TomcioMiki 65225 #76 Napisano 19 Września A z tego co zostało zrobię kolczyki 😁😁😁 Ma być coś w tym stylu 🤔 🤔 🤔 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #77 Napisano 20 Września 🤗🤗🤗 W dniu 16.09.2025 o 21:53, TomcioMiki napisał(-a): No w końcu gotowe, długość odpowiednia, paluchy bolą, Żona zadowolona 😁😁😁 A tak wygląda finalnie 🤗🤗🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40648 #78 Napisano 21 Września Moja żona mi zrobiła tą i kilka innych. Tygrysie Oko, Kamień Słoneczny, onyks, Turmalin i hematyty 😍 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #79 Napisano 21 Września Teraz, paul221 napisał(-a): Moja żona mi zrobiła tą i kilka innych. Tygrysie Oko, Kamień Słoneczny, onyks, Turmalin i hematyty 😍 Z czego przekładki i na gumce 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40648 #80 Napisano 21 Września (edytowane) Przekładki to różne hematyty a gumka to jakaś japońska. Podobno bardziej wytrzymała niż inne😊 Edytowane 21 Września przez paul221 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #81 Napisano 21 Września 17 minut temu, paul221 napisał(-a): Przekładki to różne hematyty a gumka to jakaś japońska. Podobno bardziej wytrzymała niż inne😊 Chodziło mi o to 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40648 #82 Napisano 21 Września Jeszcze raz... hematyty 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #83 Napisano 21 Września 38 minut temu, paul221 napisał(-a): Jeszcze raz... hematyty Ok , dzięki 🤗 🤗 🤗 2 godziny temu, paul221 napisał(-a): Moja żona mi zrobiła tą i kilka innych. Tygrysie Oko, Kamień Słoneczny, onyks, Turmalin i hematyty 😍 Ładne, a gdzie kupione półprodukty, czyli kamienie 🤔🤔🤔 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40648 #84 Napisano 21 Września (edytowane) W jakimś sklepie internetowym. Nie wiem tylko czy w jednym, czy w wielu. Sporo tego u nas jest, to pewne😃 Edit: Poniżej moje bransoletki i naszyjniki😍 Edytowane 21 Września przez paul221 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #85 Napisano 21 Września 22 minuty temu, paul221 napisał(-a): W jakimś sklepie internetowym. Nie wiem tylko czy w jednym, czy w wielu. Sporo tego u nas jest, to pewne😃 Edit: Poniżej moje bransoletki i naszyjniki😍 Wszystko hand made 🤔🤔🤔 ładne 👍👍👍 Takie moje małe co nieco 😁😁😁 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40648 #86 Napisano 21 Września Piękny zestaw! Też myślę o czymś z bursztynem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #87 Napisano 21 Września (edytowane) 18 minut temu, paul221 napisał(-a): Piękny zestaw! Też myślę o czymś z bursztynem. Uwielbiam bursztyn, jestem z nim tak trochę emocjonalnie związany, przypomina mi osoby których już nie ma ze mną 🥺🥺🥺 Edytowane 21 Września przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40648 #88 Napisano 21 Września Rozumiem, piękne nawiązanie❤️ Na moim zdjęciu zauważysz jedna bransoletkę z drewnianymi kulkami i pięcioma kamieniami. Drewno to palosanto. Wydaje cały czas wyraźny zapach. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #89 Napisano 21 Września 7 minut temu, paul221 napisał(-a): Rozumiem, piękne nawiązanie❤️ Na moim zdjęciu zauważysz jedna bransoletkę z drewnianymi kulkami i pięcioma kamieniami. Drewno to palosanto. Wydaje cały czas wyraźny zapach. Ta 😁😁😁 8 minut temu, paul221 napisał(-a): Rozumiem, piękne nawiązanie❤️ Na moim zdjęciu zauważysz jedna bransoletkę z drewnianymi kulkami i pięcioma kamieniami. Drewno to palosanto. Wydaje cały czas wyraźny zapach. A odnośnie bursztynu, lubię go za to że ma przepiękną gamę barw, jest ciepły i zarazem lekki, mi najbardziej podchodzą nie polerowane i takie zanieczyszczone, musisz zobaczyć kiedyś to będziesz wiedział o co mi chodzi, no i ma co najmniej 40 milionów lat 🤗 🤗 🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefanekmac 47 #90 Napisano 21 Września Dobre. Mi pasują te prawie białe i zielonkawe. Mało ich. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #91 Napisano 21 Września 20 minut temu, stefanekmac napisał(-a): Dobre. Mi pasują te prawie białe i zielonkawe. Mało ich. A wiesz że te zielone, zielonkawe to w większości nie są naturalne 🤔🤔🤔 w większości są modyfikowane, podgrzewane lub sztucznie barwione, a mi chodzi o jak najbardziej naturalne 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefanekmac 47 #92 Napisano 22 Września Nie wiedziałem. Zoneczka ma w spadku różności. Są też te z wtretami różnymi. W tym kościele Św Barbary co Jankowski zawiadowal te monstrancje i inne robią wrażenie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #93 Napisano 22 Września 45 minut temu, stefanekmac napisał(-a): Nie wiedziałem. Zoneczka ma w spadku różności. Są też te z wtretami różnymi. W tym kościele Św Barbary co Jankowski zawiadowal te monstrancje i inne robią wrażenie Jeszcze jest bursztyn prasowany, robi się go z pyłu i odpadów bursztynowych, powinien być tańszy i powinna być informacja że jest to bursztyn prasowany, choć jest to nadal bursztyn naturalny . Tak jak by ktoś nie wiedział, uważajcie co kupujecie 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #94 Napisano 23 Września Takie coś mi się podoba 🤗🤗🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #95 Napisano 25 Września 🤗🤗🤗 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40648 #96 Napisano 26 Września Również produkcji mojej Żonki😍. Tygrysie Oko, Kamień Słoneczny, Onyks, Turmalin i hematyty. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #97 Napisano 26 Września Z 10 lat temu kupiłem sobie a nosi Żona 😁😁😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1102 #98 Napisano 29 Września Kolega widzę się zna na bursztynie. Ja go uwielbiam, chociaż nie noszę, no może czasami w wakacje, ale nie ma dla mnie lepszego kamienia. Moja Mama nie miała wiele biżuterii ale bursztyn był 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 65225 #99 Napisano 30 Września 8 godzin temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Kolega widzę się zna na bursztynie. Ja go uwielbiam, chociaż nie noszę, no może czasami w wakacje, ale nie ma dla mnie lepszego kamienia. Moja Mama nie miała wiele biżuterii ale bursztyn był Mój nieżyjący Kuzyn oprawiał i szlifował bursztyny, za wcześnie odszedł, bardzo mi Go brakuje 🥺🥺🥺 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach