daro75 4 #1 Napisano 21 Marca Dzień dobry znalazłem taki oto zegar Lenzkirch. Z numeru wynika że jest to rok ok. 1892r. Mam pytanie z tego co widać sygnatura jest bardzo dobrze widoczna w związku z tym nie jestem pewien czy to faktycznie ten rok i czy to orginalny zegar. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to z góry bardzo dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3472 #2 Napisano 21 Marca (edytowane) Nie ma czegoś takiego jak orginał. Może chodziło o wirginał? Ale o to w dziale instrumentów strunowych szarpanych proszę się pytać. Edytowane 21 Marca przez Anansi 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daro75 4 #3 Napisano 22 Marca No to może inaczej. Czy ta sygnatura może być podrobioną czy jest to autentyk. Jestem początkujący więc dopiero się uczę stąd moje pytanie. Czytałem że zdarzają się podróbki ( że sygnatury są fałszywe itd ) Chciałbym kupić ten zegar ale potrzebuje trochę informacji czy to autentyczny Lenzkirch i czy dobrze określiłem datę. Za odpowiedź z góry bardzo dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3472 #4 Napisano 22 Marca Wszystko można perfekcyjnie podrobić i 20 lat nauki też może okazać się do bani. Wygląda na oryginał, jedynie tarcza wygląda na nieco zbyt nowoczesną (model był w produkcji ponad 10 lat), ale głowy za to nie dam... Bardzo podobny był także model 142. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daro75 4 #5 Napisano 22 Marca Dziękuję bardzo za odpowiedź. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach