janekp 516 #1 Napisano 1 Października 2023 Takie cos wpadło dzisiaj,wyglada jak poczatki Guilmeta jesli 13 jest numerem seryjnym,szukam figury do niego jakby ktoś -coś . 1 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #2 Napisano 1 Października 2023 Super. To chyba rzeczywiście początki jego działalności. Te zegary wieszał na różnych figurach, nie było ścisłych zasad. Na Ebayu można znaleźć figury trzeba tylko sprawdzić żeby wymiary były proporcjonalne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #3 Napisano 1 Października 2023 Mam coś takiego. Będziesz miał kłopot z zawieszeniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #4 Napisano 1 Października 2023 20 minut temu, erzlot napisał(-a): Mam coś takiego. Będziesz miał kłopot z zawieszeniem. Tak to chyba ten sam typ ,pokaz werk od tylu jesli mozna... 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #5 Napisano 2 Października 2023 Werk To całe zawieszenie z 3 sprężynkami można bylo kupić w USA. Ja kupiłem tam same sprężynki. Bartek naprawił mi werk, bo koło wychwytowe było całkowicie uszkodzone. Wszystkie (sic!) zęby były zagięte pod kątem 90 stopni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #6 Napisano 2 Października 2023 (edytowane) Wychwyt Brocota, wahadło "sierpowe" Edytowane 2 Października 2023 przez erzlot 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #7 Napisano 3 Października 2023 W dniu 2.10.2023 o 11:37, erzlot napisał(-a): Wychwyt Brocota, wahadło "sierpowe" Dzieki za zdjecia ,Jak jest mocowany werk do figury i czy taka sprezynke dorobi ktos u nas ? 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #8 Napisano 5 Października 2023 To jest unikatowa specjalna zawieszka. W moim była, ale miała 2 urwane sprężynki płaskie (są 3). Można było je kupić w ebay USA (są 2 rozmiary/grubości). Kupiłem te cieńsze i się sprawdziły. Gorzej, bo brakuje ci tego górnego wieszaka. Widziałem go kiedyś też w USA, ale nie wiem czy ten rozmiar, kosztował ok. 70$. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach