Sign in to follow this
Followers
0
Prawidłowe Zatrzymanie zegara stojącego
Jak Zatrzymać prawidłowo zegar
By
PanKriss, in Podręczniki i porady
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Markope
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji sygnatury na werku zegara stojącego. Powyżej jest numer patentu 554626 z 4 sierpnia 1931 roku od Josepha Kieningera i dotyczy mechanizmu bicia, natomiast interesuje mnie sygnatura poniżej patentu: Julius Morstadt Villingen. Czy ktoś się spotkał z taką sygnaturą ? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
-
By Markope
Witam,proszę szanowne grono niezawodnych ekspertów o pomoc w identyfikacji producenta zegara stojącego- kwadransowego linkowca w pięknej skrzyni. Niestety, mechanizm nie jest sygnowany, podejrzewam,że zewnętrzny cyferblat i wskazówki są wtórne. Z góry dziękuję za pomoc.
-
By Markope
Witam,spotkałem się na Allegro i Olx z zegarami stojącymi sygnowanymi "Germania". Co do firmy są oczywiście informacje ( istniała w latach 1871-1899), miała kilka sygnatur, jednak informacji o takich ,jak w tych dwóch zegarach stojacych nigdzie nie znalazłem. Ciekawostką jest dodatkowo to ,że różnią się od siebie tylko o dwa numery fabryczne (137303 i 137305). Obydwa wystawione w stolicy. Jednak najbardziej interesuje mnie ta sygnatura. Liczę na wszechwiedzę klubowiczów, pozdrawiam
A to same zegary
-
By Markope
Witam,spotkałem się na Allegro i Olx z zegarami stojącymi sygnowanymi "Germania". Co do firmy są oczywiście informacje ( istniała w latach 1871-1899), miała kilka sygnatur, jednak informacji o takich ,jak w tych dwóch zegarach stojacych nigdzie nie znalazłem. Ciekawostką jest dodatkowo to ,że różnią się od siebie tylko o dwa numery fabryczne (137303 i 137305). Obydwa wystawione w stolicy. Jednak najbardziej interesuje mnie ta sygnatura. Liczę na wszechwiedzę klubowiczów, pozdrawiam
-