Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
maleaw

Polecany serwis Omega kaliber Co Axial 2500D

Rekomendowane odpowiedzi

Siema! Kupiłem na chrono24 Omege Seamaster 300m z 2018 roku z kalibrem Co-axial 2500D, ref 212.30.41.20.03.001

Sprzedawca z Holandii zarzekał się, że go sprawdził (ma bardzo dobre opinie) i faktycznie zegarek jest w idealnym stanie wizualnym, niestety po dwóch miesiącach użytkowania zauważyłem, że zegarek nawet po pełnym nakreceniu nie rusza, trzeba nim dość mocno machnąć żeby w końcu się uruchomił, robi też +/- 1 min odchyłki na dobę. Domyślam się, że czas na serwis, którego pewnie nigdy nie mial. Co polecacie w Warszawie? W pierwszej chwili chciałem go oddać do butiku Omegi na 3 Krzyży na serwis, bo kosztowo wychodzi tyle samo co w Czasowni, ale widzę że serwis SG ma bardzo złe opinie, więc może Czasownia to jednak lepszy pomysł? Nie wiecie czy w Omedze w cenie takiego serwisu, obecnie 3300 zł, jest też wymiana tulei w bransolecie? Wydaje mi się, że przydałoby się je też wymienić, bo ma lekkie luzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciej w Czasowni to świetny, uczciwy facet i super zegarmistrz. Zrobi Ci z zegarka nówke sztuke a i porozmawiasz z czlowiekiem z pasją. W ad pracują ludzie roboty a serwis na marynarskiej trwa dlugo i fakapy sie zdazaja. (Sam mialem nieprzyjemnosc)

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten przypadek potwierdza moje obawy co do kupowania używek. Mam taką samą Omegę też z 2018 roku na tym werku, zegarek w ciągłym użytkowaniu zamiennie z Sinnem i Garminem. Mój nigdy nie serwisowany egzemplarz zachowuje parametry nowego zegarka i ewentualny serwis będzie wynikał raczej z kalendarza niż potrzeby.

Podobnie sprawa ma się z samochodami :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, maleaw said:

Siema! Kupiłem na chrono24 Omege Seamaster 300m z 2018 roku z kalibrem Co-axial 2500D, ref 212.30.41.20.03.001

Sprzedawca z Holandii zarzekał się, że go sprawdził (ma bardzo dobre opinie) i faktycznie zegarek jest w idealnym stanie wizualnym, niestety po dwóch miesiącach użytkowania zauważyłem, że zegarek nawet po pełnym nakreceniu nie rusza, trzeba nim dość mocno machnąć żeby w końcu się uruchomił, robi też +/- 1 min odchyłki na dobę. Domyślam się, że czas na serwis, którego pewnie nigdy nie mial. Co polecacie w Warszawie? W pierwszej chwili chciałem go oddać do butiku Omegi na 3 Krzyży na serwis, bo kosztowo wychodzi tyle samo co w Czasowni, ale widzę że serwis SG ma bardzo złe opinie, więc może Czasownia to jednak lepszy pomysł? Nie wiecie czy w Omedze w cenie takiego serwisu, obecnie 3300 zł, jest też wymiana tulei w bransolecie? Wydaje mi się, że przydałoby się je też wymienić, bo ma lekkie luzy.

Możesz go też wysłać do Krakowa: https://kwestiaczasu.pl/ 

Jeżeli będziesz decydował się na serwis na Marynarskiej, proponuję załatwić to przez Butik. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, oddam go do Czasowni 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi