Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
piotr76

Pytanie o Luminoxa

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos mial  stycznosc z tym modelem?

Chce sprawic sobie taki jako daily do codziennych aktywnosci bo casio mudmaster troche sie znudzil.

Rozsadna cena,wodoszczelnoc do 200m i sellita sw 200-1 to dodatkowe  atuty dla mnie.

Jakies opinie lub inne propozycje?

s-l1600.jpg

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, piotr76 napisał(-a):

sellita sw 200-1

I podwójna data? Ciekawe :) 

Zależy jaki to rodzaj aktywności - jeśli spacery z psem to O.K. a jeśli rąbanie drewna do kominka to automat nie jest najlepszym pomysłem - zresztą podobnie jam Mudmaster - miałem GWG1000 i akurat ten model nadawał się słabo bo a duży i przeszkadzał... 

Mam Luminox'a F-117 Nighthawk od kilku lat - dawniej używałem go często ze względu na tryt, teraz głownie leżakuje w pudełku, tyle że to kwarc - katowany gorzej niż g-shock'i wytrzymał - absolutnie fenomenalne szkło, nigdy nie zawiódł, ale o automatach tej marki a dodatkowo kopertach na bazie karbonu (cokolwiek to znaczy) nie mam zdania. 

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam  mudmastera gwg 1000 -1A . Kiedys lubilem super masywne zegarki ale na co dzien to lekka kara. Najbardziej   mnie drazni ze ciezko mi sie wpasowac w casio w  pasek, jak dociagne za ciasno , a  dziurka mniej i luzny. Co to tego luminoxa to az sprawdzilem na stronie producenta i faktycznie ma sellite sw200-1 ,tutaj link do  danych https://de.luminox.com/products/master-carbon-seal-automatic-45-mm-militaruhr-3863

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek wielki, wysoki i z plastiku. Pewnie się nie rozleci od na....nia ale ślady na kopercie będą. Praca bezela na czymś takim jest... nie wiem tania z braku lepszego słowa. No ale jak jesteś przekonany to brać.

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Zegarek wielku, wysoki i z plastiku. Pewnie się nie rozleci od na....nia ale ślady na kopercie będą. Praca bezela na czymś takim jest... nie wiem tania z braku lepszego słowa. No ale jak jesteś przekonany to brać.

W tym rzecz ze nie jestem ,mam na oku jeszcze innego Luminox XA.9601.M  Air Constellation Automatik 42mm 100M  i  chyba ten sie wydaje rozsadniejsza opcja.

W tym rzecz sam nie wiem :D

xa.9601.m_side2.jpg

xa.9601.m_caseback.jpg

xa.9601.m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, piotr76 napisał(-a):

W tym rzecz ze nie jestem ,mam na oku jeszcze innego Luminox XA.9601.M  Air Constellation Automatik 42mm 100M  i  chyba ten sie wydaje rozsadniejsza opcja.

W tym rzecz sam nie wiem :D

xa.9601.m_side2.jpg

xa.9601.m_caseback.jpg

xa.9601.m.jpg

Na koniec dnia wygoda noszenia ma największe znaczenie. Ten drugi jest już w miarę. Jak chcesz takiego wojskowego popatrz sobie Marathony serię general purpose 

https://pl.marathonwatch.com/

Albo divery Christophera Warda, werk ten sam ale zdecydowanie lepsza reszta niż Luminox

https://www.christopherward.com/watches/c60-trident-pro-300/C60-40ADA31S0KK1-B1.html

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na jaki zegarek się zdecydowałeś?

Za mną również chodzi ten Luminox z karbonową kopertą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.11.2024 o 15:21, Stanley1 napisał(-a):

I na jaki zegarek się zdecydowałeś?

Za mną również chodzi ten Luminox z karbonową kopertą ;)

Kupilem ostatecznie omege seamastera  zielonego🤣🤣

20241125_203347.jpg

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spełnienia twoje oczekiwania

W sumie tak.  Kolor mi sie podoba. Bardzo dokladny chod +/-1.5 sekundy w tydzien po  nie zwracacniu uwagi na odchylki dobowe. Wygodna bransoleta i  wygodnie sie nosi. Tak sie ropedzilem ze kupilem rowniez  PO 600 i DeVille prestige🤣. Zona chciala mnie wygnac domu😂. Zalamanie jednak przechodzi teraz  bo zaczalem rozmowe z jubilerem  o rootbeera stal/zloto a to juz zupelnie inna bajka cenowa i zonka nie  moze pojac jak moge chciec wydac tyle kssy na zegarek ktory cytuje" i tak nosisz  tyllo jeden na raz to po ci tyle". Ponizej zdjecia innych nabytkow😁

20241204_145707.jpg

20241202_081556.jpg

W dniu 1.12.2024 o 10:07, Stanley1 napisał(-a):

No to już konkret :)

Spełnienia twoje oczekiwania?

No baa..😂

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi