Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Mirosuaw

Panerai P.6000 prośba o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zależy mi na opiniach na temat jakości tego stosunkowo nowego inhousowego 3-dniowego mechanizmu od Paneraia. Czy macie z nim jakieś pozytywne lub negatywne doświadczenia albo czy spotkaliście się z takimi opiniami?

Można na nim polegać? Udany/nieudany? Wiadomo, że jest montowany do bazowych Pamów, ale czy to oznacza, że P.6000 to "bieda" mechanizm? Pozbawiony jakichś ważnych rzeczy?

Pytam, ponieważ chodzi mi po głowie jeden z Luminorów na tym werku (1084/1086), który po prostu mi się podoba.

Użytkowo nie ma dla mnie większego znaczenia, że ma WR100 zamiast 300 i że przez wielu miłośników jest uznawany za "niekoszerny". Oczywiście zdaję sobie również sprawę, że serwis gwarancyjny i pogwarancyjny tylko firmowy.

Chciałbym mieć przede wszystkim przekonanie co do pracującego w nim mechanizmu. Swego czasu trochę zawiodłem się na innym inhousie (8-dniowy P.5000), chodził niestabilnie, na forach była to powszechnie opisywana przypadłość, dlatego podchodzę z pewną nieufnością do Pamowych inhousów. Ale przecież niektóre są też udane.

Wszelkie opinie mile widziane. Z góry dziękuję.

Bardzo dziękuję również za opinie, które już otrzymałem na PW 👍

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisaliśmy trochę na priv, ale myślę, że moja opinia może się przydać również innym osobom. Miałem zegarek z tym mechanizmem ponad pół roku i praktycznie nigdy nie musiałem regulować czasu. Mimo że miałem wersję bez sekundnika, to śmiało mogę powiedzieć, że chodził bardzo dokładnie. Nigdy nie sprawił najmniejszego problemu. Ze swojej strony mogę polecić P.6000 z czystym sumieniem :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a):

Cześć,

Na wstępie zaznaczam, że jeśli temat zamieściłem w niewłaściwym dziale, to proszę moderację o przeniesienie.

Zależy mi na opiniach na temat jakości tego stosunkowo nowego inhousowego 3-dniowego mechanizmu od Paneraia. Czy macie z nim jakieś pozytywne lub negatywne doświadczenia albo czy spotkaliście się z takimi opiniami?

Można na nim polegać? Udany/nieudany? Wiadomo, że jest montowany do bazowych Pamów, ale czy to oznacza, że P.6000 to "bieda" mechanizm? Pozbawiony jakichś ważnych rzeczy?

Pytam, ponieważ chodzi mi po głowie jeden z Luminorów na tym werku (1084/1086), który po prostu mi się podoba.

Użytkowo nie ma dla mnie większego znaczenia, że ma WR100 zamiast 300 i że przez wielu miłośników jest uznawany za "niekoszerny". Oczywiście zdaję sobie również sprawę, że serwis gwarancyjny i pogwarancyjny tylko firmowy.

Chciałbym mieć przede wszystkim przekonanie co do pracującego w nim mechanizmu. Swego czasu trochę zawiodłem się na innym inhousie (8-dniowy P.5000), chodził niestabilnie, na forach była to powszechnie opisywana przypadłość, dlatego podchodzę z pewną nieufnością do Pamowych inhousów. Ale przecież niektóre są też udane.

Wszelkie opinie mile widziane. Z góry dziękuję.

Bardzo dziękuję również za opinie, które już otrzymałem na PW 👍

Osmiodniowce, to nielatwa sprawa 🤨 Mialem 233 - chyba pam z najwieksza iloscia komplikacji 😁 i osobiscie chodzil bardzo dobrze, jednak z tego co czytam i rozmawiam z ludzmi, to trzydniowce od pama ogolnie maja bardzo pozytywne opinie. Sam mam 372 i nie moge zlego slowa powiedziec, choc zdaje sobie sprawe, ze to tylko mechanizm 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem w dwóch modelach ten mechanizm. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Ale polecam 8 dniowy… zapomina się o nakręcaniu
8f41f14fcc7d3444423170aa1e39e5e9.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi