piotr76 754 #1 Napisano 20 Października 2024 (edytowane) Czy ktos mial stycznosc z tym modelem? Chce sprawic sobie taki jako daily do codziennych aktywnosci bo casio mudmaster troche sie znudzil. Rozsadna cena,wodoszczelnoc do 200m i sellita sw 200-1 to dodatkowe atuty dla mnie. Jakies opinie lub inne propozycje? Edytowane 20 Października 2024 przez piotr76 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5952 #2 Napisano 20 Października 2024 (edytowane) 2 godziny temu, piotr76 napisał(-a): sellita sw 200-1 I podwójna data? Ciekawe Zależy jaki to rodzaj aktywności - jeśli spacery z psem to O.K. a jeśli rąbanie drewna do kominka to automat nie jest najlepszym pomysłem - zresztą podobnie jam Mudmaster - miałem GWG1000 i akurat ten model nadawał się słabo bo a duży i przeszkadzał... Mam Luminox'a F-117 Nighthawk od kilku lat - dawniej używałem go często ze względu na tryt, teraz głownie leżakuje w pudełku, tyle że to kwarc - katowany gorzej niż g-shock'i wytrzymał - absolutnie fenomenalne szkło, nigdy nie zawiódł, ale o automatach tej marki a dodatkowo kopertach na bazie karbonu (cokolwiek to znaczy) nie mam zdania. Edytowane 20 Października 2024 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr76 754 #3 Napisano 20 Października 2024 Tez mam mudmastera gwg 1000 -1A . Kiedys lubilem super masywne zegarki ale na co dzien to lekka kara. Najbardziej mnie drazni ze ciezko mi sie wpasowac w casio w pasek, jak dociagne za ciasno , a dziurka mniej i luzny. Co to tego luminoxa to az sprawdzilem na stronie producenta i faktycznie ma sellite sw200-1 ,tutaj link do danych https://de.luminox.com/products/master-carbon-seal-automatic-45-mm-militaruhr-3863 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 21141 #4 Napisano 20 Października 2024 (edytowane) Zegarek wielki, wysoki i z plastiku. Pewnie się nie rozleci od na....nia ale ślady na kopercie będą. Praca bezela na czymś takim jest... nie wiem tania z braku lepszego słowa. No ale jak jesteś przekonany to brać. Edytowane 20 Października 2024 przez Funky_Koval 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr76 754 #5 Napisano 20 Października 2024 45 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Zegarek wielku, wysoki i z plastiku. Pewnie się nie rozleci od na....nia ale ślady na kopercie będą. Praca bezela na czymś takim jest... nie wiem tania z braku lepszego słowa. No ale jak jesteś przekonany to brać. W tym rzecz ze nie jestem ,mam na oku jeszcze innego Luminox XA.9601.M Air Constellation Automatik 42mm 100M i chyba ten sie wydaje rozsadniejsza opcja. W tym rzecz sam nie wiem 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 21141 #6 Napisano 20 Października 2024 4 minuty temu, piotr76 napisał(-a): W tym rzecz ze nie jestem ,mam na oku jeszcze innego Luminox XA.9601.M Air Constellation Automatik 42mm 100M i chyba ten sie wydaje rozsadniejsza opcja. W tym rzecz sam nie wiem Na koniec dnia wygoda noszenia ma największe znaczenie. Ten drugi jest już w miarę. Jak chcesz takiego wojskowego popatrz sobie Marathony serię general purpose https://pl.marathonwatch.com/ Albo divery Christophera Warda, werk ten sam ale zdecydowanie lepsza reszta niż Luminox https://www.christopherward.com/watches/c60-trident-pro-300/C60-40ADA31S0KK1-B1.html 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanley1 0 #7 Napisano 29 Listopada 2024 I na jaki zegarek się zdecydowałeś? Za mną również chodzi ten Luminox z karbonową kopertą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr76 754 #8 Napisano 30 Listopada 2024 (edytowane) W dniu 29.11.2024 o 15:21, Stanley1 napisał(-a): I na jaki zegarek się zdecydowałeś? Za mną również chodzi ten Luminox z karbonową kopertą Kupilem ostatecznie omege seamastera zielonego🤣🤣 Edytowane 30 Listopada 2024 przez piotr76 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanley1 0 #9 Napisano 1 Grudnia 2024 No to już konkret Spełnienia twoje oczekiwania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr76 754 #10 Napisano 9 Grudnia 2024 (edytowane) Spełnienia twoje oczekiwania W sumie tak. Kolor mi sie podoba. Bardzo dokladny chod +/-1.5 sekundy w tydzien po nie zwracacniu uwagi na odchylki dobowe. Wygodna bransoleta i wygodnie sie nosi. Tak sie ropedzilem ze kupilem rowniez PO 600 i DeVille prestige🤣. Zona chciala mnie wygnac domu😂. Zalamanie jednak przechodzi teraz bo zaczalem rozmowe z jubilerem o rootbeera stal/zloto a to juz zupelnie inna bajka cenowa i zonka nie moze pojac jak moge chciec wydac tyle kssy na zegarek ktory cytuje" i tak nosisz tyllo jeden na raz to po ci tyle". Ponizej zdjecia innych nabytkow😁 W dniu 1.12.2024 o 10:07, Stanley1 napisał(-a): No to już konkret Spełnienia twoje oczekiwania? No baa..😂 Edytowane 9 Grudnia 2024 przez piotr76 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach