ikceduh 1 #1 Napisano 8 Marca Witam ponownie, przypadkowo byłem na złomie i kupiłem mechanizm d wagowego metrona niestety brak wahadła, bloczka, wagi, skrzynki oraz mocowania wahadła przykręcanego do skrzyni. Może podpowiecie gdzie poza netem i giełdami szukać tych części i czy to ma sens? W młodości w Krakowie były dwa sklepy z częściami zegarmistrzowskimi i o ile pamięć nie zawodzi to te części poza skrzynką leżały na wystawie. Dodaję fotki zaraz po kupnie i po pierwszym odświeżeniu oraz co chciałbym osiągnąć - mechanizm odpalony na stole na bloczku i wadze z Concordii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3471 #2 Napisano 8 Marca (edytowane) To nie jest Metron z Torunia, to jeszcze zegar z Państwowej Fabryki Zegarów w Świebodzicach. Edytowane 8 Marca przez Anansi 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikceduh 1 #3 Napisano 9 Marca Upsss... Czeski błąd dziękuję za korektę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #4 Napisano 10 Marca czyli , będzie nieco starszy ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yaro 65 90 #5 Napisano 11 Marca początek lat pięćdziesiątych , oczywiście że reanimować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikceduh 1 #6 Napisano 16 Marca Nie spodziewałem się ,że do tego w miarę kiedyś powszechnego zegara będę miał problem z oryginalnymi częściami... szukałem dziś w Krk pod Halą pytałem i nic.. dalej szukam ale równocześnie jak dalej nie trafię fabrycznych części to go sprzedam - może komuś da trochę radości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yaro 65 90 #7 Napisano 16 Marca '' pod halą'' metorona to kilka lat nie było , dziś był ślązak i trzy kukułki . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach