Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrapo

Bulova 96B232 - luz na wewnętrznym pierścieniu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Poszukuję opinni osób które miały styczność, lub są nadal w posiadaniu zegarka Bulova Accutron II Lobster. 

Czy jest normalną sytuacją że podczas potrząsania zegarkiem słychać dźwięk wydawany przez wewnetrzny obrotowy pierścień?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, taki dźwięk wydaje pewnie obracający się wahnik, który nakręca sprężynę. To normalne!

Zegarek fajny, gratuluję nabytku!

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, ladek22 napisał(-a):

Cześć, taki dźwięk wydaje pewnie obracający się wahnik, który nakręca sprężynę. To normalne!

Zegarek fajny, gratuluję nabytku!

Dziękuję za odpowiedź. Tylko zastanawia mnie czy na pewno w tym modelu który jest kwarcowy występuje wahnik ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, chrapo napisał(-a):

Dziękuję za odpowiedź. Tylko zastanawia mnie czy na pewno w tym modelu który jest kwarcowy występuje wahnik ?

Jeśli to zegarek kwarcowy to nie wiem co może być przyczyną?

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.09.2024 o 19:19, chrapo napisał(-a):

Dzień dobry,

Poszukuję opinni osób które miały styczność, lub są nadal w posiadaniu zegarka Bulova Accutron II Lobster. 

Czy jest normalną sytuacją że podczas potrząsania zegarkiem słychać dźwięk wydawany przez wewnetrzny obrotowy pierścień?

Jest to model z mechanizmem kwarcowym Ultra High Frequency i na pewno nie ma wahnika, czyli wewnętrznego obrotowego pierścienia.

Czy zegarek działa prawidłowo?

Czy przy zwykłym noszeniu też słyszysz jakieś niepokojące dźwięki?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry. 

Zarówno działanie mechanizmu zegarka jak i środkowego pierścienia jest bez zarzutu. Nie widać również żeby pierscien czy tarcza były poluzowane. Natomiast dźwięk jakby ruchu w środki jest dość słyszalny przy normalnym codziennym użytku. Zegarek był u zegarmistrza. Stwierdził że wszystko jest ok i ten zegarek tak po prostu ma. Ja uważam że coś jest nie tak z mechanizmem obrotowego pierścienia. Stąd moje pytanie na pocztątku, bo może rzeczywiście ten typ tak ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o ten model, tak?

spacer.png

Może być luz na tym wewnętrznym bezelu / pierścieniu powodujący dziwne dźwięki.

Czy przy potrząsaniu ten pierścień się porusza?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, chodzi dokładnie o ten model. Nie wydaje mi się żeby pierścień się poruszał. Chyba że jest to na tyle nieduży ruch że nie jestem w stanie tego zaobserwować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi