Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Barop

Kolejny ruch zegarkowy.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Cały czas zastanawiam się nad kolejnym ruchem w moim mini zbiorze zegarkowym. Z posiadanych zegarków jestem bardzo zadowolony. Niedawno spełniłem swoje zegarkowe marzenie kupując Bb58. Miałem nie dokonywać już kolejnych ruchów zegarkowych, ale przez myśl przechodzi jakaś wymiana zegarkowa. Np. Aquis cal. 400 43.5 i Oris 65 42mm mógłbym zamienić na jeden zegar np. omega speedmaster reduced. Ciekawi mnie co byście zrobili na moim miejscu. Macie jakieś ciekawe propozycje, porady?  Dodam że oprócz omegi rozważam też pointera Cervo Violante 38mm. Też ciekawa wg. mnie opcją jest dodanie do zbioru kolejnego Tudora np. Royal 38mm. Na dalsze ruchy nie mam gotówki więc muszę kombinować, jak to rozsgrać. Chce iść w trochę mniejsze zegarki. Mój obwód nadgarstka to trochę powyżej 18cm.

received_1039081840474250.jpeg

Edytowane przez Barop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny zbiór. 👌

Tudor robi robotę. 💪😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Depipi napisał(-a):

Piękny zbiór. 👌

Tudor robi robotę. 💪😎

Dzięki. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Wiem, że to jest to czego szukałem. Fajnym uzupełnieniem byłby Tudor royal 38mm, jest na bazarku. Ale ogranicza mnie kasa. Muszę coś zredukować. Fajnie byłoby dodać omegę reduced. Świetny rozmiar i ponadczasowy design. Musiałbym oddac Aquisa i 65.

Edytowane przez Barop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro masz BB58, to oba Orisy rzeczywiście zbędne. Szedłbym w jakąś "przeciwwagę" dla BB58. Speedmaster to dobry kierunek, ale może nie Reduced. Klasyczny Moonwatch byłby dużo lepszy (wiem, cena, ale może warto poczekać i dozbierać). Z nadgarstkiem 18+ spokojnie się dogada.

Przeciwwagą dla divera BB58 będzie też np. Nomos Tangente, czyli coś klasycznego, ale i casualowego jednocześnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Mirosuaw napisał(-a):

Skoro masz BB58, to oba Orisy rzeczywiście zbędne. Szedłbym w jakąś "przeciwwagę" dla BB58. Speedmaster to dobry kierunek, ale może nie Reduced. Klasyczny Moonwatch byłby dużo lepszy (wiem, cena, ale może warto poczekać i dozbierać). Z nadgarstkiem 18+ spokojnie się dogada.

Przeciwwagą dla divera BB58 będzie też np. Nomos Tangente, czyli coś klasycznego, ale i casualowego jednocześnie.

Nomosy jakoś do mnie nie przemawiają wizualnie. Aquis to dla mnie taki letni diver, teoretycznie fajnie go mieć, ale odkąd noszę Bb58 to doceniam jednak mniejsze koperty. Moonwatch to już bardzo drogi zegarek. Nie chce raczej nic droższego niż Bb58. Chce też bardziej iść w wymiany niż sprzedaż. Na aprzedaży sporo stracę, a tego wolałbym uniknać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi