Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
romuch

Diver kwarcowy z płynnym sekundnikiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Poszukuję zegarka jak w opisie - w stylu diver (chyba nie pomyliłem) z mechanizmem kwarcowym ale z sekundnikiem, który porusza się kilka razy na sekundę. Najchętniej coś taniego a markowego ale nie pogardzę chińczykiem z aliexpress. Coś podobnego np do tych:

1.jpg

2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bulova ok ale tanio nie będzie, poszukaj na aliexpres z verkiem vh31 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam na ali vh31 oraz vk64

Co sądzicie o marce Vostok z mechanizmem Miyota 6s21 - to chyba też mechanizm z takim działaniem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, romuch napisał(-a):

Szukam na ali vh31 oraz vk64

Co sądzicie o marce Vostok z mechanizmem Miyota 6s21 - to chyba też mechanizm z takim działaniem ?

A on nie ma dla chrono taktu 1/4 sekundy, tak jak mam w bulovie Surfboard?

Podobno oficjalny wojskowy sił wietnamskich. "Płynąca" wskazówka 

https://a.aliexpress.com/_Evj9dTd

Screenshot_20240611-213811.png

W sumie....

Za sekundnik robi mała sunratcza po prawej. Gówna wskazówka jest od chrono właśnie z taktem 1/4s. Jak chcesz, to możesz odpalić chrono i zostawić ;) sam tak przez jakich czas robiłem bo wtedy wyglądał jak wersja w automacie za 10k PLN :D

Screenshot_20240611-214001.png

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteśmy blisko - poproszę tego QUIMEI w kolorystyce Bulovy i będzie OK. 

Popatrzyłem na ofertę Bulovy i znalazłem model 98B350 - bardzo ładny, cena przyzwoita i z tego co widzę ma taki mechanizm o jaki mi chodzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za post pod postem.

Widzę,  że muszę mocno zweryfikować moją wiedzę,  którą niestety czerpię w dużej części z filmów z youtube. O wielu zegarach ciężko coś znaleźć poza krótkimi prezentacjami. 

Po dokładnym przeczytaniu tego co napisał @Petru23 wychodzi mi na to, że "duży " sekundnik uruchamia się tylko po włączeniu chrono i tak jest pewnie w wielu innych zegarkach - wspomnianym wcześniej Vostoku i tej Bulovoie 98b350. Do tej pory sądziłem,  ze można sobie wybrać czy chodzi duży czy ten na małej tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, romuch napisał(-a):

Przepraszam za post pod postem.

Widzę,  że muszę mocno zweryfikować moją wiedzę,  którą niestety czerpię w dużej części z filmów z youtube. O wielu zegarach ciężko coś znaleźć poza krótkimi prezentacjami. 

Po dokładnym przeczytaniu tego co napisał @Petru23 wychodzi mi na to, że "duży " sekundnik uruchamia się tylko po włączeniu chrono i tak jest pewnie w wielu innych zegarkach - wspomnianym wcześniej Vostoku i tej Bulovoie 98b350. Do tej pory sądziłem,  ze można sobie wybrać czy chodzi duży czy ten na małej tarczy.

Wybrać... Możesz odpalić chrono i zostawić jak kolega wyżej napisał, tylko czy to w kwarcu nei spowoduje szybszego zużycia baterii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak koń pod górę kombinujecie. Kupić i używać zgodnie z przeznaczeniem. Stoper nie powinien non stop chodzić z różnych względów. A chinola bym unikał bo to nigdy nie wiadomo szy nie będzie paździeź. A OP niech rozważy g-shocka

casio-g-shock-original-gw-m5610u-1er_214425_260831.thumb.jpg.3fa1d71825743dc392d54693a0025b68.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi