Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
mdz93

Pierwsze i nie pierwsze wrażenia - EPOS 3501 Passion

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć 

Dziś słów kilka o moim niespodziewanym zakupie z przypadku zwłaszcza, że w kolekcji mam już eposa, na bransolecie i z niebieską tarczą :D

W swojej karierze sprzedawcy trochę ich posprzedawałem, wiele razy nim zaciekawiłem pokazując jako alternatywę dla droższych, popularnych marek.

Zawsze mi się podobał i zapewne gdyby nie Sportive Skeleton, który gościł w kolekcji, to padłoby na niego.

Epos 3501 Passion. W mojej opinii jest to jedna z idealnych opcji "zegarek do wszystkiego" /GADA. To taki Rolex Datejust w przystępnym budżecie.

41mm koperta i bransoleta w stylu Jubilee wykonane ze stali nierdzewnej. Jakość wykończenia jest okej, szlify mogły by być ostrzej zaznaczone, ale nie można mieć wszystkiego :)Poza tym mamy tu miks satyny i polerowanych wykończeń co dodaje mu przyjemnego efektu.

Szafirowe szkło z AR jest płaskie, co czyni zegarek czytelnym z każdej perspektywy.

100M wodoszczelności i swiss luminova na indeksach oraz wskazówkach dopełnia tylko ten jakże praktyczny i uniwersalny zegarek.

Tarcza ze szlifem słonecznym mieni się od atramentowego granatu po błękit (głównie w ostrym słońcu). Wygląda to fantastycznie!

Nakładane indeksy i polerowane wskazówki dodają detalu i zwiększają atrakcyjność dla oka

Do tego mamy ręcznie składany i zdobiony werk ETA2824-2. Miły dodatek w tej półce cenowej, a dla mnie plus za prosty mechanizm, który nie będzie sprawiał problemów z serwisem.

Zegarek bardzo wygodny i uniwersalny. Z jednej strony parametry sportowego zegarka, z drugiej stonowany klasyk ze wskazaniem czasu i daty. Do tego jakość wykonania, która może cieszyć oko i przykuwać wzrok, zwłaszcza gdy mówimy o tarczy (często spotykałem się z opinią, że wyglada na droższy)

Podsumowując: jaram się, bo nie był na mojej liście zakupowej, ale ciesze się z takiego rozwoju wydarzeń bo na pewno często będzie gościł na nadgarstku i mogę go szczerze polecić :) niezły z niego GADAtek :)

dzięki za uwagę 

Miłego

20250924_123209.jpg

20250924_123240.jpg

20250924_123414.jpg

20250924_123441.jpg

20250924_123619 (1).jpg

20250924_123631.jpg

20250924_124724.jpg

20250924_130553.jpg

20250925_081418.jpg

20250926_114602.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech się dobrze nosi. Tarcza w nim jest niesamowita. 

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście bardzo ładny, zgrabny zegarek. Niech się dobrze nosi 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce zejść z nadgarstka :D

20250927_075207.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi