Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
dominikhandke

Serwis Orienta w Poznaniu - Gdzie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście polecam zakład pana Komasy na 28 czerwca. Ze dwa- trzy tygodnie trzymali mojego Tritona ale ustawili go na + 1-2 s /24 h. Fajni , przystępni ludzie.

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamiętam.

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy serwis zegarka automatycnzego moze kosztowac 500-600zl ? 😮

Chodzi o serwis ORIENT KAMASU. Jeszcze nie byl serwisowany od nowosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy serwis zegarka automatycnzego moze kosztowac 500-600zl ?

Może kosztować i więcej. Zależy od mechanizmu i zegarka. Ale dla Kamasu serwis nie powinien tyle kosztować raczej. No chyba, że mówimy tutaj wymianie mechanizmu na nowy. W każdym bądź razie poszukaj innego zegarmistrza albo zastanów się nad opłacalnością serwisu, jeżeli jego koszt to połowa ceny nowego zegarka.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwonilem do jednego i powiedziel od 300 do 600 ale raczej 600 :D ogolnie to drogo w stostunku co do wartosci zegarka :D

Mowil tez ze musi zobaczyc co trzeba bedzie zrobic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.02.2024 o 15:34, dominikhandke napisał(-a):

Czy serwis zegarka automatycnzego moze kosztowac 500-600zl ? 😮

To absurdalna kwota. Ja za serwis swojego dałem ok. 200 zł w ubiegłym roku na Śląsku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że w tym tygodniu dam na serwis i zobaczymy :)

Ogólnie to mysle czy nie spraedać tego Orienta Kamasu i moze cos Citizen Promaster Eco Drive lub jakis kwarc. 

Ktory jakosciowo bedzie lepszy ? Citizen czy Orient Kamasu ? 

Jedynie co to Citizen to bedzie bezobsługowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, odebrałem zegarek od zegarmistrza i powiedział że.podregulowal go ale ma za małe odchylenie wahnika czy jakoś tak i żeby naprawić czy też przegląd zrobić to 600zl. Zegarek ma 3-4 lata i już by się popsuł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, dominikhandke napisał(-a):

Hej, odebrałem zegarek od zegarmistrza i powiedział że.podregulowal go ale ma za małe odchylenie wahnika czy jakoś tak i żeby naprawić czy też przegląd zrobić to 600zl. Zegarek ma 3-4 lata i już by się popsuł ?

Ma zbyt małą amplitudę wahnięć balansu. Musi przejść serwis, czyszczenie i smarowanie

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O właśnie, coś takiego. Jaki to bedzie koszt ? Czy to cos powaznego ?

Edytowane przez dominikhandke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, dominikhandke napisał(-a):

O właśnie, coś takiego. Jaki to bedzie koszt ? Czy to cos powaznego ?

Nic poważnego. To rytunowa czynność zegarmistrzowska. Po prostu zegarmistrz musi rozebrać cały mechanizm, wyczyścić elementy, naoliwić poszczególne elementy mechanizmu i z powrotem złożyć i wyregulować. Widocznie smary już zaczęły wysychać powodując opory i niestabilność chodu. Myślę, że w okolicach 200-300 zł max. powinieneś się zmieścić(zależy od lokalizacji i tego jak się dany zegarmistrz ceni - ja płaciłęm w zeszłym roku 200 zł za gruntowny serwis na Śląsku). 600 zł to zdecydowanie za dużo w stosunku do wartości zegarka. Poszukałbym innego adresu...

Edytowane przez christ0ff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, christ0ff napisał(-a):

Nic poważnego. To rytunowa czynność zegarmistrzowska. Po prostu zegarmistrz musi rozebrać cały mechanizm, wyczyścić elementy, naoliwić poszczególne elementy mechanizmu i z powrotem złożyć i wyregulować. Widocznie smary już zaczęły wysychać powodując opory i niestabilność chodu. Myślę, że w okolicach 200-300 zł max. powinieneś się zmieścić(zależy od lokalizacji i tego jak się dany zegarmistrz ceni - ja płaciłęm w zeszłym roku 200 zł za gruntowny serwis na Śląsku). 600 zł to zdecydowanie za dużo w stosunku do wartości zegarka. Poszukałbym innego adresu...

W Poznaniu zegarmistrz Komasa powiedział mi 600zł 😮

Teraz mysle nad zmiana na jakis kwarcowy. Citizen promaster eco-drive

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, dominikhandke napisał(-a):

W Poznaniu zegarmistrz Komasa powiedział mi 600zł 😮

Teraz mysle nad zmiana na jakis kwarcowy. Citizen promaster eco-drive

Jeśli nie chcesz co kilka lat zastanawiać się nad podobnym tematem (a ceny usług raczej jeszcze wzrosną) to faktycznie lepiej kupić coś solarnego

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ekstremalnie dziwne. Przy nowoczesnych olejach, zegarek na luzie powinien zachowywać dobre parametry przez 7-8 lat i mówimy tu o regularnym noszeniu.
Serwis po 3 latach byłby zrozumiały, gdybyśmy mieli 1970. Poszedłbym z nim do innego zegarmistrza, zwłaszcza, że 600zł za przegląd to zaporowa cena. Edit; teraz doczytałem, jaki u Ciebie jest problem. Brzmi to, jakby przyczyna była jednak bardziej złożona niż "oleum wyschło".
Tak czy siak nie powinieneś płacić 600zł.

Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem u innego zegarmistrza i zrobi przeglad za 250-300 :) Zobaczymy co wyjdzie z tego :)

Zegarek kupiony sierpień 2021, gdzie na poczatku wiecej lezał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi