Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
maciek427

omega vintage constellation 168.009

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, maciek427 napisał(-a):

Dokładnie takie numery jak podałeś.

Unbenannt2.jpg

To wystarczy, ze poszukasz zdjec, katalogow, odpowiadajacych tym num ref. i bedziesz miec odpowiedz dot tarczy.
Osobiscie zostawilbym oryginalna. W najgorszym wypadku sciagnalbym farbe z indeksow i pomalowal na nowo u kogos kto sie na tym zna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dziękuję za rady.

Czy bez otwierania zegarka da się poznać czy moja tarcza jest z 18K złota czy też ze stali?

I drugie pytanie- możesz polecić jakiegoś zegarmistrza (najlepiej w Warszawie), który nie odwali fuszerki? Na teraz myślę wyłącznie o usunięciu farby ze szkiełka i chociaż lekkim wypolerowaniu, bo jednak jest mocno porysowane (szkiełko)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.02.2025 o 11:28, maciek427 napisał(-a):

Ok dziękuję za rady.

Czy bez otwierania zegarka da się poznać czy moja tarcza jest z 18K złota czy też ze stali?

I drugie pytanie- możesz polecić jakiegoś zegarmistrza (najlepiej w Warszawie), który nie odwali fuszerki? Na teraz myślę wyłącznie o usunięciu farby ze szkiełka i chociaż lekkim wypolerowaniu, bo jednak jest mocno porysowane (szkiełko)...

Co do 1. to mysle, ze trzeba by bylo sciagnac tarcze, zeby byc na 100% pewnym, ale zakladaj, ze jest zlota.
Co do 2. mieszkam w Szwajcarii, wiec nie jestem w stanie polecic Ci nikogo z Warszawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.02.2025 o 11:28, maciek427 napisał(-a):

Ok dziękuję za rady.

https://renowatch.eu/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Saskiej Kępie u p.Andrzeja wypolerujesz szkiełko. Póki co jest na zwolnieniu, ale możesz dzwonić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Co do 1. to mysle, ze trzeba by bylo sciagnac tarcze, zeby byc na 100% pewnym, ale zakladaj, ze jest zlota.
Co do 2. mieszkam w Szwajcarii, wiec nie jestem w stanie polecic Ci nikogo z Warszawy

Właśnie chyba powinienem zakładać, że nie jest złota.

Znalazłem maile od sklepu i pytałem wówczas o to i ich zdaniem wyłącznie koperta i dekiel są z 18 złota.

Musiałem o tym zapomnieć😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Czolo napisał(-a):

Na Saskiej Kępie u p.Andrzeja wypolerujesz szkiełko. Póki co jest na zwolnieniu, ale możesz dzwonić 

Oryginalnego plexi bym nie polerowal. Wymienil na nowe, a oryginalne (pytanie czy to faktycznie oryginalne), zostawil na boku.

3 godziny temu, maciek427 napisał(-a):

Właśnie chyba powinienem zakładać, że nie jest złota.

Znalazłem maile od sklepu i pytałem wówczas o to i ich zdaniem wyłącznie koperta i dekiel są z 18 złota.

Musiałem o tym zapomnieć😅

Dlaczego? Widziales, ze wg katalogu ten numer ref, ze zlota koperta, mial zlota tarcze. 
Ufalbym bardziej temu co jest w katalogu, niz co pisal Ci sprzedawca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jaka jest szansa, że sklep sprzedałby mi taki zegarek nie wiedząc co sprzedaje?

Raczej żadna.

Edytowane przez maciek427

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, maciek427 napisał(-a):

Jaka jest szansa, że sklep sprzedałby mi taki zegarek nie wiedząc co sprzedaje?

Raczej żadna.

Wręcz przeciwnie, bardzo wielu nie wie co sprzedaje. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie jeszcze załączyć lepsze (mam nadzieję) zdjęcie tarczy.

13228d11-dd05-4a69-9849-901625b7e2b8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi