Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
PanKriss

Prawidłowe Zatrzymanie zegara stojącego

Recommended Posts

Dzień dobry

Pytanie może dla wielu z Was będzie banalne jednak proszę o odp.

W jaki sposób prawidłowo zatrzymać zegar stojący z ciężarkami? Wystaczy zatrzymać wahadło czy rownież należy zdjąć ciężarek od chodu? Zastanawiam się czy samo zatrzymanie wahadła z zawieszonym ciężarkiem nie wływa negatywnie na mechanizm. 

POZDRAWIAM

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Markope
      Witam, proszę o pomoc w identyfikacji sygnatury na werku zegara stojącego. Powyżej jest numer patentu 554626 z 4 sierpnia 1931 roku od Josepha Kieningera i dotyczy mechanizmu bicia, natomiast interesuje mnie sygnatura poniżej patentu: Julius Morstadt Villingen. Czy ktoś się spotkał z taką sygnaturą ? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

• By Markope
      Witam,proszę szanowne grono  niezawodnych ekspertów o pomoc w identyfikacji producenta zegara stojącego- kwadransowego linkowca w pięknej skrzyni. Niestety, mechanizm nie jest sygnowany, podejrzewam,że zewnętrzny cyferblat i wskazówki są wtórne. Z góry dziękuję za pomoc.

• By Markope
      Witam,spotkałem się na Allegro i Olx z zegarami stojącymi sygnowanymi "Germania". Co do firmy są oczywiście informacje ( istniała w latach 1871-1899), miała kilka sygnatur, jednak informacji o takich ,jak w tych dwóch zegarach stojacych nigdzie nie znalazłem. Ciekawostką jest dodatkowo to ,że różnią się od siebie tylko o dwa numery fabryczne (137303 i 137305).  Obydwa wystawione w stolicy. Jednak najbardziej interesuje mnie ta sygnatura. Liczę na wszechwiedzę klubowiczów, pozdrawiam 

A to same zegary

• By Markope
      Witam,spotkałem się na Allegro i Olx z zegarami stojącymi sygnowanymi "Germania". Co do firmy są oczywiście informacje ( istniała w latach 1871-1899), miała kilka sygnatur, jednak informacji o takich ,jak w tych dwóch zegarach stojacych nigdzie nie znalazłem. Ciekawostką jest dodatkowo to ,że różnią się od siebie tylko o dwa numery fabryczne (137303 i 137305).  Obydwa wystawione w stolicy. Jednak najbardziej interesuje mnie ta sygnatura. Liczę na wszechwiedzę klubowiczów, pozdrawiam 
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.