Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
inf_it

Steeldive vs Pagani Design vs San Martin vs Seestern

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałbym sobie zakupić coś ze szkłem szafirowym, ceramicznym bezelem, na bransolecie w rozmiarze nie mniej niż 41mm(najchętniej 42-43mm). Pod uwagę biorę firmy jak z tytułu. Nie chciałbym żeby to był homar Rolka Suba(ani żadnego innego z lupką). 

Pewnie jest tak:

PD < Steeldive < Seestern < San Martin 

jeśli chodzi o jakość wykonania?

Od 2 dni przetrząsam Ali ale co wpisuję jakieś słowa-klucze do wyszukiwarki to pojawia się "0 found" lub po prostu wyszukiwanie ogranicza się do 1-2 sztuk. Co ciekawe nawet sortowanie: Price, Orders, Best Match zmienia ilość dostępnych zegarków :D Może macie jakiś sprawdzonych sprzedawców?

Dość mocno podoba mi sie homar 62MAS Seiko tylko ten w rozmiarze 41mm:

image.png.79b019758db1d9b9c531f5ef182c8f66.png

Tylko do najtańszych nie należy ale wg forum to jest szansa, że będzie najlepiej wykonany :)

Serdeczna prośba o pomoc dla świeżaka kwestiach chińskich :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie chcesz zbyt dużo wydać to spróbuj sprawdzonego homara willarda od Steeldive. 1 czerwca cena będzie ok 270zł, a to jak jest zrobiony ten zegarek w tej cenie poprostu zmiata z planszy. Szafir, ceramika, automat, luma, wszystko w tym zegarku robi robotę
314,84zł | SD1970 Steeldive marka 44MM czarna tarcza mężczyzn NH35 zegarek nurkowy z ceramiczna ramka szkiełka zegarka
https://a.aliexpress.com/_Ezpm2WF

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Mikas napisał(-a):

Jeśli nie chcesz zbyt dużo wydać to spróbuj sprawdzonego homara willarda od Steeldive. 1 czerwca cena będzie ok 270zł, a to jak jest zrobiony ten zegarek w tej cenie poprostu zmiata z planszy. Szafir, ceramika, automat, luma, wszystko w tym zegarku robi robotę
314,84zł | SD1970 Steeldive marka 44MM czarna tarcza mężczyzn NH35 zegarek nurkowy z ceramiczna ramka szkiełka zegarka
https://a.aliexpress.com/_Ezpm2WF

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Myslałem o nim też ale wydaje się olbrzymi :D za 270 zł to i tak go wezmę pewnie :) Dziękuję za wskazówkę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, inf_it napisał(-a):

Myslałem o nim też ale wydaje się olbrzymi :D za 270 zł to i tak go wezmę pewnie :) Dziękuję za wskazówkę!

Na olxie wisi Addiesdive Wilard z białą tarczą za bodajże 230 zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

...

Edytowane przez XYS
Pomyłka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, inf_it napisał(-a):

Ze względu na kształt, optycznie wydaje się mniejszy, niż klasyczne 44mm.

A jak wolisz coś w rozmiarze 40, to bierz Submarinera od Steeldive. Tak samo jak Willard - nie ma się czego czepić. Jak kupowałem kilka lat temu, to byłem zupełnie nieprzekonany (nie podobał mi się Rolexowy design), ale jak przyjechał, to przez kilka miesięcy właściwie nie zakładałem nic innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam pytanko, kupuję sporo rzeczy na ali ale raczej za niewielki kwoty. Spodobał mi się ten zegarek Steeldive sd1974, jeszcze zastanawiam się tylko nad kolorem (tarcza niebieska, żółta lub czarna) 

https://pl.aliexpress.com/item/1005004835081966.html?spm=a2g0o.best.0.0.5f781e2bMnvqAO&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Chciałem się tylko upewnić, przy tej kwocie nie będzie doliczone żadna opłata za cło ? 

Czy ta marka to jest coś pokroju Pagani Design czy raczej coś "lepszego" ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, adalis napisał(-a):

Witam,

Mam pytanko, kupuję sporo rzeczy na ali ale raczej za niewielki kwoty. Spodobał mi się ten zegarek Steeldive sd1974, jeszcze zastanawiam się tylko nad kolorem (tarcza niebieska, żółta lub czarna) 

https://pl.aliexpress.com/item/1005004835081966.html?spm=a2g0o.best.0.0.5f781e2bMnvqAO&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Chciałem się tylko upewnić, przy tej kwocie nie będzie doliczone żadna opłata za cło ? 

Czy ta marka to jest coś pokroju Pagani Design czy raczej coś "lepszego" ? 

Przy tej kwocie - do 150 USD - nic nie będzie doliczone.

Steeldive jest OK, podobny poziom do PD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zegarek fajny ale bardziej popularna wersje sd1970 dostaniesz juz za ok 200 zł kombinując w apce na telefon z rabatami za monety i  kuponami. U mnie niebieski na pasku stał się codziennym zegarkiem do pracy. Ogolnie czarny, zelony i niebieski tak fajne, że ciężko sie zdecydować. IMG_20240706_150513.thumb.jpg.1ff3d13607593a88df87e022bc5d7919.jpgmi

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to odbierz w apce kupony ze strony sklepu i kupuj. Powinien wyjść ok 380zł. Cła nie bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
18 godzin temu, adalis napisał(-a):

Witam,

Czy ta marka to jest coś pokroju Pagani Design czy raczej coś "lepszego" 

Wczoraj mi mignął bez monet i kuponów za mniej niż 300. W promo można dostać ten za ok 220

Edit, ok ale to inny kolor sorry. Inne kolory z bransoleta to właśnie latają kolo 220. Ostatnio kupilem za 280 czy tam mniej z cusn8

Edytowane przez nh35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, nh35 napisał(-a):

Wczoraj mi mignął bez monet i kuponów za mniej niż 300. W promo można dostać ten za ok 220

Edit, ok ale to inny kolor sorry. Inne kolory z bransoleta to właśnie latają kolo 220. Ostatnio kupilem za 280 czy tam mniej z cusn8

Ten z turkusową tarczą wychodzi za 380 zł. Teraz tylko w sumie zastanawiam się miedzy turkusem a czarną tarczą 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Turkus sie znudzi, a kombinujac czarnego kupisz za 200-220zł. Swoja droga taniej kupisz turkusowego tuńczyka sd 1975 a zegarek mega chyba nawet mu ładniej z nią niż Willardowi sd 1970. Do tego bransoleta super engeener jest moim zdaniem wygodniejsza.

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi