Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość mojo

G-Shock GS-1100 - GIEZ

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mojo

Od niedawna można kupić w sklepach nowy zegarek z kolekcji G-Shock. Najbardziej zaawansowany i jednocześnie topowy zegarek z całkowicie analogową tarczą. Mimo klasycznego wyglądu Gieza wyposażono w najnowsze zdobycze technologii. GS-1100 jest sterowany falami radiowymi (Wave Ceptor Multiband 5 synchronizujący się ze wszystkimi dostępnymi nadajnikami), zasilany światłem (Tough Solar) i ma funkcje Chronografu, czasu światowego i alarmu. Na tarczy można odczytać dzień tygodnia i dzień miesiąca. Wszystko to schowane jest w kompaktowej kopercie stalowej która kryje w sobie aż 5 silniczków napędzających wszystkie wskazówki - tyle pisze zibi, ale czy ktoś już ma, używa i możę podzielić się informacjami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kumpel ma i jest zadowolony....

Wcześniej obaj mieliśmy 1400DE...więc różnicy technologicznej zbyt wielkiej nie ma.

Mnie design nie przypadł do gustu.

pasek jest fajny, ale i jakiś dziwny... GIEZ jest po mojemu zbyt płaski i nie pasuje do Rodziny "G"......czasomierz analogowy...jednak przez chronograf (choć ładnie to to wygląda ale....powoduje, że jest nieczytelne ) - jest mało praktyczny.

Dośc specyficzny model.....Mnie bardziej do gustu pasuje aktualnie posiadany (1400DE) .

Ale o gustach się nie dyskutuje............

Grunt aby Tobie się podobał.....

POZDR

GrzecH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kupiłem takiego (dla szwagra) tydzien temu od goscia yamoto_2007 z Japonii, ale wersję japońską (na pełnej metalowej branzolecie, prostokątne przyciski itd), włącznie z dostawą do PL zapłaciłem 190 usd, ta twersja o której piszesz kosztowała ok 150 usd (410 pln).

Jedyna rzecz, która mnie denerwuje to te odstępstwa cenowe, bo w Polsce ten zegarek na gumie kosztuje coś koło 800 pln, i to na Alledrogo!

pozdrawiam

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jedyna rzecz, która mnie denerwuje to te odstępstwa cenowe, bo w Polsce ten zegarek na gumie kosztuje coś koło 800 pln, i to na Alledrogo!

pozdrawiam

Taaaak, zarabimy mało a płacimy 2 razy więcej.....

Ale nic nie poradzisz...jesteś "jeleń" (*lub nie liczysz się z kasą) kupujesz w Polsce - łudzą Cię Gwarancją, pudełkiem, reklamą....itp

Choć Mnie nigdy żaden Casio G Shock nie popsuł się, tzn wymieniałem barerie, pasek...ale to nie podlegało gwarancji...

......więc czy jest sens?

Każdy musi odpowiedzieć sobie sam

:mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne nie ma sensu. W ogole zlikwidujmy sprzedaz oficjalna Casio w Polsce.

:)

Bryku2 a mozesz mi powiedziec gdzie znalazles taka oferte? I oczywiscie czy wersja jaka kupiles nie jest azjatycka (bez TS i WV, czyli podstawowy chronograf tylko)?

Pytam bo jak wspominalem jestem importerem G-shockow (oficjalnym) i (moze nie powieniem tego mowic) jak widze taniej moglbym kupic w Japonii jako klient koncowy niz oficjalnie od Casio ze nie wspomne o kosztach dodatkowych jak podatki czy materialy dodatkowe do sprzedazy z zegarkiem. Ciekawa choc niestety bardzo przykra sprawa. :)(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Netrunner:

tego kupiłem za 150 usd, link poniżej, od yamato_2007:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...4.cWON.m313.lVI

a ten japoński wykasowałem ze swoich aukcji, nie mogę go znaleźć, ale miał go ten facet wystawionego od 190 usd, trzeba patrzec, bo powinien jutro wystawić nowe zegarki (przy okazji, ma tanie hamiltony)

http://search.ebay.com/_W0QQsassZyamato_2007

pozdrawiam

It's not Your music
It's not Your clothes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, ale niestety niewiele mi to dalo, bo juz chcialem dopominac sie o to zeby byly tansze w polsce. Kupiles wersje dual RC, czyli dzialajacy wave ceptor w japonii i USA. W europie WV nie bedzie dzialalo. Poza tym troche rozni sie wizualnie jak porownalem. (nadruki i uklad wskazowek). I mam spore zastrzezenia co do rzetelnosci tego sprzedajacego. Ten model w zadnej wersji nie ma podswietlenia, a sprzedajacy podaje ze go ma i pare drobniejszych bledow. Ja oceniam ze taki model (bez WV) kosztowalby u nas okolo 700 zl. Nie zmienia to faktu jednak ze wciaz zaplaciles za niego okolo 40% mniej niz w polsce oficjalnie od dystrybutora. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdź tu:

http://cgi.ebay.pl/CASIO-G-SHOCK-SOLAR-ATO...1QQcmdZViewItem

ten sprzedawca jest przeze mnie sprawdzony,kupowałem tam juz z 3 zegarki.

Ogólnie jak wpiszesz na amerykańskim e-bay'u w wyszukiwarce casio g-shock giez, to znajdziesz mnóstwo zegarków dokładnie tych z Waveceptor 5 band w cenie ok. 220 usd z dostawa do Polski.

Pozdrawiam

It's not Your music
It's not Your clothes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No jasne nie ma sensu. W ogole zlikwidujmy sprzedaz oficjalna Casio w Polsce.

;)

Nie szlochaj.....w mojej branży też jest niestety tak, że we Włoszech towar jest tańszy niż u oficjanego przedstawiciela na Polskę...

.....ale to jest kwestia też tego - tak naprawdę, że ty -Jako FIRMA musisz przebitkę dać taką by zarobić na siebie, lokale,ludzi i reklamę....

.....a "Kowalski" ma to głęboko w "D**pie" czy TY będziesz jeździł Jaguarem czy Tramwajem...

ON chce kupić zegarek, jednak zależy Mu najbardziej na tym aby z wypłaty zostało mu jak najwięcej - za resztę może Wziąść Dzieci i Żonę do Kina - bo i czemu niby ma Dawać Tobie(Firmie) więcej niż coś jest warte..... :???:

Wartość na danym rynku określają detaliści....

......i tak naprawdę to, że coś ma napisane na karteczce z boku , że kosztuje 899zł nijak ma się do tego, że ten sam przedmiot w Niemczech na Ebay koszetuje 100Euro...

Ty - jak Ci się nie podoba możesz się zamknąć z biznesem......

Albo być "elastycznym" - Twój Wybór :wink:

Bryku2 a mozesz mi powiedziec gdzie znalazles taka oferte? I oczywiscie czy wersja jaka kupiles nie jest azjatycka (bez TS i WV, czyli podstawowy chronograf tylko)?

Pytam bo jak wspominalem jestem importerem G-shockow (oficjalnym) i (moze nie powieniem tego mowic) jak widze taniej moglbym kupic w Japonii jako klient koncowy niz oficjalnie od Casio ze nie wspomne o kosztach dodatkowych jak podatki czy materialy dodatkowe do sprzedazy z zegarkiem. Ciekawa choc niestety bardzo przykra sprawa. :D(

No przykra.....kapitalizm po prostu....

Niestety przemysł włókienniczy i cała Łódź padły bo "Kitajce" tkają taniej....

Tak zmienia się Świat.....

Można sobie szlochać, bo już nie ma TAKICH zysków jak kiedyś.....można się oflagować a nawet zacząć głodówkę.......

Jeżeli Audi R8 kosztuje w Polsce ponad 20 tysięcy EURO więcej niż w Niemczech...to chyba Coś jest nie tak z dystrybucją.....

.....ale czy można się dziwić, że ktoś sobie pojedzie ...i kupi go TAM? To samo auto to samo wyposażenie....a cena....mówi za siebie....

Majbacha z 2007 nówkę można kupić w Stanach za 350.000$ nawet jak dodasz koszty - ok. 30% to wychodzi 1.100.000...a w Polsce 1.500 000 - Pazerność Nasza nie zna Granic....

Tak jest w każdej branży- Waleni jesteśmy na każdym kroku...i świadomość tego boli chyba najbardziej....

Tak jest i tak będzie - może musisz zmienić kanały dystrybucji?

Zamiast tworzyć Time Trend w każdym C.H. - skupić się na sprzedaży on-line?

Jaki jest czynsz np. w Starym Browarze za Wasz lokal?

Jaka jest miesięczna ilościowa sprzedaż - i ile z Wartośc zegarka jest lokowane w koszty?

Tylko czemu "Kowalski" ma się dokładać do TWOJEGO pomysłu Na firmę?

Dlaczego "PREZESOWI" Zibi Group nie wystarczy na życie 10 tyś na miesiąc......?

...zysk roczny jest pewnie na liczony w milionach Euro.....

...I to ta pazerność właśnie :cool: niszczy każdy biznes.

Bo niby czemu JA mam się dokładać komuś?

Po ile one są kupowane w SEIKO - skoro Pokemon sprzedaje je ze swoim zyskiem - za Friko tego przecież nie robi - a kosztują 60% tego co w Polsce i to z przesyłką.

Pozdro

GrzecH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My Moser

- oddałeś całą kwintesencję...

It's not Your music
It's not Your clothes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość macieks1980

Fajny zegarek choć trochę drogi. Szkoda że w tej cenie nie ma podświetlenia, i strasznie ciężko odczytać wskazania chronografu (wskazówka minut). Mam go od miesiąca troche się już wycierpiał i wart jest znaczka G przed swoją nazwą. Pozdrawiam wszystkich>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lama71

Witam Wszystkich.

Mój pierwszy post, i od razu w temacie, który aktualnie mnie bardzo interesuje. Właśnie zamierzam nabyć ten zegarek, z różnych przyczyn.

Ten model w zadnej wersji nie ma podswietlenia, a sprzedajacy podaje ze go ma i pare drobniejszych bledow. Ja oceniam ze taki model (bez WV) kosztowalby u nas okolo 700 zl. Nie zmienia to faktu jednak ze wciaz zaplaciles za niego okolo 40% mniej niz w polsce oficjalnie od dystrybutora

no trochę przyznam po sieci pogrzebałem, i trafiłem na takie ogłoszenie:

http://www.e-ispeed.pl/go/_info/?user_id=295&lang=pl

przyznam, że jestem jednym z tych coto przede-wszystkim i po primo chcą mieć towar oryginalny (niekoniecznie najtańszy), 100 legalny, z gwarancją itd. I myślałem, że w Casio jest tylko Zibi, a się okazuje, że nie koniecznie.

Mailnołem do nich, co z warunkami gwarancji itd, i w zasadzie nie ma większej różnicy, jakw Zibi, poza siecią sprzedaży bezpośrednio oczywiście. Zatem, jak to jest, że można taki sam zegarek sprzedać o 200 zł taniej niż Zibi? Tak na marginesie dodam, że gdyby róznica wynosiła, bo ja wiem, 50 Zł wybrałbym Zibi (z uwagi na sieć właśnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

się porobiło. Jako że nie mogłem pisać jako anonim, musiałem się rejestrować. Cóż.

Ale do rzeczy. Od soboty jestem szczęśliwym posiadaczem G-shock GS 1100 1AER.

I parę słów o nim:

przede wszystkim wygląd - wiadomo, sprawa gustu, ale design dla mnie jest powalający. Większość g-shock mnie się zupełnie nie podoba, ale ten powala. I od razu parę uwag krytycznych.

Gdy sprzedawca was zapewnia, że to jeden z tych zegarków, o których można zapomnieć że się ma - nie wierzcie mu. Dla tego, że waży swoje. Casio powinno (na mój skromny gust) pomyśleć o tytanowej obudowie. WIem, że wówczas byłby droższy. Ale i tak bym go kupił. Podobnie z paskiem. Mam złe doświadczenie z silikonowymi, szczególnie jak się człowiek poci przy większym wysiłku. Ten jest sympatyczny, ale jak zacznie pękać wymienię go na tytanowy. Albo jakiś inny. Następna sprawa, to guma która chroni kopertę. Myślałem że jest przywulkanizowana. A tu niestety kicha. Będzie właził pod nią brud. Ale szczoteczka pomoże - on to zniesie.

Po tym co napisałem, można odnieść wrażenie że żałuję. Bzdura. Zegarek jest super. DLa mnie jest po prostu... rewelacja. Kawał zegarka, ale genialny. Nic nie napiszę o funkcjach, o nich za czas jakiś, bo co można powiedzieć po dwóch dniach noszenia. WYdaje się, że się synchronizuje dobrze. Jak z ładowaniem baterii? Powiem za pół roku.

A tak na zakończenie, nawiążę do tego, co napisałem w poświe powyższym, i do tego co napisał Hy Moser i inni - mianowicie tego naciągania. Otórz :???: kupiłem go nie tam gdzie podałem, lecz od wpełni autoryzowanego przedstawiciela. Czemu? Bo ci, którzy niby sprzedają taniej, jaja sobie robią. Dają ofertę, że mają dany zegarek na stanie. Dzwonisz - jasne, mamy. Ale za tydzień. Dzwonisz za tydzień - jasne, już prawie, ale za jakiś tydzień. Dzwonisz znowu - tak, mamy, podaje link do aukcji (którą z resztą dobrze znam), ale mówisz mu- gościu, tam jest 2A nie 1A, a ten głupa rżnie, że niby to to samo. Ale czarne będą może za miesiąc. WIęc ja sobie myślę, że skoro wystawiasz coś, czego nie masz, to prubójesz mnie wykiwać. Jeśli serwis jest podobny, to sorry, ale ja się nie piszę na takie ryzyko. I tak sobie myślę, że importerzy mają dobrą bazę, ale zdzierają. Ci co mogą ich zmusić do obniżenia cen, też się nie kwapią.

Ale... cóż. Pozostaje mi mieć tow poważaniu i cieszyć się z zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KarolGT

Witam wszystkich

Szukając informacji na temat tego zegarka trafiłem na ten wątek.

Odpowiadaja mi wszystkie funkcje teog zegarka, jego wygląd też, poza jednym: pasek,

czy jest możliwość podmienić ten pasek silikonowy na bransolete jak w innych modelach np

G-1000D-1AER albo Casio Waveceptor WVQ-570DBE-1AVER ?

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj się bawiłem znajomego 1100 - strasznie się "napaliłem" bo niby tak dobry sikor. Powiem szczerze, że w życiu bym za ten zegarek nie dał 900 zł (tyle on dał jakiś czas temu w Zibi). Najbardziej poraziła mnie delikatność paska, brak podświetlania - niby tarcza jest czymś napylona co świeci ale mogli się postarać o jakąś diodę tak jak w tańszych modelach bo te "świecenie" bidne jest.

W tej cenie można mieć już ciekawsze, kultowe zegarki - ale różni ludzie różne gusta. Ja osobiście jakbym miał wydać 900-1000 zł to z pewnością nie na Casio tylko jakiegoś monstera, samuraja może Certinę DS Masters czy jakiegoś Seiko kinetic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka zdjęć Mudman vs GIEZ - może komuś pomoże w podjęciu decyzji :

ca94b9a560d66153m.jpg06e19bd206ee01c8m.jpg7912010766e0522bm.jpg3109a75b0a63bd1fm.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga Giez atakuje ludzi! Wczoraj Giez ukąsił mojego kolegę. Ma teraz wielki bąbel na lewym nadgarstku. :lol:

Kobiety! Zwłaszcza te z Electra Luminescent Backlight...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedno ostrzeżenie mało?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość olek

zablokujcie w końcu tego pajaca :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

olek nie denerwuj się tak, bo ci włosy zaczną wypadać. :lol:

Kobiety! Zwłaszcza te z Electra Luminescent Backlight...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tlee

Witam wszystkich

Właśnie zastanawiam się też nad zakupem Gs 1100 ale zastanawiam się jeszcze na GW 1300E

i mam dylemat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie GW 1300E się zupełnie nie podoba, taki niby wskazówkowy, ale nie do końca. Ale wiadomo, o gustach się nie dyskutuje. w GS1100 jedynie badziewny jest pasek, ale 1300 też ma taki, więc to nie jest kryterium. Ja stawiam na 1100, pomimo uwag, które dałem powyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tlee

Byłem w sklepie przymierałem i kuchna nie wiem.. GS ma skromniejszy pasek i jest cięższy ale pomimo to jednak chyba zdecyduje się na GS - jestem tylko ciekawy po ile są takie w Anglii bo mam okazje tam kupić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W UK - GIEZy są do kupienia już za 150 GBP.

Pozdrawiam

"Specialization is for insects" - Robert A. Heinlein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.