mateusz198606 0 #1 Napisano Piątek o 18:47 Zbyt mało informacji znajduje na temat tego zegarka który kupiłem a mianowicie czy jest to szwajcarski zegarek czy chińczyk??? Sprawdzałem w środku siedzi ISA8172. Pasek był skórzany oryginalny jednak na co dzień noszę zielony ale to kwestia gustu. Posiada ktoś wiedzę na temat tego zegarka i tej firmy??? Zauważyłem że na moim zegarku jest napis Swiss 1848 natomiast na innych identycznych modelach jest Since 1848 nie mogę znaleźć informacji skąd ta różnica. Proszę o pomoc w rozwiązaniu zagadki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #2 Napisano Piątek o 19:16 To koreańska marka. Zegarek zapewne wyprodukowany w Chinach. ISA szwajcarski producent mechanizmów. Wspomniany mechanizm w hurcie w HK po 5 USD byl swego czasu. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3470 #3 Napisano Piątek o 19:20 Tyle, że nie Chińczyk (?? - ale Paweł jest lepiej zorientowany)). Szwajcarska marka, po reaktywacji wykupiona przez Samsung Watch Company. Na wymarciu od kilku lat, strona producenta nie działa. W razie awarii bez szans na fabryczny serwis/części. Znajdziesz nieco starych tematów na forum. https://web.archive.org/web/20120621080908/http://swccorp.en.ecplaza.net/about.asp 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #4 Napisano Piątek o 19:40 Dodam, nie mylić z Samsungiem tym od TV i smartwatchy 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz198606 0 #5 Napisano Sobota o 05:31 Dziękuję za informację. Wszędzie gdziekolwiek znajdę jakieś informacja no na portalach sprzedażowych jest napisane że jest to szwajcarski zegarek ale nigdzie nie potrafiłem potwierdzić tych informacji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach