Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
oszolom

Omega Polaris

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

trochę za mną chodzą Polarisy, te z normalną tarczą. Znalazłem dwa w Polsce i się zastanawiam, czy są ok/warto... Ktoś pomoże? ;)

https://allegrolokalnie.pl/oferta/zegarek-omega-seamaster-polaris-18k-gold-ref-396

https://www.chrono24.pl/omega/seamaster-polaris--id28319662.htm

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co masz na myśli pisząc o normalnych tarczach? Chodzi Ci o te bez LCD? 

Jeżeli chodzi o opinie użytkownika, to powiem że to dość małe zegarki. Połączenie złota i stali/tytanu jest piekne. Uważam że warto mieć taki zegarek w kolekcji. Są wersje z pozłacanymi elementami bransolety, które prezentują się lepiej moim zdaniem. 

Oba zegarki wyglądają OK, ale jakość zdjęć z OLX jest kiepska. Poproś o lepsze zdjęcia tarczy. Aktualne ceny są wyjątkowo atrakcyjne, ale w okolicach 2k da się obecnie wyszukac dobry egzemplarz. 

Edytowane przez Czolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki! Tak, chodziło mi o te bez cyfrowego wyświetlacza. Kompletnie mi ten bajer nie pasuje do tej koperty. Odnośnie do rozmiaru, to zdaję sobie sprawę. Lubię małe zegarki.

Edytowane przez oszolom

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem że ma to swój urok. Tylko części do tego modelu są bardzo mało dostępne, więc wszelkie uszkodzenia to duży problem. 

Moim zdaniem czarna tarcza pasuje lepiej, ale musiałbym zobaczyc na żywo biała wersję. 

IMG_20230612_180355.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mnie się ta jasna podoba, choć czarną bym też nie pogardził. podpytam jeszcze o foty gościa z alledrogo, pomyślę, jak dośle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mogę dodac.

Złota warstwa jest bardzo gruba. Jeżeli trafi Ci się wersja porysowana w dobrych pieniążkach, to łatwo i tanio ja doprowadzisz do stanu fabrycznego (200-300pln). Koperty i bransolety są trwałe, nie ma strachu że szybko się porysuje. Są barbarzyńcy, którzy wyciągają złoto z tych zegarków i próbują sprzedać resztę. Można się rozejrzeć, jak byś potrzebował części. Zwróć uwagę na stan klamry w egzemplarzu który ci się spodoba. Wypadają często elementy sprasowane, te z logo Omegi. Wyrobiona blokada zatrzasku jest trudna do naprawy, ale można dostać nowe części. Jak wszystko do Omegi, nowe części tanie nie są. Uważaj na uszczelki, bo źle założona się przerwie i straci szczelność, a nowa to koszty. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko to nazwać "warstwą" ponieważ nie jest to fizycznie powłoka, tylko inkrustacja, tak czepiając się szczegółów;) 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, Panowie. Ta z chrono - widać gdzie i jak jest porysowana. Ta z allegro - niby ok, ale przy tych fotach stan ciężko ocenić. Dla mnie robi też różnicę ten centymetr zapasu w bransolecie. Wysłałem zapytanie o foty na alle i czekam cierpliwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla zamknięcia tematu: wpadła ta z alle. Cenę trochę znegocjowałem, stan dla mnie OK. Popatrzyłem sobie po necie i wszystko jest takie, jak być powinno. Tylko bateria do wymiany, bo za gruba jest włożona i dekiel odstaje ;]. Dzięki jeszcze raz za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi