Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kadarius

Raketa 2627H - automat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbyszek_73

Bardzo pikna, gratuluję. Generalnie Rakieta jest OK i jak już ktoś wspomniał - deklasuje automat choćby Sławy na całej linii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obserwowałem tą Rakietę na allegro. Na fotkach z aukcji obtarcia, rysy na kopercie dość mocno rzucały się w oczy więc nie licytowałem.

Swoją drogą Kadarius gratuluję bardzo dobrych zdjęć. Na allegro ta Rakieta wyglądała znacznie gorzej.

Od około dwóch lat szukam takiej Rakiety, ale a wstanie NOS - i były - jedna na allegro i jedna na targu, ale w obu przypadkach niestety spóźniłem się :evil: :cry:

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Obserwowałem tą Rakietę na allegro. Na fotkach z aukcji obtarcia, rysy na kopercie dość mocno rzucały się w oczy więc nie licytowałem.

Warto było do stanu zbliżonego do ideału można ją doprowadzić niewielkim kosztem 35,00 chrom i ok. 10,00 koronka. Koronkę wymienię, chrom nie jest w złym stanie i na razie zostaje. Fakt, że na allegro wyglądała dużo gorzej niż w rzeczywistości :twisted:

Swoją drogą Kadarius gratuluję bardzo dobrych zdjęć.

Dzięki, staram się jak mogę i ciągle się uczę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje! Ja u tego samego sprzedawcy kupiłem taką ale w gorszym stanie kilka dni wcześniej. Jakbym wiedział, że ma drugą taką w lepszym stanie to miałbyś konkurenta w licytacji. Ale rzeczywiście werk tej rakiety jest rewelacyjny.

0439tj0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jakubbi

mam identyczne, jedną na bransolecie - oryginał, druga na pasku.

Wrzucę foto niebawem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Edward Siudowski

Ciekawe czy mechanizmy tej Rakiety jest były produkowane w tej samej fabryce co Slawa

automat? I jak to wyglądało kiedyś cenowo w sklepach, które były droższe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rproch(owicz)owi gratuluję nowej Rakety w Automacue od Monte***

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie będę brał każdą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciekawe czy mechanizmy tej Rakiety jest były produkowane w tej samej fabryce co Slawa

automat?

Sława i Rakieta to dwie inne fabryki

Sława - Druga Moskiewska Fabryka Zegarków

Rakieta - Fabryka Zegarków Petrodworec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Edward Siudowski

Musiało tam byc sporo tych fabryk skoro co nazwa to inna fabryka. Ciekawe czy istnieją do dzisiaj?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było ich dość dużo, i co ciekawe większość po różnych peturbacjach przetrwały do dziś i na dodatek powstało kilka nowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi ci o ustawienie daty to

musisz wyciągnąć koronkę i obracając wskazówkami w prawo ustawić odpowiedni dzień tygodnia( dwa pełne obroty wskazówek na jeden dzień)

Dzień miesiąca ustawisz pociągając koronkę odpowiednią ilość razy ( z wyczuciem żeby nie wyrwać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi raczej o przyśpieszenia !! rano mi spieszył . trochę pokręciłem to teraz zaczął późnić !! Są dwie przesuwki i nie wiem którą przesuwać ~!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chodzi mi raczej o przyśpieszenia !! rano mi spieszył . trochę pokręciłem to teraz zaczął późnić !! Są dwie przesuwki i nie wiem którą przesuwać ~!!

To nie są dwie przesuwki !

Przesuwka jest tylko jedna i to nią reguluje się chód zegarka, natomiast to co wiziąłeś za drugą przesuwkę to mocowanie włosa. Nie wolno tego ruszać, bo włos będzie źle pracował. Jeśli kręciłeś mocowaniem włosa to radzę udać się z zegarkiem do zegarmistrza, żeby sprawdził, czy wszystko z włosem jest w porządku.

Pozwoliłem sobie użyć zdjęcia Kadariusa do pokazania co jest przesuwką, a co mocowaniem włosa, zatem na czerwono oznaczone jest mocowanie włosa, a na zielono przesuwka.

post-280-0-17160700-1330799416.jpg

post-280-0-55780300-1330799416.jpg

ps - nie chciałbyś może odsprzedać tej rakiety ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Karol ! właśnie miałem tego pecha że kręciłem obiema przesuwkami . :P Jutro wpadne do zegarmistrza i zostawię go !

Szkoda że tu gdzie ja mieszkam żaden zegarmistrz niema wibrografu!! :)

Co do sprzedaży to raczej nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moja pierwsza automatyczna Raketa! ...

...

post-26957-0-94459100-1331125352.jpg

Mam 2 takie, sprawne. Jedna z kopertą w bardzo, bardzo ładnym stanie, druga z kopertą w dobrym stanie (choć myślę że mniej pokancerowaną niż ta ze zdjęć kadariusa - ma za to jeden głęboki ślad wyglądający jak by ktoś palną w nią koncówką gwoździa i napukntował - ale to powiedzmy centka, lekkie przetarcia od spodu na krawedziach uszu). Może się skuszę którejś pozbyć. Czekam na propozycje :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.