Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Darecki

Reklamacja w Swatch Group Polska

Rekomendowane odpowiedzi

Gość McIntosh

Ile to już było na naszym forum krytyki SGP, zresztą zasłużonej krytyki. Rozwiązaniem problemu mogłyby być serwisy w Niemczech lub w Szwajcarii, ale tam też nie zawsze jest lepiej. Przykładowo, po tym co robił z moim zegarkiem serwis fabryczny IWC, nic mnie już nie zaskoczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę wątek ;)

Byłem wczoraj u Strojnego po teleskopki na pasek 20mm, a że wybór średnic był szeroki zegarmistrz postanowił na wzór wyjąć teleskopek z mojego zegarka. Myśle sobie spox i daje mu sprzęta a ten "mistrzu" co robi ??? wyciąga SCYZORYK i zabiera się za demontaż. Niby nic takiego gdyby to robił delikatnie ale ten zaczął się szarpać z tym nożem a mi było głupio "fachowcowi" zwracać uwagę czego teraz żałuję.

A teraz najważniejsze czyli EFEKT. Koperta jest oskrobana tym nożem zarówno od spodu jak i nawet co jest szczególnie wkurzające od góry - na rantach ucha gdzie operował tym "narzędziem". Jestem zły jak diabli i jedyne co moge zrobić to ostrzec kolegów z Krakowa przed tymi skur.... fachowcami.

Oj Darecki, ja bym sobie na to nie pozwolił. Jakby mi tak mojego lotnika od Stowy w ten sposób oskrobał, to albo by mi odkupili zegarek albo wezwałbym policję i sądził się z nimi za zniszczenie mienia. Ten facet z wąsami co pracuje u Strojnego zawsze wzbudzał u mnie negatywne odczucia. Zarozumialec co myśli, że pozjadał wszystkie rozumy a jak się okazuje zwykły patałach.

The sun is the same in a relative way but you're older,

Shorter of breath and one day closer to death.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja miałem troche inne odczucia co do pracowników Strojnego. Ten z brodą siwiejący starszy i wygladający na profesjonaliste zawsze wydawał mi się zarozumiały (jemu jednak nadal powierzył bym zegarek). A właśnie ten z wąsikiem jest sympatyczniejszy, ale cóż jak widać metody i podejście do pracy pozostały mu jeszcze z PRL-u.

Jest jeszcze (albo był) jeden majster - młody przy kości, specjalista od wymian bransolet - by go diabli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to swieta prawda sa Zegarmistrze i partacze. Jak ktoś jest z Katowic to zapraszam na wymiane baterii do nas :-P Jestem zegarmistrzem juz 15lat i rózne zegarki przynosili do mnie klienci. Ale powiem szczerze z doświadczenia wynika tak ze klient mowi ze nie był nigdzie otwierany wcześniej a po otwarciu okazuje się ze są ślady lini papilarnych na plycie mechanizmu, lutowane styki itp. Oczywiscie trzeba takie ślady wytrzeć bo potem klient nam wmówi ze to my nie fachowo dokonaliśmy naprawy zegarka...

P.s. Co do Sg Polska są opinie podzielone, dobrze nam sie współpracuje z tym serwisem, czasem zdazaja sie małe niedogodności... Nad wszystkim czuwa KIEROWNIK SERWISU Pan J. Sychowski - Niesamowity gość zawsze można na nim polegać, ale jest sam i trudno mu jest upilnować resztę współpracowników i za nich odpowiadać :-)

Pozdrawiam i zycze błyskawicznych napraw w SG Polska...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wyslalem swojego swierzo kupionego Big Maka do serwisu Zodiak. Krzywa data i zle spasowana bransoleta (za duze luzy na zapieciu). Kiedys dokladnie opisywalem jak to bylo ale w duzym skrocie po 3 tygodniach odeslali mi mowiac ze data sie wyrownuje (wcale nie) a tarcze sa dobrze zalozone oraz ze bransoleta nie odbiega budowa od egzemplarzy ktore maja na wymiane. Dodam ze wczesniej mialem Seiko kupione na forum i jakosc wykonania byla super a tutaj zawod.

Serwis niestety ma klienta za idiote, to ze dlugo trwalo to nawet moge zrozumiec ale jak ktos dzwoni po to zeby mnie udobruchac i wytlumaczyc ze "ten typ tak ma" to juz troche za wiele. Reklamacja zostala uznana za nieuzasadniona (przynajmniej za wysylke nie potracili), zapiecie poprawil lokalny zegarmistrz w ciagu minuty i jest znosnie. Do krzywej daty przywyklem ale nastepny zegarek to z pewnoscia bedzie seiko. Ogolnie to serwis chyba jakis nieudolny bo nawet rozumiem ze skoro zegarek ma taka wade (krzywa data) to nie chca lub nie potrafia tego naprawic. Bransolete mogliby jednak zrobic przez te 3 tygodnie tym bardziej ze poprosilem o to w rozmowie telefonicznej i nawet konsultant sie zgodzil. Jesli chodzi o ich prace to trudno oceniac bo nic nie zrobili ale chociaz wodoszczelnosci nie stracilem.

Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.