Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Nah

Zegarek do 500 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.09.2023 o 10:08, Nah napisał(-a):

Dla mnie Seiko wygrywa... tylko, że granat... i na bransolecie, a to już budżet przekracza😂 ale tak serio - jakby wziął czarne i na pasku (do wymiany) też bym była usatysfakcjonowana, bo mi się wcale za mały nie wydawał. Naprawdę pięknie na ręce wyglądał, tak jakby już nic więcej nie było potrzebne. 

Tylko mam wrażenie, że jemu to jest wszystko jedno. Nawet mu pokazałam w necie jakiś no name, ale w tej stylistyce - dla niego też ok, choć jak dla mnie różnica w takim ogólnym odbiorze była kolosalne, a to tylko na zdjęciach, a co dopiero w realu. 

Deadline jest do 21 września, jak coś nabędzie - dam znać (choć widmo Torii mam przed oczami😉).

Dzięki ogromne za zaangażowanie i pomoc! Problem teraz taki, że chyba na tyle się wkręcilam, że dla siebie zacznę czegoś szukać (teraz używam timexa, ale takiego health watch🤣), a zachwyciło mnie jak klasyki potrafią być piękne.

Czasu mało. Także poza wskazanymi (z Time Store może nie dojść na czas, dostawa w ok 2-3 dni przy przedpłacie) takie coś jeszcze wyszukałem

63883_208-23-000-011925-814_2.thumb.jpg.e5debed0c4224ba807ac9fcd19bfcf38.jpg

https://www.briju.pl/zegarek-adriatica-a1246-5216q2-zg-009445

93841_208-43-000-000291-814.thumb.jpg.3af4cdc8d8f1d31586ccd4808e703a66.jpg

https://www.briju.pl/zegarek-meski-kolor-srebrny-citizen-bi5070-57l-zg-014694

50918_208-23-000-008065-814_3.thumb.jpg.5aeea03438adc3f5ba0179298e11e42d.jpg

https://www.briju.pl/zegarek-citizen-bf2011-01ee-zg-006212

I ta bulova. Ale to typowy garniak, 37mm i 6mm grubości tylko. I sekundnik nie trafia w indeksy raczej ;) o ile będzie to przeszkadzac.

bulova_96b283_7-zblizenie_na_tarcze.jpg.756b1a7cbcd92d09c1399a2239a0da8e.jpg

https://www.timetrend.pl/bulova-classic-96b283.html

A z ciekawości do reakcji wyjątkowo pokażę majtka (bo marka modowa) i nie w wymaganiach wcale ale... Szwajcarski mechanizm kwarcowy, naprawdę dobre wykonanie, wygląda wyjątkowo i... Jest majtkiem :D

Vivienne Westwood (kobiety raczej znają) za 165zl z allegro ;) sam pasek z połowę tego jest wart.

IMG_20230823_142053002.thumb.jpg.44fc17be87f7b68d20e23f2091b5a6fd.jpg

IMG_20230823_141606745.thumb.jpg.05239a92f5a39ff42705ff1cbbcab3ed.jpg

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Pomiędzy Seiko i Tori wybór jest oczywisty. Seiko. Tak samo jak wolałbym podstawową wersję Suzuki niż jakiś hinduski wynalazek z szyberdachem w tej samej cenie.

Tylko że konstrukcja męża jest taka, że on zupełnie nie zwraca uwagi na marki i to w nie taki nonszalancki sposób, że się buntuje czy go nie stać, on tak ma, coś mu się spodoba i tyle... o i jeszcze jedno hasło - zegarek to zegarek ;) już pisałam Petru - pokazałam mu jakiś noname totalnie, cena też sugerowała, że może nie być dobrze, ale był "w jego stylu" i był akcept :) ja to ogólnie w życiu szanuję, ale tu akurat chciałam coś fajnego, żeby miał.

Petru - ten Citizen modrakowy... Zakochałam się 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Nah napisał(-a):

Tylko że konstrukcja męża jest taka, że on zupełnie nie zwraca uwagi na marki i to w nie taki nonszalancki sposób, że się buntuje czy go nie stać, on tak ma, coś mu się spodoba i tyle... o i jeszcze jedno hasło - zegarek to zegarek ;) już pisałam Petru - pokazałam mu jakiś noname totalnie, cena też sugerowała, że może nie być dobrze, ale był "w jego stylu" i był akcept :) ja to ogólnie w życiu szanuję, ale tu akurat chciałam coś fajnego, żeby miał.

Petru - ten Citizen modrakowy... Zakochałam się 😍

Citizen bardzo ok. Mam w automacie. Brat ma kwarca z chronografem, chyba ta sama seria co wskazany przeze nie. Naprawdę dobrze wykonany zegarek.

Kup mu, postawisz go w kropce ;)

IMG_20230731_165105637.thumb.jpg.dcdabe8088e6ee4fd5ea4b29b1282dba.jpg

IMG_20230731_165130320.thumb.jpg.3a735bb672fd22cfac1b88af0f02422e.jpg

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak w słońcu pięknie wygląda :D ile Ty masz tych zegarków na boga????

mówisz żeby przed faktem dokonanym postawić? w sumie w założeniu jest mu przecież "wszystko jedno" 🤣

Szczerze mówiąc, sama bym sobie Seiko albo Citizena w granacie przygarnęła...

Edytowane przez Nah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Nah napisał(-a):

jak w słońcu pięknie wygląda :D ile Ty masz tych zegarków na boga????

mówisz żeby przed faktem dokonanym postawić? w sumie w założeniu jest mu przecież "wszystko jedno" 🤣

Szczerze mówiąc, sama bym sobie Seiko albo Citizena w granacie przygarnęła...

No kilka mam... Sporo odesłałem ale zdjęcia zostały.

Bez Westwood, i czarnego Seiko, który czeka na odesłanie.

Skrajne Kronaby to hybrydy. Zegarki z funkcjami BT i kilkoma ciekawymi bajerami. Odsyłam do googla

IMG_20230912_174405465.thumb.jpg.f4de27f65c74551aefb4500166567fef.jpg

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest! Pani w sklepie zdecydowanie była za Torii, ale szczerze - na żywo wyglądał nieco siermiężnie.

Dziękuję za wszystkie rady i podpowiedzi😘

Screenshot_20230916-180851~2.png

IMG_20230916_180641_400.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Nah napisał(-a):

No i jest! Pani w sklepie zdecydowanie była za Torii, ale szczerze - na żywo wyglądał nieco siermiężnie.

Dziękuję za wszystkie rady i podpowiedzi😘

Screenshot_20230916-180851~2.png

IMG_20230916_180641_400.jpg

Gratki. I rozmiar chyba też trafiony, bo 41/8mm. :)

Mam nadzieję, że tarcza w słońcu mieni się co najmniej jak w moim ;)

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Petru23 napisał(-a):

Gratki. I rozmiar chyba też trafiony, bo 41/8mm. :)

Mam nadzieję, że tarcza w słońcu mieni się co najmniej jak w moim ;)

No właśnie jakiś taki bardziej granat jest niż Twój modrak, ale może to słońce źle dziś świeci 🤣 

Petru - jeszcze raz bardzo dziękuję za wsparcie i podzielenie się swoją wiedzą, nieczęsto zdarzają się tak życzliwe osoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Nah napisał(-a):

No właśnie jakiś taki bardziej granat jest niż Twój modrak, ale może to słońce źle dziś świeci 🤣 

Petru - jeszcze raz bardzo dziękuję za wsparcie i podzielenie się swoją wiedzą, nieczęsto zdarzają się tak życzliwe osoby.

Proszę ;)

Ja swojego na pełne słońce wystawiłem do zdjęć. Normalnie tak się nie nie mieni 

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi