korba 2 #1 Napisano 2 Marca 2008 Mój nowy nabytek. Kawał żelastwa, na pasie 24. ''To jest to'' Jak niektórzy wiedzą- kiedyś juz Amfibie miałem. (w innej kolorystyce) Sprzedałem, ale nie dawało mi to spokoju i... kupiłem nastepną. Podkreślę, że zalezało mi na tym żeby była to starsza wersja, o nazwie AMFIBIA, a nie jak obecnie- VODOLAZ. Jakos nazwa Vodolaz do zegarka o wodoszczelności tylko 100m nie pasuje mi. W komplecie eleganckie, drewniane pudelko z szybką i wymienny dekielek ze szkłem. Jednak bardziej mi pasi blaszany, bo ma logo i numer seryjny. W planach ''tuning'' czyli obcięcie czerwonego końca wskazówki sekundowej. Niech będzie wskazówką, a nie śmigłem.Każdy ma takiego Panerai, na jakiego może sobie pozwolić Fotograf ze mnie żaden. Starałem się. Wyszło jak wyszło. Na razie na oryginalnym pasku, który nie jest za specjalny. Z czasem ubierzemy w cos ciekawszego. 0 Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mr_luc 0 #2 Napisano 2 Marca 2008 Gratuluje piękna maszynka, jednak co do 2 rzeczy w opisie szanownego kolegi nie do końca się zgadzam:1. Co do pierwszej sprawy mówiąc szczerze jestem wręcz rozdarty i mam dylemat typu zjeść jabłko i mieć jabłko, bo i metalowe denko śliczne i mechanizm jeden z moich ulubionych szczególnie jeżeli ma niebieskie śrubki :???: Boże Miłosierny dzięki Ci, że to nie ja mam zdecydować co z tym fantem zrobić i wybacz mi moją zazdrość :smile: . 2. To opinia na temat talentu fotograficznego, co prawda artystą plastykiem nie jestem ale mi foteczki się podobają i mój gust estetyczny dopieściłeś tak zegarkiem jak i fotkami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SIRLUKE1 1846 #3 Napisano 2 Marca 2008 Korba po prostu G R A T U L U J Ę :!: :!: :!: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 13 #4 Napisano 2 Marca 2008 wiem,wiem jak na Amfibię wyczekiwałeś.W końcu dojechała w piątek(mało brakowało,a coniektórzy pracownicy PP powinni byli szukać najbliższego ortodontę-szczęśliwie dla nich Amfa dopłynęła :mrgreen: :wink: ) Gratuluję serdecznie.......i jeszcze raz powiem,że ciesze sie z Twojej decyzji o jej zakupie-w innym przypadku Gromov nie mieszkałby teraz na mojej łapie :mrgreen: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korba 2 #5 Napisano 3 Marca 2008 Dylematu w kwestii dekla nie mam,bo do ogladania takiej samej Mołni mam Aviatora z oknem w deklu wiekszym niz w Amfibii. 0 Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mr_luc 0 #6 Napisano 3 Marca 2008 A to zmienia postać rzeczy. Nie zmienia to jednak faktu, że zegarek jest konkretny i gratulacje się należą jak psu buda- zatem jeszcze raz gratuluje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korba 2 #7 Napisano 3 Marca 2008 Dzis odkryłem w tym zegarku ciekawą cechę. Każdy zegarek trzeba czasem z reki zdjac. Amfibia połozona na stole, nie dotyka deklem powierzchni. Opiera się na krawędziach uszu, a dekiel jest około 1mm nad powierzchnia stołu. Spokojnie mozna go kłasc na twardych powierzchniach, a dekiel z czasem nie podrapie się i nie wytrze, tak to bywa z wiekszoscia zegarków. To mnie cieszy. P.S. No chyba, że z czasem wytra sie uszy. Ale niepredko to nastapi. 0 Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkc 0 #8 Napisano 3 Marca 2008 2. To opinia na temat talentu fotograficznego, co prawda artystą plastykiem nie jestem ale mi foteczki się podobają i mój gust estetyczny dopieściłeś tak zegarkiem jak i fotkami. a ja tam się zgadzam że fotki wyszły kiepsko: :razz: :razz: Sam pewnie nie lepszy jestem fotograf, ale na prawdę sprawdza się jedna zasada: nie używaj flesza, za to oświetl zwykłymi lampami - od razu lepiej (nie widać każdego paprocha, każdej rysy, zegarek nie jest blady..). A maszyny gratuluje, i czekam na własną sztukę, to też się pochwalę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadG 2 #9 Napisano 6 Marca 2008 Podoba mi się ten zegarek :smile: Jak nie lubię dużych :wink: Tylko zostaw to czerwone śmigiełko :cool: 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość noname_82 #10 Napisano 7 Maja 2008 Korba, podaj swojego mail bo jestem zainteresowany kupnem takiego samego zegarka. Adres chce poniewaz wyslalem prywatna wiadomosc ale nie wiemczy doszla.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #11 Napisano 7 Maja 2008 Witam, ja również jestem zainteresowany kupnem takiej Amfibii, znalazłem tylko Vodolaza w sieci, ale wolę "starszą" wersję z logiem takim jak u Ciebie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkc 0 #12 Napisano 8 Maja 2008 helo, w Bazarze znajdziecie moją ofertę. Zdecydowałem wlasnie, ze spróbuje mojego zamienić na wersje czarnokółkową;] eewentualnie sprzedać.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korba 2 #13 Napisano 8 Maja 2008 A ja tam wolę zdecydowanie wersje z białym kółkiem. Miałem całego czarnego, ale do tego zegarka pasuja mi białe indeksy, a cały czarny ma zielone. Ten ma białe własnie, a biała tarcza sekundnika nawet mi nie przeszkadza. Gdy w końcu zbiore sie i oddam go do amputacji czerwonej czesci wskazówki sekundowej, co planuje odkąd go mam, bedzie juz całkiem spoko. Plany wiercenia i gwintowania uszu i innych tuningów o których wspominałem porzuciłem. To tak jak tuningowanie Poloneza Co by nie robic, to nadal bedzie Amfibia. Panerajem sie nie stanie. 0 Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkc 0 #14 Napisano 9 Maja 2008 A ja tam wolę zdecydowanie wersje z białym kółkiem. Miałem całego czarnego, ale do tego zegarka pasuja mi białe indeksy, a cały czarny ma zielone. Ten ma białe własnie, a biała tarcza sekundnika nawet mi nie przeszkadza. Gdy w końcu zbiore sie i oddam go do amputacji czerwonej czesci wskazówki sekundowej, co planuje odkąd go mam, bedzie juz całkiem spoko. Plany wiercenia i gwintowania uszu i innych tuningów o których wspominałem porzuciłem. To tak jak tuningowanie Poloneza Co by nie robic, to nadal bedzie Amfibia. Panerajem sie nie stanie. w całym czarnym są zielone indeksy?? hm.. nie mogę się ich doszukać. zdawałl mi sie że są białe (poprzednia galeria amfibii z pająkiem).Ale może i racja założym dziś i fajnie się nosi....;] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 23 #15 Napisano 9 Maja 2008 w całym czarnym są zielone indeksy? Tak - w całym :wink: tam właśnie gdzie piszesz o galerii są zielone (przynajmniej ja to widzę bez problemów :wink: ) i ja przynajmniej nie widziałem jeszcze amfibii z białymi indeksami żeby nie miała tego kółka białego :roll: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkc 0 #16 Napisano 9 Maja 2008 fakt, ze mam problemy z kolorami;] ale czy tu są zielone indeksy? http://www.watchtime24.sisco.pl/catalog/im...03_00631020.jpg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 23 #17 Napisano 9 Maja 2008 Tak :wink: są zielone (tylko że tutaj wyszły dosyć jasno ale zapewniam że ja widzę zielone :mrgreen: ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość noname_82 #18 Napisano 9 Maja 2008 KORBA: Podaj mi swojego e-mail, bo chcialbym dokonac zakupu takiego samego zegarka. Chodzi mi o to abys poprzez maila (albo tutaj na forum) podal mi namiary osoby, u ktorej kupiles ten przesliczny zegareczek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korba 2 #19 Napisano 10 Maja 2008 Podam Ci tutaj, to nie tajemnica. 4vwmocny z Allegro. Jak go przyciśniesz, to sporo utargujesz. Kontakt z nim jest taki sobie. na maile odpowiada po 2- 3 dniach. Ale da sie dogadac 0 Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba1991 3642 #20 Napisano 10 Maja 2008 Podam Ci tutaj, to nie tajemnica. 4vwmocny z Allegro. Jak go przyciśniesz, to sporo utargujesz. Kontakt z nim jest taki sobie. na maile odpowiada po 2- 3 dniach. Ale da sie dogadac lepiej zadzwonić, da się z nim targować a co najważniejsze że wysyła też za pobraniem :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość noname_82 #21 Napisano 12 Maja 2008 Witam! Dzieki korba za namiary. Przegladalem sobie przedmioty jakie on posiada i powiem ze sa calkiem calkiem. Jednak musze Tobie i Wam powiedziec ze znalazlem w Polsce filie firmy Moscow Classic, ktora zajmuje sie wlasnie produkcja zegareczkow. Na allegro rowniez posiadaja swoj sklep i jak na ich produkty to ceny sa przystepne (cena do jakosci). Ostatnio dokonalem zakupu zegarka, ktory byl zapakowany w bardzo ladne, drewniane pudelko. Dodatkowo dokonalem zakupu skorzanego pudelka na 16 zegarkow dla kolekcjonera. Jakosc wykonanych pudelek jest elegancka, bardzo profesjonalnie. Podejscie do klienta jest wysmienite. Bardzo dobry kontakt i bez zadnych problemow. Zdjecia umieszcze pozniej. Na prawde polecam bo sie oplaca. Oto link do sklepu na allegro: Allegro oraz strona www: www.moscowclassicshop.com 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korba 2 #22 Napisano 23 Maja 2008 znalazlem w Polsce filie firmy Moscow Classic, ktora zajmuje sie wlasnie produkcja zegareczkow. Na stronach nic nie ma, że zegarki Moscow Classic są produkowane w Polsce. Sklep ten zajmuje sie nie ich produkcją, a sprzedażą. Zegarki Moscow Classic sa produkowane w Rosji. 0 Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość noname_82 #23 Napisano 26 Maja 2008 Korba, owszem zegarki są produkowane w Rosji i z tym się zgadzam. Pisałem wcześniej, że w Polsce jest filia (dystrybutor) firmy Moscow Classic, który zajmuje się eksportem na cały świat a także prowadzi sprzedaż detaliczną właśnie poprzez sklep internetowy Sklep Moscow Classic . Jeszcze raz powtarzam, że zegarki pochodzą z Rosji !!!. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korba 2 #24 Napisano 27 Maja 2008 Spoko, nic nie mówię złego. Czytając tekst posta, początkowo wywnioskowałem, że MC są produkowane w Polsce, co wprawiło mnie w zdumienie. Po obejrzeniu linków, stwierdziłem, że w Polsce jest dystrybucja i na to zwrócilem uwagę. Tylko tyle.A zegarki MC sa fajne i ja tam je lubię. 0 Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach