
L3g10n

GBD-H2000

Recommended Posts

Witajcie,

Od niedawna posiadam GBD-H2000 i mam kilka pytań/zagadnień:

1. Zauważyłem, że np. gdy poruszam się po opcjach to zostaje mi poświata po poprzednim ekranie. W świetle dnia tego nie widać ale w nocy bardzo jest to irytyjujące.

Czy to normalne zachowanie ekranu? (w GBD-H1000 to nie występuje ale tam ekran się nie podświetla przy kazdym kliknięciu).

2. Gdy otrzymuję powiadomienie na zegarku, to ono samo nie znika i muszę je "odklikać". Byłem zmuszony wyłączć powiadomienia całkowiecie bo gdy dzwonił telefon to nawet w trakcie połączenia jeszcze zegarek mi pikał i wibrował. To normalne?

3. Czy w tym modelu jest tryb serwisowy by sprawdzić np. ładowanie solarne czy inne parametry?

Edited by L3g10n
Dodatkowe pytanie

1. U mnie żadnej poświaty nie widać. Swoją drogą, też używałem H1000 i wolałem jednak wersję bez podświetlania przy każdym kliknięciu - szkoda, że nie można tego wyłączyć. Może kiedyś dodadzą taką opcję - oby😉

2. Wibracje wyłączają mi się w momencie odebrania telefonu.

3. Nie wiem😀

No jasne - zaraz zgłoszę reklamację. Zegarek ma nieco ponad miesiąc. Trochę liczyłem, że to normalne. Najgorsze, że to występuje tylko w ciemnościach i nie wiem czy było od początku czy od wczoraj, gdy zauważyłem...

No ja specjalnie przed chwilą sprawdziłem w kompletnych ciemnościach i przeleciałem całe menu od góry do dołu - brak jakiejkolwiek poświaty, wiec podstawę do reklamacji z pewnością masz.

Edited by TheQ1

witam wszytkich gbd h2000 ownerow

mam 2 pytania-

jak sparowac z tel galaxy note20oltra

jakich apk uzywacie do obslugi? czy tylko menu z tel?

W dniu 10.05.2023 o 21:41, L3g10n napisał(-a):

Dzięki raz jeszcze. Juz napisałem maila. Jutro będę działał.

Jak skończyła się sytuacja z gwarancją? Dali nowy? Jestem przed zakupem i wille być przygotowany na niespodzianki. Chciałem olać gwarancję jednak jak widzę warto ją mieć

Cześć :)
Panowie, zastanawiałem się nad pierwszym G-Shock smart :) i tak ten model wszędzie się pojawia. Czy ktoś może podzielić się opinią jak po jakimś czasie obłsuguje się ten zegarek ? Jak jesteście zadowoleni ? Czy polecicie go czy raczej nie ? :)

dziękuje za wszelkie opinie 

Instagram: @dailygshocker

Posted (edited)
W dniu 2.08.2024 o 09:53, G-szok napisał(-a):

Cześć :)
Panowie, zastanawiałem się nad pierwszym G-Shock smart :) i tak ten model wszędzie się pojawia. Czy ktoś może podzielić się opinią jak po jakimś czasie obłsuguje się ten zegarek ? Jak jesteście zadowoleni ? Czy polecicie go czy raczej nie ? :)

dziękuje za wszelkie opinie 

To zależy co chcesz od tego smart zegarka. Jak chcesz żeby policzył kroki, czasem policzył kilometry na rowerku czy spacerowe lub sprawdzić ciśnienie atmosferyczne a przy tym fajnie wyglądał to jest dobry wybór. Ale jak chcesz wykorzystać go jako zegarek nie wiem jak to nazwać do uprawiania sportów na poważnie to chyba są lepsze innych producentów. Poza tym aplikacja jakaś taka mało intuicyjna jak dla mnie przynajmniej. Powiadomień nie używam to się nie wypowiem. Ale z wyglądu zegarek petarda😁 Już z pół roku prawie na łapie i tylko w pracy zmieniam na inny bo mi go szkoda.

Takie moje zdanie.

Ostatnio pokazała się w aplikacji nowa aktualizacja zegarka robił już ktoś??  Nic nie popsuli ??

G-SHOCK GBD-H2000 (6).jpg

Edited by Shuriken

Posted (edited)
2 hours ago, Shuriken said:

To zależy co chcesz od tego smart zegarka. Jak chcesz żeby policzył kroki, czasem policzył kilometry na rowerku czy spacerowe lub sprawdzić ciśnienie atmosferyczne a przy tym fajnie wyglądał to jest dobry wybór. Ale jak chcesz wykorzystać go jako zegarek nie wiem jak to nazwać do uprawiania sportów na poważnie to chyba są lepsze innych producentów. Poza tym aplikacja jakaś taka mało intuicyjna jak dla mnie przynajmniej. Powiadomień nie używam to się nie wypowiem. Ale z wyglądu zegarek petarda😁 Już z pół roku prawie na łapie i tylko w pracy zmieniam na inny bo mi go szkoda.

Takie moje zdanie.

Ostatnio pokazała się w aplikacji nowa aktualizacja zegarka robił już ktoś??  Nic nie popsuli ??

G-SHOCK GBD-H2000 (6).jpg

Bardzo ci dziękuję za opinię myślę że jest to wyczerpujące do tego co chciałem wiedzieć. Zastanawiałem się po prostu czy te zegarki z wyświetlaczem i Smart opcjami nie są trochę już za bardzo Smart a za mało g-shock 🙂 ale z tego co piszesz to wydaje mi się że udało mi się połączyć te dwie rzeczy ze sobą

Edited by G-szok

Instagram: @dailygshocker

23 minuty temu, G-szok napisał(-a):

Bardzo ci dziękuję za opinię myślę że jest to wyczerpujące do tego co chciałem wiedzieć. Zastanawiałem się po prostu czy te zegarki z wyświetlaczem i Smart opcjami nie są trochę już za bardzo Smart a za mało g-shock 🙂 ale z tego co piszesz to wydaje mi się że udało mi się połączyć te dwie rzeczy ze sobą

No niestety g-shocka też troszkę ubyło moim zdaniem, jak na zegarek dedykowany, że tak powiem do sportów i np stoper jest z dokładnością do sekundy gdzie w starych g-shokach był nawet do 1/1000 sekundy a taki timer max 60 minut z ustawianiem co minutę.  No i włączysz taki timer czy stoper i już nie zmienisz "ekranu" na coś innego żeby w tle leciało tylko zostanie na pierwszym planie, co prawda godzinę wyświetla ale ... troszkę to biednie wygląda na tle starszych 🤣.

Aktualizacja weszła za drugim razem ale czego dotyczyła to nie wiem nie widać żadnych zmian. Na szczęście wszystko działa. 7f814be5f681e58608f43d412e04d181.jpg

Mały eksperyment. 

Sytuacja wygląda tak, w sobotę wskaźnik akumulatora spadł na jedną kreskę. W niedzielę rano zostawiłem zegarek na parapecie w jasnym miejscu ale w cieniu. Co jakiś czas starałem się go wystawiać do słońca na jakiś czas bo jak dłużej poleżał to się przegrzewał. W środę wskaźnik podskoczył na dwie kreski i dopiero w sobotę popołudniu podskoczył na 3 kreski. Zegarek cały czas w trybie PS nie klikany. Tydzień był bardzo słoneczny.

Może w dwa tygodnie się doładuje sam. 

IMG_20240811_092327-01.jpeg

IMG_20240814_160647.jpg

IMG_20240814_160451.jpg

IMG_20240818_094509.jpg

W dniu 18.08.2024 o 10:34, Shuriken napisał(-a):

Mały eksperyment. 

Sytuacja wygląda tak, w sobotę wskaźnik akumulatora spadł na jedną kreskę. W niedzielę rano zostawiłem zegarek na parapecie w jasnym miejscu ale w cieniu. Co jakiś czas starałem się go wystawiać do słońca na jakiś czas bo jak dłużej poleżał to się przegrzewał. W środę wskaźnik podskoczył na dwie kreski i dopiero w sobotę popołudniu podskoczył na 3 kreski. Zegarek cały czas w trybie PS nie klikany. Tydzień był bardzo słoneczny.

Może w dwa tygodnie się doładuje sam. 

Fajne inf ,bo myślałem ze coś nie tak z moim ,bo trzymałem go kila godz  i nic nie naładował ,widocznie za krotko . dzięki