Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
milek01

Pomoc w wyborze zegarka do +- 800 zł

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

No to... Roamer :)

Google przybliży Ci markę ale to jedna z wielu tych lepszych. Lipy nie ma

https://www.zegarek.net/przewodnik/ciekawostki/10-zaskakujacych-faktow-o-szwajcarskiej-marce-roamer.html

model

https://www.crazytime.pl/product-pol-30421-Zegarek-meski-ROAMER-862844-41-45-20.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=b117eeda-85f2-cc77-d7c5-a2f955558e4d

są rózne wersje kolorystyczne. Zielony, czarny, niebieski.

Zobacz jeszcze Adriatica. Dobrej jakości niedrogie zegarki, często z szafirem i w tytanie w budżecie 800zl.

Są też fajne piloty

IMG_20230713_175455273.thumb.jpg.34d2a3bee29efde290d8ac87c02c4d03.jpg

Dziś kolega zarzucił mi w pracy podobny wątek co Twój. Coś do 800zl ale szafir i wr100. Ale styl..

Wiele mu się podoba. Od Edifice przez orienty divery po klasyczne roamery.

Ale zobaczysz... Kupisz pudło na dużo zegarków bo sam nie wiesz co chcesz. 

Do mnie lecą trzy kolejne, dziś zeppelina odesłałem. Bo co chwila coś w fajnej cenie się pojawia.

350zl, szafir, 50M, 41mm/7mm. 

Screenshot_20230816-215200.thumb.png.97cdbfb784d3dbb745b6b79ebc0bb6cf.png

Za 500 wziąłem też takiego maluszka. 38/7mm, szafir i 50m

Screenshot_20230814-195733.thumb.png.40ac461f7bf2c2603320a43a878877a0.png

I trzeci leci taki

Screenshot_20230816-215428.thumb.png.f86e62b50632f366aa269f3ba8aa5331.png

A jeszcze są orienty open heart z szafirem  w okolicach 1000zl. Jako kolejne. Coś zachwyci, coś zaiskrzy. Z zeppelninem nie było mięty.

500_500_productGfx_65273.jpeg.078f691c5fdc95f7a773ec206dfb52f1.jpeg

Tamte propozycje super, rozwaze i dzieki

Szczerze ten orient heart mi sie nie podoba, zeppelin mi sie spodobal ale troche drogi bo na amazonie +- 800 zl to troche przegiecie mimo wszystko

22 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

@milek01

Kupilem na timestore.pl. Mają taniej ale gwarancja nie jest realizowana przez autoryzowany serwis tylko przez ich sklep. To tzn szara strefa.

A bransa kupowana na amazonie, firma nazywa się strapcode. Można kupować u nich bezposrednio, na amazonie wychodzi nieco taniej.

https://www.strapcode.com/collections/kamasu

Na tej ich stronie to po 400 zl sa te bransolety, podziekuje xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, milek01 napisał(-a):

Tamte propozycje super, rozwaze i dzieki

Szczerze ten orient heart mi sie nie podoba, zeppelin mi sie spodobal ale troche drogi bo na amazonie +- 800 zl to troche przegiecie mimo wszystko

Na tej ich stronie to po 400 zl sa te bransolety, podziekuje xd

Przyszedł mi Aerowatch i szczena mi opadła. Tyle zegarków co przez ostatnie miesiące widziałem i mailem na ręce to kwalifikuje się do leczenia psychiatrycznego.

Ten mnie zachwycił. Czuć znacznie więcej niż kosztował. Nawet więcej, niż Atlantic, roamer, Seiko, bulova, orient, itd w tej cenie a nawet wyjściowej. 

Super. Polecam się samemu przekonać, jeśli się trafi na możliwość obejrzenia któregokolwiek z aerowatchy. Ja jestem zachwycony.

IMG_20230817_134657629.thumb.jpg.a7804903977cabd8d7b03ba8a07a5e88.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Petru23 napisał(-a):

Przyszedł mi Aerowatch i szczena mi opadła. Tyle zegarków co przez ostatnie miesiące widziałem i mailem na ręce to kwalifikuje się do leczenia psychiatrycznego.

Ten mnie zachwycił. Czuć znacznie więcej niż kosztował. Nawet więcej, niż Atlantic, roamer, Seiko, bulova, orient, itd w tej cenie a nawet wyjściowej. 

Super. Polecam się samemu przekonać, jeśli się trafi na możliwość obejrzenia któregokolwiek z aerowatchy. Ja jestem zachwycony.

IMG_20230817_134657629.thumb.jpg.a7804903977cabd8d7b03ba8a07a5e88.jpg

Ciekawa opcja, podeslalbys link do modelu lub napisal jaki to jest oraz ile za niego zaplaciles?

I czy lepiej wg ciebie wyglada z paskiem czy moze brasnoleta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, milek01 napisał(-a):

Ciekawa opcja, podeslalbys link do modelu lub napisal jaki to jest oraz ile za niego zaplaciles?

I czy lepiej wg ciebie wyglada z paskiem czy moze brasnoleta?

Tu znajdziesz szczegóły.

Ale mimo wszystko odsyłam. Nie mój styl, nie pasuje mi. I wygląda jak zegarek, na który mnie po prostu nie stać. Jakbym FC za 4-5k miał na ręce i tak się czuję. Wiem, że dziwnie brzmi no ale.

A i w tej cenie to nie ukrywajmy. Automacik zeppelina czy po prostu odczekam, dołożę drugie tyle i kupię sobie coś konkret w automacie.

I coś, co trafia w indeksy bo ten nie umie niestety. Od ok god 6 do ok 12 mija się, co mnie drażni. A że dziś przyszły mi jeszcze dwa Le Temps, oba razem tańsze niż ten jeden aero i co? Ideolo z indeksami. 

Osobiście wolę kwarce za bezobsługowość i możliwe rozmiary no ale bez jaj... 

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

Tu znajdziesz szczegóły.

Ale mimo wszystko odsyłam. Nie mój styl, nie pasuje mi. I wygląda jak zegarek, na który mnie po prostu nie stać. Jakbym FC za 4-5k miał na ręce i tak się czuję. Wiem, że dziwnie brzmi no ale.

A i w tej cenie to nie ukrywajmy. Automacik zeppelina czy po prostu odczekam, dołożę drugie tyle i kupię sobie coś konkret w automacie.

I coś, co trafia w indeksy bo ten nie umie niestety. Od ok god 6 do ok 12 mija się, co mnie drażni. A że dziś przyszły mi jeszcze dwa Le Temps, oba razem tańsze niż ten jeden aero i co? Ideolo z indeksami. 

Kwarce za wiele tysięcy potrafią nie trafiać.

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Ale za kilka stów potrafią. Także wiesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Petru23 napisał(-a):

Tu znajdziesz szczegóły.

Dzieki za pomoc, troche przekonania do tej strony e-zegarek nie mam ale sprawdze jak to u nich wyglada. Ja mam same zegarki o mechanizmie kwarcowym wiec teraz na pierwszy nowy zakup od dawna bym poszedl w kierunku automata, plus ten aerowatch wydaje sie duzy co osobiscie mi pasuje. Le Temps'y o ktorych wspomniales tez ogarne.

3 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

W tej cenie nie lepiej isc w eco-drive/automat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Petru23 napisał(-a):

Ale za kilka stów potrafią. Także wiesz...

Tu nie ma żadnego ale. Nietrafianie w indeksy to bolączka kwarcowych mechanizmów, loteria. To, że w tanim zegarku Ci trafia to czyste szczęście. 

5 godzin temu, milek01 napisał(-a):

W tej cenie nie lepiej isc w eco-drive/automat?

To zależy czego potrzebujesz. Eco drive to dalej kwarc tylko zasilany światłemi z akumulatorem starczającym na 10+ lat pracy zanim się zdegraduje. 

Automat z oczywistych względów nie będzie miał problemu z trafianiem w markery na tarczy ale taki werk ma swoje "cechy". Dokładność, konieczność serwisu, rezerwa chodu

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.08.2023 o 08:00, Funky_Koval napisał(-a):

Tu nie ma żadnego ale. Nietrafianie w indeksy to bolączka kwarcowych mechanizmów, loteria. To, że w tanim zegarku Ci trafia to czyste szczęście. 

To zależy czego potrzebujesz. Eco drive to dalej kwarc tylko zasilany światłemi z akumulatorem starczającym na 10+ lat pracy zanim się zdegraduje. 

Automat z oczywistych względów nie będzie miał problemu z trafianiem w markery na tarczy ale taki werk ma swoje "cechy". Dokładność, konieczność serwisu, rezerwa chodu

Ostatecznie poszedlem w citizena nh8350, wiem ze odpowiedz po czasie ale przypomnialem sobie o tym forum, dzieki jeszcze raz za propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, milek01 napisał(-a):

Ostatecznie poszedlem w citizena nh8350, wiem ze odpowiedz po czasie ale przypomnialem sobie o tym forum, dzieki jeszcze raz za propozycje

No popatrz...

Taki? 😊

IMG_20231203_135509096.jpg

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi