Perkozka 0 #1 Napisano 1 Kwietnia 2025 Dzień dobry, Spodobał mi się taki zegar, więc go nabyłam, ale poza tym, że fajny, to chciałabym się dopytać o markę i rok produkcji. Sprzedano jako Junghansa, ale te strzałki to jednak HAU. Czy to jest coś, co powstało przed czy po wchłonięciu przez Junghansa? Tam w górnym lewym rogu są wyliczone jakieś cyferki 164(chyba) 36/30. Czy da się to określić? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie, Dorota 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3917 #2 Napisano 1 Kwietnia 2025 Pierwszy raz spotykam się z Hau Hau dobywającym się z budy. Zdjęcie jest niewyraźne i nie widać za dobrze co tam nabito. Chyba czerwiec 36? Zatem to zapewne Junghans. Ale kto dorobił tę budę nasadzoną na kapelusz? 🤔 3 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1927 #3 Napisano 1 Kwietnia 2025 Też skojarzyłem podobnie. Myślę, że pierwotnie obudowa była zbliżona do "napoleona" a ta obudowa powstała dla lepszej sprzedaży. Żal, że ktoś przefrezował pierwotne drewno.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3917 #4 Napisano 1 Kwietnia 2025 Trzeba jednak przyznać, że okleina od frontu jest położona bardzo porządnie i efektownie. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach