Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
zbyszke

Nietypowe zegarki marki Atlantic

Czy to dobry pomysl: zebranie do kupy "dziwnych" Atlantikow?  

405 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajny stan, no może trochę wskazówki ucierpiały.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny stan, no może trochę wskazówki ucierpiały.

Na zdjęciach faktycznie wygląda jakby ze wskazówkami czas się obszedł najgorzej. W realu nie wygląda to tak źle.

Czy napisy nie były poprawianie?

Wydaje się, że nie było żadnej ingerencji w tarczę. Pod dużym powiększeniem było by widać nieregularność w kształcie indeksów (wyszedłby malarz poza "linijkę").

Przy sztucznym świetle prezentuje się deko inaczej

post-109200-0-03772800-1568138794.jpg

post-109200-0-61240600-1568138874_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi raczej o białe napisy bo reszta na pewno oryginalna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek w pełni oryginalny - bez ingerencji osób trzecich. Btw brałem udział w licytacji, już wiem kto mi go zdmuchnął sprzed nosa  ;) (to ten z inicjałami PN na deklu?)

Edytowane przez BartasW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to ten PN. Ale traf chciał, że to nie ja go wylicytowałem. Wylicytował go kolega i zadzwonił później z info, że ma coś ciekawego :) 

post-109200-0-74503300-1568179829_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie że w aukcjach Atlanticów na portalach zakupowych biją się głównie Polacy. Tu kolega pisze że brał udział w aukcji gdzie zgarnął ktoś inny również z Polski, ja ostatnio przegrałem licytację z Panem z Gdańska i jeszcze parę takich sytuacji też słyszałem. Myślę że niebawem wszystkie Atlanticki będą w PL.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osoba, która wystawiała w/w Varldmstarur'a miała również aukcje z 2 innymi Atlanticami (Milano, Varldmastarur-złoty) - teraz wiszą na OLX :lol:

Swego czasu wszystkie chrono Timeroy wystawiane na eBay lądowały w Polsce  :lol:

Edytowane przez BartasW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież wiadomo że do takich marek jak Delbana i Atlantic sentyment maja głównie Polacy :) Chociaż wiem że Szwedzi też do Atlanticów roszcza jakieś pretensje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież wiadomo że do takich marek jak Delbana i Atlantic sentyment maja głównie Polacy :) Chociaż wiem że Szwedzi też do Atlanticów roszcza jakieś pretensje

W latach 50-tych oprócz Polski, Szwecja była głównym rynkiem zbytu dla Atlantic'a - tylko tam większość była w stalowych kopertach, u nas chromowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W latach 50-tych oprócz Polski, Szwecja była głównym rynkiem zbytu dla Atlantic'a - tylko tam większość była w stalowych kopertach, u nas chromowanych.

No i nie możemy nie wspomnieć o Bułgarii gdzie Atlantic był tak popularny jak w Polsce. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki zakup przy okazji większej partii. Doskonały stan z niewielkimi śladami użytkowania. Szuka nowego domu...590f7aa9c135acd3b80848b0f1a67b7f.jpg1ea3a48271b041b4c96fd2095a61d825.jpg4e5c097d4b9019a9bda3cae0d807a407.jpgbbf82f487175dad36d8888f735002d7d.jpgddcc6fd479ffc3638ec4b78f575feaad.jpga5412e9afb99d01c30f1c50454d8d927.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wytrzymam pochwalę się  :D  Atlantic Midas. Na 83 stronie jest czerwony Piotra. Mój jest w innej wersji kolorystycznej. Nie mniej ładnej zresztą. Teraz tylko czekać aż dotrze na swoje miejsce. Już na niego czeka. 

post-109200-0-72936200-1568747711_thumb.jpg

post-109200-0-77164900-1568747780_thumb.jpg

post-109200-0-80266000-1568747781_thumb.jpg

post-109200-0-55759900-1568747782_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny jest! Wersja kolorystyczna extra. Zazdroszczę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny jest! Wersja kolorystyczna extra. Zazdroszczę...

A ja zazdroszczę Tobie atlanticowych unikatów ...... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super... Kalendarz w jakiej wersji językowej?

Tak jak Krisu wcześniej napisał, kalendarz w wersji Tureckiej (pazartisy - poniedziałek)

Edytowane przez Spinacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlantic D-JET totalna premiera. Tym bardziej rzadki, że współtworzony przez dwie firmy Atlantic i IAXA. Zegarki wyszły w partii kilkudziesięciu sztuk. To taki biały kruk :). I ma godne towarzystwo obok siebie :)

post-109200-0-57341700-1568829026.jpg

post-109200-0-97140400-1568829026.jpg

post-109200-0-29338900-1568829027.jpg

post-109200-0-91940900-1568830021.jpg

Edytowane przez Spinacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahhh... Ale ten Sailor się do mnie śmieje! Rośnie kolekcja kolego. Gratuluję i dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahhh... Ale ten Sailor się do mnie śmieje! Rośnie kolekcja kolego. Gratuluję i dziękuję.

Rośnie i z niepokojem patrzę, że w ciągu niecałego roku podwoiła się. Jeszcze chwila i będę się musiał żonie tłumaczyć i ceny zegarków zaniżać hehehe.

Zmierzyłem z ciekawości Sailora i powiem Ci zdziwiłem się. On ma 40mm w najszerszym miejscu b/k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi