Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
daywalker123

Nuda w świecie g-shocka

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Mam takie mini przemyślenia. Od kilku lat interesuje się zegarkami (2018-2019). W tym czasie przerobiłem kilka g-shocków. I muszę powiedzieć że... casio trochę leci w kulki. Nie ma fajnych modeli na rynku! Same negatywowe wyświetlacze. Brakuje takich flagowców jak Riseman, tani Gulfman (kiedyś był z serii G i kosztował jakieś 300-400zł) etc. Nawet widzę że trudno jest kupić GW7900 w wersji z wyświetlaczem pozytywowym.
Dlaczego Casio maniakalnie pakuje wszędzie negatywy?
Dlaczego jest teraz tak...smutno na rynku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostało mi trochę G-Shocków, ale noszę głównie Garmina.

Fajny będzie nowy Gravitymaster GR-B300.

Mają w portfolio tyle zegarków i tyle wariantów kolorystycznych, że każdy znajdzie coś dla siebie. Na przykład nowy Rangeman ze smart funkcjami wydaje się bardzo zacny. Tylko cena w PL mogłaby spasć z 2800 na 2200 pln.

436301099_850156707157008_2312783405217742328_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie ja nic nie znajduje. Nie rozumiem ich ruchow - pchania negatywow wszedzie, zaprzestania produkcji fajnych i prostych zegarkow.

Szczerze to ten gravitymaster wyglada troche jak te cale mudmastery - wieś i dyskoteka. Ja lubie prostote i stonowanie. Ubolewam nad brakiem Gulfmana,Risemana i Mudmana...

No i cena.. powyzsza trojke mozna bylo szarpnac za 400-500zl czy cos i to byla adekwatna cena. 

2-3k lub wiecej za taki zegar to przesada..

Edytowane przez daywalker123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już nie te czasy kiedy fajne zegarki kosztowały do 500zł. I te czasy już nie wrócą. Im szybciej człowiek się z tym oswoi tym lepiej dla jego psychiki :-] Tano już było. Aktualnie byle pierdnięcie kosztuje kilkaset zł, np głupia myjnia ręczna to wydatek ze 200zł :-] Także tego... A że pensje większości ludzi nie nadążają za wzrostem cen to i mnie ta frustracja wcale nie dziwi 😞

Ale nie zgodzę się że nie ma fajnych zegarków - są. I wcale nie wszędzie są pchane wyświetlacze negatywowe. Pozytywowe też przecież są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.06.2024 o 08:02, mariusz9a napisał(-a):

A że pensje większości ludzi nie nadążają za wzrostem cen to i mnie ta frustracja wcale nie dziwi 😞

Ale nie zgodzę się że nie ma fajnych zegarków - są. I wcale nie wszędzie są pchane wyświetlacze negatywowe. Pozytywowe też przecież są.

Żadna frustracja. Tylko spostrzezenie. Zarobki tutaj nie maja nic do rzeczy ( w moim wypadku).

Sa pchane z uporem maniaka wszedzie. Na oko to tylko ok 30-40proc dostepnych sikorow ma pozy, reszta to negatyw. Kiedy bylo odwrotnie lub 50 na 50.

Tylko nowy mudman jest jeszcze jako taki, ale mam wrazenie ze jest z gorszej jakosci materialow. 

Casio chce zabardzo isc w strone smartwatchy co jest ok, ale poprzez wypuszczenie innej linii np ToughSmart czy SmartShock. G-shock ma byc dosyc prosty i wytrzymaly. Obecnie mamy nie do konca gshocka i slabego smartwatcha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi