Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Sulej

Zegarek „złoty” do 4K

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Szukam czegoś w kolorze złota, na bransolecie.

Naturalnymi propozycjami wydają się PRXy zarówno w wersji kwarcowej jak i Powermatic.

Dzisiaj przymierzałem Atlantica Worldmaster Art Deco (51752.45.39GM) i jedyne co mnie w nim razi to puste end linki + czekam na informację czy mogę dokupić do niego ogniwa (mam około 21.5 cm w nadgarstku).

Podsumowując - czy znacie jakieś rozsądną konkurencję w podobnym temacie? Zależy mi na szafirze i niezłej bransolecie, powinien to być trzywskazówkowiec, na pewno nie nurek.

Rozmiar, poza typowymi busolami, jest raczej bez znaczenia bo mam duży nadgarstek.

Z góry dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 mm Seiko,5 na nadgarstek 21,5 cm? Jak damka będzie wyglądał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mido Multifort Powerwind?

https://www.midowatches.com/de/multifort-powerwind-m0404073302700.html

Wiem, że miało nie być nurków ale … to świetny zegar i rozmiarowo akurat na twoją rękę:

https://www.midowatches.com/de/ocean-star-gmt-m0266292205100.html

Ferdek?

https://frederiqueconstant.com/de/watches/collection/men/men_highlife/men_highlife_automatic-cosc/fc-303v4nh2b/

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za propozycje. To Titoni dało mi do myślenia, poszukam więcej info o tym.

Co do Roamera - jest fajny ale dlatego, że to kopia Day Date, co mnie niestety zbyt gryzie.

Mido to też ciekawa propozycja.

Będę chyba musiał zwiększyć budżet i wrócić do tematu za jakiś czas, bo powyżej tego 1kEUR są ciekawe zegarki (Titoni!).

Jeszcze raz bardzo dziękuję

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Sulej napisał(-a):

Dziękuję za propozycje. To Titoni dało mi do myślenia, poszukam więcej info o tym.

Co do Roamera - jest fajny ale dlatego, że to kopia Day Date, co mnie niestety zbyt gryzie.

Mido to też ciekawa propozycja.

Będę chyba musiał zwiększyć budżet i wrócić do tematu za jakiś czas, bo powyżej tego 1kEUR są ciekawe zegarki (Titoni!).

Jeszcze raz bardzo dziękuję

Sent from my iPhone using Tapatalk

A to może być on ze złotymi akcentami? Nie musi być cały we złocie opływający?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to złoty zegarek, bo ma złote, fasetowane indeksy i wskazówki, tarczę koloru kość słoniowa, która bardziej jest koloru szampańskiego, odkryty mechanizm, który pomimo srebrnego wykończenia wpada w szampański/złoty i na żywo wygląda jeszcze 2 razy lepiej. Z kolei, fajnie jakbyś kupił złotego Roamera mechano (też szkielet) na bransie jak już będzie dostępny, ma nakręcany mechanizm czyli w teorii więcej prześwitów, to sobie porównamy. 

IMG_8666.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi