Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Pomoc PUESC/EORI Agencja celna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Czołem, 10 lat temu zarejestrowałem sie na PUESC  i nie wchodziłem tam od tamtej pory - mam nieaktualny adres firmy, a potrzebuję mieć przyporządkowany do numeru EORI w związku z importem aktualny adres - obawiam się że różnica adresu w EORI, a aktualnych danych firmy (nipy eu nazwa nazwisko itp. się nie zmieniły, tylko i wyłącznie adres firmy w eori różni się od tego aktualnego gdzie moja firma jest zarejestrowana) może być problemem. Niestety przebrnięcie przez myśl informatyczną tego portalu przekracza moje możliwości, szczególnie że kilka dni temu udało mi się złożyć wniosek o zmianę danych adresowych (prywatnych do korenspondencji - nie firmy) a widzę że nic tam się nie zmieniło..może mamy tu na forum kogoś kto zna ten portal i te tematy i mógłby mi pomóc - wiadomość na priv.

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja mam trzy adresy firmowe ( można mieć )

a EORI mam przypisany do jednego.

To nie jest problem. Ktos Ci cos kazał, jakies problemy miales ?

Zmieniles urzad skarbowy ? 

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od zeszlego roku zmienil sie system celny w PL i obecnie nie mozna wpisac do zgloszen celnych 'recznie' adresu i danych importera/eksportera jak bylo do tej pory. Dane zaciagaja sie automatycznie z EORI, wiec aktualizacja jest niezbedna, bo przy odprawach beda caly czas stare dane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi