Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

korba

Moscow Classic Amphibia

Rekomendowane odpowiedzi

Mój nowy nabytek. Kawał żelastwa, na pasie 24. ''To jest to'' :) Jak niektórzy wiedzą- kiedyś juz Amfibie miałem. (w innej kolorystyce) Sprzedałem, ale nie dawało mi to spokoju i... kupiłem nastepną. Podkreślę, że zalezało mi na tym żeby była to starsza wersja, o nazwie AMFIBIA, a nie jak obecnie- VODOLAZ. Jakos nazwa Vodolaz do zegarka o wodoszczelności tylko 100m nie pasuje mi. W komplecie eleganckie, drewniane pudelko z szybką i wymienny dekielek ze szkłem. Jednak bardziej mi pasi blaszany, bo ma logo i numer seryjny. W planach ''tuning'' czyli obcięcie czerwonego końca wskazówki sekundowej. Niech będzie wskazówką, a nie śmigłem.

Każdy ma takiego Panerai, na jakiego może sobie pozwolić :D

Fotograf ze mnie żaden. Starałem się. Wyszło jak wyszło. Na razie na oryginalnym pasku, który nie jest za specjalny. Z czasem ubierzemy w cos ciekawszego.

post-2988-0-70702400-1330801931.jpg

pict1246xo9.jpg

pict1254ed5.jpg

pict1245kc8.jpg

pict1255io9.jpg

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje piękna maszynka, jednak co do 2 rzeczy w opisie szanownego kolegi nie do końca się zgadzam:

1. Co do pierwszej sprawy mówiąc szczerze jestem wręcz rozdarty i mam dylemat typu zjeść jabłko i mieć jabłko, bo i metalowe denko śliczne i mechanizm jeden z moich ulubionych szczególnie jeżeli ma niebieskie śrubki :???: Boże Miłosierny dzięki Ci, że to nie ja mam zdecydować co z tym fantem zrobić i wybacz mi moją zazdrość :smile: .

2. To opinia na temat talentu fotograficznego, co prawda artystą plastykiem nie jestem ale mi foteczki się podobają i mój gust estetyczny dopieściłeś tak zegarkiem jak i fotkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korba po prostu G R A T U L U J Ę :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem,wiem jak na Amfibię wyczekiwałeś.

W końcu dojechała w piątek(mało brakowało,a coniektórzy pracownicy PP powinni byli szukać najbliższego ortodontę-szczęśliwie dla nich Amfa dopłynęła :mrgreen: :wink: )

Gratuluję serdecznie...

....i jeszcze raz powiem,że ciesze sie z Twojej decyzji o jej zakupie-w innym przypadku Gromov nie mieszkałby teraz na mojej łapie :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dylematu w kwestii dekla nie mam,bo do ogladania takiej samej Mołni mam Aviatora z oknem w deklu wiekszym niz w Amfibii.

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to zmienia postać rzeczy. Nie zmienia to jednak faktu, że zegarek jest konkretny i gratulacje się należą jak psu buda- zatem jeszcze raz gratuluje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis odkryłem w tym zegarku ciekawą cechę. Każdy zegarek trzeba czasem z reki zdjac. Amfibia połozona na stole, nie dotyka deklem powierzchni. Opiera się na krawędziach uszu, a dekiel jest około 1mm nad powierzchnia stołu. Spokojnie mozna go kłasc na twardych powierzchniach, a dekiel z czasem nie podrapie się i nie wytrze, tak to bywa z wiekszoscia zegarków. To mnie cieszy. :D

P.S. No chyba, że z czasem wytra sie uszy. Ale niepredko to nastapi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2. To opinia na temat talentu fotograficznego, co prawda artystą plastykiem nie jestem ale mi foteczki się podobają i mój gust estetyczny dopieściłeś tak zegarkiem jak i fotkami.

a ja tam się zgadzam że fotki wyszły kiepsko: :razz: :razz: Sam pewnie nie lepszy jestem fotograf, ale na prawdę sprawdza się jedna zasada: nie używaj flesza, za to oświetl zwykłymi lampami - od razu lepiej (nie widać każdego paprocha, każdej rysy, zegarek nie jest blady..).

A maszyny gratuluje, i czekam na własną sztukę, to też się pochwalę:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się ten zegarek :smile: Jak nie lubię dużych :wink: Tylko zostaw to czerwone śmigiełko :cool:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość noname_82

Korba, podaj swojego mail bo jestem zainteresowany kupnem takiego samego zegarka. Adres chce poniewaz wyslalem prywatna wiadomosc ale nie wiemczy doszla.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Witam, ja również jestem zainteresowany kupnem takiej Amfibii, znalazłem tylko Vodolaza w sieci, ale wolę "starszą" wersję z logiem takim jak u Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

helo,

w Bazarze znajdziecie moją ofertę. Zdecydowałem wlasnie, ze spróbuje mojego zamienić na wersje czarnokółkową;] eewentualnie sprzedać....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam wolę zdecydowanie wersje z białym kółkiem. Miałem całego czarnego, ale do tego zegarka pasuja mi białe indeksy, a cały czarny ma zielone. Ten ma białe własnie, a biała tarcza sekundnika nawet mi nie przeszkadza. Gdy w końcu zbiore sie i oddam go do amputacji czerwonej czesci wskazówki sekundowej, co planuje odkąd go mam, bedzie juz całkiem spoko. Plany wiercenia i gwintowania uszu i innych tuningów o których wspominałem porzuciłem. To tak jak tuningowanie Poloneza :P Co by nie robic, to nadal bedzie Amfibia. Panerajem sie nie stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja tam wolę zdecydowanie wersje z białym kółkiem. Miałem całego czarnego, ale do tego zegarka pasuja mi białe indeksy, a cały czarny ma zielone. Ten ma białe własnie, a biała tarcza sekundnika nawet mi nie przeszkadza. Gdy w końcu zbiore sie i oddam go do amputacji czerwonej czesci wskazówki sekundowej, co planuje odkąd go mam, bedzie juz całkiem spoko. Plany wiercenia i gwintowania uszu i innych tuningów o których wspominałem porzuciłem. To tak jak tuningowanie Poloneza :P Co by nie robic, to nadal bedzie Amfibia. Panerajem sie nie stanie.

w całym czarnym są zielone indeksy?? hm.. nie mogę się ich doszukać. zdawałl mi sie że są białe (poprzednia galeria amfibii z pająkiem).

Ale może i racja założym dziś i fajnie się nosi....;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w całym czarnym są zielone indeksy?

Tak - w całym :wink: tam właśnie gdzie piszesz o galerii są zielone (przynajmniej ja to widzę bez problemów :wink: ) i ja przynajmniej nie widziałem jeszcze amfibii z białymi indeksami żeby nie miała tego kółka białego :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak :wink: są zielone :P (tylko że tutaj wyszły dosyć jasno ale zapewniam że ja widzę zielone :mrgreen: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość noname_82

KORBA: Podaj mi swojego e-mail, bo chcialbym dokonac zakupu takiego samego zegarka. Chodzi mi o to abys poprzez maila (albo tutaj na forum) podal mi namiary osoby, u ktorej kupiles ten przesliczny zegareczek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podam Ci tutaj, to nie tajemnica. 4vwmocny z Allegro. Jak go przyciśniesz, to sporo utargujesz. Kontakt z nim jest taki sobie. na maile odpowiada po 2- 3 dniach. Ale da sie dogadac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podam Ci tutaj, to nie tajemnica. 4vwmocny z Allegro. Jak go przyciśniesz, to sporo utargujesz. Kontakt z nim jest taki sobie. na maile odpowiada po 2- 3 dniach. Ale da sie dogadac

lepiej zadzwonić, da się z nim targować a co najważniejsze że wysyła też za pobraniem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość noname_82

Witam! Dzieki korba za namiary. Przegladalem sobie przedmioty jakie on posiada i powiem ze sa calkiem calkiem. Jednak musze Tobie i Wam powiedziec ze znalazlem w Polsce filie firmy Moscow Classic, ktora zajmuje sie wlasnie produkcja zegareczkow. Na allegro rowniez posiadaja swoj sklep i jak na ich produkty to ceny sa przystepne (cena do jakosci). Ostatnio dokonalem zakupu zegarka, ktory byl zapakowany w bardzo ladne, drewniane pudelko. Dodatkowo dokonalem zakupu skorzanego pudelka na 16 zegarkow dla kolekcjonera. Jakosc wykonanych pudelek jest elegancka, bardzo profesjonalnie. Podejscie do klienta jest wysmienite. Bardzo dobry kontakt i bez zadnych problemow. Zdjecia umieszcze pozniej. Na prawde polecam bo sie oplaca. Oto link do sklepu na allegro: Allegro oraz strona www: www.moscowclassicshop.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
znalazlem w Polsce filie firmy Moscow Classic, ktora zajmuje sie wlasnie produkcja zegareczkow.

Na stronach nic nie ma, że zegarki Moscow Classic są produkowane w Polsce. Sklep ten zajmuje sie nie ich produkcją, a sprzedażą. Zegarki Moscow Classic sa produkowane w Rosji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość noname_82

Korba, owszem zegarki są produkowane w Rosji i z tym się zgadzam. Pisałem wcześniej, że w Polsce jest filia (dystrybutor) firmy Moscow Classic, który zajmuje się eksportem na cały świat a także prowadzi sprzedaż detaliczną właśnie poprzez sklep internetowy Sklep Moscow Classic . Jeszcze raz powtarzam, że zegarki pochodzą z Rosji !!!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, nic nie mówię złego. Czytając tekst posta, początkowo wywnioskowałem, że MC są produkowane w Polsce, co wprawiło mnie w zdumienie. Po obejrzeniu linków, stwierdziłem, że w Polsce jest dystrybucja i na to zwrócilem uwagę. Tylko tyle.

A zegarki MC sa fajne i ja tam je lubię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.