Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tommly

Timegrapher Weishi 1000

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem koledzy.

Od jakiegoś już czasu obserwuję różne oferty na urządzenie do sprawdzenia dokładności chodu moich czasomierzy i zastanawiam się nad zakupem

Timegrapher Weishi No. 1000

Apki jakoś do mnie nie przemawiają.

Jest kilka ofert na Amaz... w okolicy 800-1000 zł oraz na Alle... od ok. 500 do 1000

Czy warto pochylić się nad tymi tańszymi ofertami? Na co zwrócić uwagę, żeby nie wdepnąć na minę.

Wolałbym zakup krajowy, z ewentualną fakturą itd...

Zauważyłem też, że na niektórych obudowach urządzeń (tych droższych) na ich dole jest podany numer patentowy, a na tych tańszych na nie, czy to "podróbki"?

Z góry dziękuję za wszelkie porady 👊

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.12.2024 o 13:28, tommly napisał(-a):

Czołem koledzy.

Od jakiegoś już czasu obserwuję różne oferty na urządzenie do sprawdzenia dokładności chodu moich czasomierzy i zastanawiam się nad zakupem

Timegrapher Weishi No. 1000

Apki jakoś do mnie nie przemawiają.

Jest kilka ofert na Amaz... w okolicy 800-1000 zł oraz na Alle... od ok. 500 do 1000

Czy warto pochylić się nad tymi tańszymi ofertami? Na co zwrócić uwagę, żeby nie wdepnąć na minę.

Wolałbym zakup krajowy, z ewentualną fakturą itd...

Zauważyłem też, że na niektórych obudowach urządzeń (tych droższych) na ich dole jest podany numer patentowy, a na tych tańszych na nie, czy to "podróbki"?

Z góry dziękuję za wszelkie porady 👊

Cześć Tomku.

Zaszalałem i pod koniec Października zamówiłem sobie prezent na imieniny :)

Świetna sprawa wziąłem z allieexpress wysyłka była z Niemiec  no i cena właśnie poniżej 500 zł. Prawie codziennie wrzucam sobie zegarek na kilka minut :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cześć Tomku.

Zaszalałem i pod koniec Października zamówiłem sobie prezent na imieniny
Świetna sprawa wziąłem z allieexpress wysyłka była z Niemiec  no i cena właśnie poniżej 500 zł. Prawie codziennie wrzucam sobie zegarek na kilka minut

Dzięki za opinie. Pod koniec miesiąca też „zaszaleję”

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tommly napisał(-a):

Dzięki za opinie. Pod koniec miesiąca też „zaszaleję” emoji16.png

Fajna sprawa . Pewnie bardziej ciekawość ale mam swoje spostrzeżenia :)

Mimo, że Seiko nh35 są może wyregulowane nienajgorzej ale najczęsciej w jednej pozycji bo przy kilku zegarkach jakie sprawdziłem beat error nawet był ponad 1 . W jednej pozycji nawet, któregos zegarka mi nie mierzył a nie mam go bardzo długo więc seiko potrzebują serwisów i regulacji. Za to Szwajcary prawie wszystkie dość fajnie chodzą. Fajna zabawka dla nas maniaków :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu przepłacać na amazonach, allegro itp. Wszystko idzie i tak z Chin. Ja kupiłem swojego 1900 za poniżej 600 zł... Mam go ponad rok, sprawdzam zegarki raz na jakiś czas. Działa bez zarzutu - wyniki mierzone pokrywają się z codziennymi obserwacjami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi