Harding 2 #1 Posted December 13, 2023 (edited) Zauważyłem, że w tym zegarku w nocy przestawia się data np. ostatnio: TUE 12 na MAR 13 [chyba z j. hiszpańskiego wtorek] na WED 13. Dałoby radę ustawić tak, żeby w nocy data przeskoczyła od razu z języka angielskiego na język angielski? Edited December 13, 2023 by Harding 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paulus57 132853 #2 Posted December 14, 2023 15 godzin temu, Harding napisał(-a): Zauważyłem, że w tym zegarku w nocy przestawia się data np. ostatnio: TUE 12 na MAR 13 [chyba z j. hiszpańskiego wtorek] na WED 13. Dałoby radę ustawić tak, żeby w nocy data przeskoczyła od razu z języka angielskiego na język angielski? Mechanizm taki jest, że pojawia się przejściowo symbol dnia w języku nie wybranym. Język wybiera się manualnie, wybierając dzień w preferowanym języku. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Harding 2 #3 Posted December 14, 2023 16 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Język wybiera się manualnie, wybierając dzień w preferowanym języku. @Paulus57, ja już wybrałem język angielski, bo znam nazwy dni tygodnia w tym języku. 18 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Mechanizm taki jest, że pojawia się przejściowo symbol dnia w języku nie wybranym. (...) @Paulus57, czyli nie da się nic z tym zrobić - jak mam rozumieć i musi być ta przejściowa data w tym przypadku w języku hiszpańskim [np. MAR 13]? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Anansi 3558 #4 Posted December 14, 2023 Możesz ja wydrapać albo zamalować. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
Paulus57 132853 #5 Posted December 14, 2023 14 minut temu, Harding napisał(-a): @Paulus57, ja już wybrałem język angielski, bo znam nazwy dni tygodnia w tym języku. @Paulus57, czyli nie da się nic z tym zrobić - jak mam rozumieć i musi być ta przejściowa data w tym przypadku w języku hiszpańskim [np. MAR 13]? Tak. Tak jest zbudowana tarcza z nazwami dni, naprzemiennie hiszpańskie i angielskie. Być może da się kupić tarczę z samymi nazwami angielskimi albo może i polskimi, ale to musiałbyś już dokonać modyfikacji na własną rękę lub ktoś musiałby to zrobić. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Feymozim 47 #6 Posted December 26, 2023 W dniu 13.12.2023 o 21:50, Harding napisał(-a): Zauważyłem, że w tym zegarku w nocy przestawia się data np. ostatnio: TUE 12 na MAR 13 [chyba z j. hiszpańskiego wtorek] na WED 13. Dałoby radę ustawić tak, żeby w nocy data przeskoczyła od razu z języka angielskiego na język angielski? Wydaję mi się że to może być kwestia mechaniczna związana z przeskakiwaniem daty. Szybką zmiany daty zmieniamy żeby "wybrać" język a później ma przeskakiwać na danym języku 0 Share this post Link to post Share on other sites
Harding 2 #7 Posted October 3, 2024 (edited) Ustawiłem dziś o godzinie 14:00 datę na datowniku: THU-3, a o godzinie 16:50 data mi się przestawiła na nazwę dnia tygodnia: JUEV-3 Co z tym zrobić, żeby data się przestawiała do przodu i między godziną 21 a 3 w nocy? PS. Udało się dzisiaj o godzinie 10:00 [5―paź-2024 r., sobota] przestawić datę na SAT―5, a data zmieni się między godziną 21 a 3 w nocy Edited October 5, 2024 by Harding 0 Share this post Link to post Share on other sites