Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Petru23

Kwarc, szafir, max 41/8mm, 10ATM, bransoleta, nietuzinkowy

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni

Chyba nałóg... Ale od dłuższego czasu szukam czegoś nowego ale o konkretnych wymaganiach. I nie mogę znaleźć. No znaczy się mam, ale chcę taniej. Poniżej tysiaka a nawet koło 500zl. A wiem, że takie są bo takowe kupuje ;)

Ale szukam czegoś, co rozpali moje emocje swoim wyglądem. Cos niepowtarzalnego (wychodzącego poza przyjęte style). Jak mój Surfboard w kolorze szampańskim, Sinatra, regatta, mondaine helvetica no1, aero z niebieskimi płonącymi wskazówkami przy zachowaniu elegancji w postaci świetnego giloszu i stylistyki tarczy (tak wiem, ale to mnie mają zachwycać a nie nie każdego z Was ;) )

Ale tak na prawdę sam nie wiem czego chcę. Musi zaiskrzyć nawet niespodziewanie. Timeroy kusił na fotkach ale na łapie zawiódł. Proporcje niestety.

Styl - nie wiem. 

Wysokość max 8mm. Chce płasko. Żeby sierść z łapy zachodziła. 

Średnica max 41 chyba że ucha są króciutkie i proporcje odpowiednie. Ale l2l tak 45-46mm.

Bransoleta. Przekonałem się, lubie, chce i niekiedy po prostu muszę (w sezonie letnim potrafię przepocić pasek skórzany)

Szafir koniecznie. Bez tego nie ma co podchodzić. Chyba, że mi Precisionist z minerałem poniżej tysia i 41mm znajdziecie to będzie wyjątek chyba (o ile się spodoba).

WR 100m - musi mieć możliwość zanurzenia w wodzie. Pływanie z nurkowaniem kilka m (w jeziorze, basenie, fontannie), wsadzenie łapy pod kran/do wanny itp. 

Marka niekoniecznie z historią, może być microbrand lub "swieżynka" pokroju Le Temps (rewelacyjna jakość w dostępnej w promocjach cenie - ok 500zl)

Budżet - im taniej tym lepiej ale zasadniczo - poniżej tysiaka (znam Was, uwzględniłem górkę w wyjątkowych przypadkach).

No i musi mi się podobać.

Nie od wczoraj jestem na forum i wiem, że poza Ceneo czy Allegro znajdujecie nieziemskie zegarki. Na to liczę w tym przypadku. Jestem przekonany, że ktoś zaproponuje coś, co mnie zniewoli.

Uwielbiam retro, vintage, fantasty wręcz. 

Bardzo podobają mi się D1 milano w wersji Pixel (atom, astronauta) ale są za grube i zbyt masywne. Rally stare, różne wynalazki typu parkometr, bullhead, itp itd. Może jakiś TV, rombiak czy po prostu kostka. Wszystkie moje zegarki, które mam posiadają wyjątkowe cechy, ale to wiecie bo męcze Was ich zdjęciami w odpowiednim wątku. Lubię pomarańczowy kolor. Lubię klasykę. Lubię wyjątkowość.

Potraktujcie to jako luźny temat, gdzie jak na coś przypadkowo traficie to wrzucicie do wątku. Tak, mam zachciewajkę i chce ją spełnić ale nie znajduje nic interesującego. 

Rozpuście wodzę wyobraźni ;)

No dobra, Ali też wchodzi w grę ale... Znam, nie spotkałem nic dla mnie poza tym, co mam lub mailem (seagull, sugess - znacie przecież).

I dzięki z góry. 

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

i cyk wszystkie wymagania spełnione tylko ciut większy jest

Screenshot_20240829-222038.thumb.png.a5fab749fd5532bd3fa656969640a88e.png

Hahahaha...pepper, moja wstawka i moje zdjęcia z nadgarstka. Wszystko byłoby ok, gdyby  nie krzywa luneta w większości modeli i te śruby z D wiezie ;) mailem, niestety... 

https://www.pepper.pl/promocje/zegarek-meski-casio-edifice-momentum-efr-s108d-7avuef-408mm-szafir-100m-wr-822735

Ale naprawdę ucieszyłem się, że się zaangażowałeś i z bomby w me gusta trafiasz. 

To będzie trudne zadanie. Naprawdę wiele zegarków zamówiłem i odesłałem. Kilkadziesiąt co najmniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Petru23 napisał(-a):

To będzie trudne zadanie. Naprawdę wiele zegarków zamówiłem i odesłałem. Kilkadziesiąt co najmniej. 

Może właśnie to jest problem. W tej kasie ciężko będzie o coś wyraźnie lepszego. Ja bym dozbierał do 2 tysi i kupił np Casio oceanus t200. Miodzio sikor. Do tego solar, dobra bransa. Szafir, ar. Nawet bluetooth jeżeli ktoś lubi.

z3jw17sdcvs41.thumb.jpg.2b32caaa184117e46446878541167ec3.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coś tam do mnie idzie. Niestety bez bransolety (ale i tak byłaby za krótka). I niestety nie wiem do końca jaki rozmiar zegarka, gdyż szczątkowe informacje mówią o 35 lub 39mm (mniemam, że to rozmiar dla tarczy i koperty). 

Ale jest szafir, jest nawet 200m, jest vintage i jest coś, co mnie chwyciło. Marka cholera wie jaka, opisywany jest jako japoński i jakiekolwiek info o nim dostępne jest na japońskich stronach. Zobaczymy....

Screenshot_20240925-084152.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Petru23 napisał(-a):

No coś tam do mnie idzie. Niestety bez bransolety (ale i tak byłaby za krótka). I niestety nie wiem do końca jaki rozmiar zegarka, gdyż szczątkowe informacje mówią o 35 lub 39mm (mniemam, że to rozmiar dla tarczy i koperty). 

Ale jest szafir, jest nawet 200m, jest vintage i jest coś, co mnie chwyciło. Marka cholera wie jaka, opisywany jest jako japoński i jakiekolwiek info o nim dostępne jest na japońskich stronach. Zobaczymy....

Screenshot_20240925-084152.png

oczywiscie co kto lubi ale jasna cholerka :D

Screenshot_20240823-223417.thumb.png.bf96dbea2341cb2083bda726859a04d0.png

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

oczywiscie co kto lubi ale jasna cholerka :D

Screenshot_20240823-223417.thumb.png.bf96dbea2341cb2083bda726859a04d0.png

Oj tam, jakieś pewnie sporty żaglowe/wodne były myślą przewodnią ;) Cena niższa niż za taniego chińczyka z szafirem. Się zobaczy...

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz, bez urazy, po co kupować wciąż tanie zegarki, je odsyłać z niezadowolenia, zamiast odłożyć na dobrego sikora np. 2-2,5 kpln? 

W tej cenie warte uwagi są tylko G-Shocki, które sam bardzo lubię zresztą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Walle napisał(-a):

Powiedz, bez urazy, po co kupować wciąż tanie zegarki, je odsyłać z niezadowolenia, zamiast odłożyć na dobrego sikora np. 2-2,5 kpln? 

W tej cenie warte uwagi są tylko G-Shocki, które sam bardzo lubię zresztą. 

Bo mam dobre sikory po 2-2,5k a zachciewajka dotyczy takiego jak w tytułowym poście. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie to są te dobre sikory powiedz proszę? Ale skoro taka zachcianka po prostu, to luz. Pozdrowienia

Edytowane przez Walle
poprawki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Walle napisał(-a):

A jakie to są te dobre sikory powiedz proszę? Ale skoro taka zachcianka po prostu, to luz. Pozdrowienia

licząc sklepowe ceny to M.in. trzy Aerowatch, trzy Bulovy, Mondaine.

Tylko nie chodzi o to kto za ile ma jakie zegarki tylko co one sobą reprezentują. Aktualnie w promocjach idzie kupić zegarki za ok 1k kosztujące zazwyczaj drugie jak nie trzecie tyle lub zegarek normalnie stojący koło 1k i nieustępujący tym droższym (ale już wiemy dlaczego, bo marketing itp itd ;) ).

Ma forum wiedzą co niektórzy, ile zegarków zamawiam i ile niestety nie zostaje ze mną. Ale pogląd w tej klasie (tych tańszych, powiedzmy do 2,5-3k PLN) jakiś tam mam...

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemniej jednak uważam, że mimo promocji ciężko jest znaleźć coś, co reprezentuje porządny poziom za 500 zł, ale oczywiście - co kto lubi. Powodzenia w poszukiwaniach!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Walle napisał(-a):

Niemniej jednak uważam, że mimo promocji ciężko jest znaleźć coś, co reprezentuje porządny poziom za 500 zł, ale oczywiście - co kto lubi. Powodzenia w poszukiwaniach!

Za 500 może przesadziłem, aczkolwiek z style udawało mi się wyrwać aerowatch z olx nowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi