Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MJRegul

Nowy SEIKO 5 GMT - nieudane usunięcie cyklopa -_-

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani, dałem D po całości. Mimo 4 grzań jak diabli nie udało mi się zdjąć cyklopa z nowego nabytku (krzywo jest plus nie cierpię cyklopów) za to udało mi się go całkowicie zniszczyć. Możecie się pastwić ;) 
W takim stanie wg Was oddać do kogoś kto się na tym zna i zdejmuje je z palcem w D czy kupić szafirowe szkło i oddać na wymianę szkła?

Jak tak to gdzie? Warszawa. 

PXL_20251002_164245425.MACRO_FOCUS.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymienić na szafir. Będziesz miał dwie pieczenie na jednym ogniu.

To nowy, popularny model, więc szkiełko na pewno można dokupić na Aliexpress lub w innych sklepach online albo u zegarmistrza. U zegarmistrza możesz pewnie załatwić wszystko kompleksowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, MJRegul napisał(-a):

Kochani, dałem D po całości. Mimo 4 grzań jak diabli nie udało mi się zdjąć cyklopa z nowego nabytku (krzywo jest plus nie cierpię cyklopów) za to udało mi się go całkowicie zniszczyć. Możecie się pastwić ;) 
W takim stanie wg Was oddać do kogoś kto się na tym zna i zdejmuje je z palcem w D czy kupić szafirowe szkło i oddać na wymianę szkła?

Jak tak to gdzie? Warszawa. 

PXL_20251002_164245425.MACRO_FOCUS.jpg

Jak Warszawa, to serwis Seiko na Belgradzkiej, wysyłałem tam kurierem zegarek do serwisu, kilku kolegów z Forum również, mają doświadczenie z Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, nav napisał(-a):

Jak Warszawa, to serwis Seiko na Belgradzkiej, wysyłałem tam kurierem zegarek do serwisu, kilku kolegów z Forum również, mają doświadczenie z Seiko.

Wymienią tam szkielko na szafir jak im dostarczę? Czy to jakiś serwis "aso"? ;)

Właśnie zobaczyłem, że też zegarek robi jakieś -60s na dobę, uch, czeka mnie jeszcze ogarnięcie tego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, MJRegul napisał(-a):

Wymienią tam szkielko na szafir jak im dostarczę? Czy to jakiś serwis "aso"? ;)

Właśnie zobaczyłem, że też zegarek robi jakieś -60s na dobę, uch, czeka mnie jeszcze ogarnięcie tego...

Nie wiem, czy to serwis "ASO", ale mają doświadczenie z Seiko- starymi, jak i nowymi, ja akurat chciałem części oryginalne, to pozamiawiali i włożyli, zadzwoń zapytaj, ja się bez problemu dogadałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję! Zadryndam tam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi